icon

DHEA alebo iné možnosti na zlepšenie AMH

lenka_21
1. júl 2011

Ahojte kocky, verim, ze tato diskusia sa bude pomaly naplnat. Kedze som prednedavnom obdrzala vysledok z AMH a bol dost nizky 0.38 ug/l 😢 ☹ 😢 zacala som patrat po internete 😉 😉 😉 Dostala som sa na anglicke forum a tam baby maju uz dlhsie roky diskusiu ohladom tejto temy, lebo AMH v USA a UK vysetruju uz dlhsie.
Baby mi doporucili pripravok DHEA (na prirodnej baze), vraj je vela druhov, ale treba hladat tie na prirodnej baze a tak ma zaujima ci nema niekto skusenosti s tymto pripravkom? Samozrejme su tam aj ine preparaty, ale najviac sa spomina prave tento ....

alica311
12. feb 2016

@lola911 veď toto, podľa AMH som aj ja rátala, že tých 10 isto bude... doktorka len hlavou krútila, tak čo sa vlastne stalo??? Tak čo už, už sa nedá nič robiť...možno jedno z tých dvoch bude mimi 🙂

lola911
12. feb 2016

@alica311 pri gonale byva menej vajicok ako pri menopure,,, pravdepodobne stimulka ti nesadla... brala si aj clostil? ten vypudzuje vajicka

silvinkabb
12. feb 2016

@lola911 fakt? Som nevedela. No menopur sa dava viac pri dlhych protokoloch nie?

alica311
13. feb 2016

@lola911 Nie, clostil som nemala. Len Gonal a Orgalutran... no nič prvé ivf čistá katastrofa...

xlolax80
13. feb 2016

@alica311 nezufaj. Ja som mala pri stimulke gonalom a amh 0,32 len 1 vajicko a bolo to uspesne ☺

lola911
13. feb 2016

@silvinkabb nie, nedava sa viac pri dlhych protokoloch,,,, ja idem teraz do tretieho kola s kratkym protokolom a budem pichat menopur1200IU nakolko som pri nom mala vajicko,,, to ci mas dlhy alebo kratky zavisi v prvom rade od veku zeny a potom od HP,,,, dlhy protokol maju mlade kocky co maju ukazkovy HP,,, kratky protokol je naopak pre zeny troska starsie 🙂 napriklad ja mam po 40tke tak pre mna je najvhodnejsi kratky protokol co znamena ze ja budem stimulovat od 3DC,,, vzhladom na moje amh 0,01 budem brat clostil na vypudenie vajicok,,, potom podla potreby (maximalne 3 injekcie) Orgalutran alebo Cetrotidea nakoniec 1 injekciu Ovitrelle alebo Pregnyl

lola911
13. feb 2016

@alica311 oni ti pravdepodobne nedali clostil aby si nemala prilis vela vajicok,,, lebo ked ich je velmi vela tak sa znizuje ich kvalita,,, nemaju priestor vo vajecniku na to aby mohli narast do 18-20mm,,, ak pojdes do druheho kola tak si pytaj aspon 1-0-1 🙂 uziva sa to od 3DC-do 7DC cize iba 5dni 🙂

vivien391
20. mar 2016

ahojte, dievcata a co odporucate na zvysenie AMH?

lola911
20. mar 2016

@vivien391 vitamin D3 a DHEA

vivien391
21. mar 2016

@lola911 a ako to mam uzivat podla navodu? doktorka mi napisala na DHEU 2-1-2 ale oni su rozne aj 25mg, 50mg, 10mg.

silvinkabb
21. mar 2016

@vivien391 odporuca sa 75mg. Niektore baby beru aj 100 ale treba davat bacha.

zus_ke
21. mar 2016

@lola911 ahoj, no ako ten clostil zabral? ja som minuly mesiac takisto brala clostil, 2-0-2, ale mala som len jedno vajicko, aj to nebolo zrele, cize u mna clostil nezabera ....inak, ja mam 26 rokov, AMH 0,03 a teraz idem na kratky protokol...mam merional a orgalutran, tak som zvedava, ze ci toto uz zaberie .....

lola911
21. mar 2016

@vivien391 pozri tento link http://www.swanson.sk/p/371/dhea,,,, jedna z najlepsich znaciek je swanson,,, maju aj dobru cenu,,, kup si DHEA 25mg a uzivaj 2-0-1,,, tak ako silvinkabb napisala 75mg denne,,, ja beriem takto uz od polovice decembra,,, bola som na krvi a namerali mi estradiol 916 normalne rozmedzie je 72-529,,, FSH sa mi upravilo na 4,2 (ma byt medzi 3-10) a LH 6,2 (ma byt medzi 2-13)

lola911
21. mar 2016

@zus_ke ahoj, kolko si mala folikov? skor si myslim ze zabral lebo mas velmi nizke amh,,, s takym nizkym amh je priamo zazrak vydolovat vajicko,,, ja mam amh 0,01 a mala som iba jedno vajicko pri prvom ivf,,, to sa prestalo vyvijat hned na druhy den,,, pri druhom ivf som nemala nic,,, ani jedno,,, ale mala som vzdy tri krasne folikulky,,, a tento treti pokus,,, ti este teraz neviem povedat,,, idem v stredu na ultra scan 10DC a podla mojich prepoctov by mal byt OPU v piatok,,, musis zvazit aj to ze kazda zena ked sa narodi ma zhruba 1 milion vajiciek,,, a do tej doby nez pride do puberty ma iba 300,000 a len 300-400 ich bude ovulovat,,,
to si mala minuly mesiac iba clostil? alebo aj nieco ine? ja som mala tento cyklus clostil 2-0-2a menopur 1200IU (je to to iste ako merional),,, tento cyklus kolko IU merionalu budes brat? na nizke amh su lepsie kratke protokoli,,, v ktorej klinike si? neuvazovali ste ist do reprofitu do brna?

zus_ke
21. mar 2016

@lola911 no pri punkcii odsal dva foliky, jeden bol prazdny, v druhom jedno vajko.... u mna je to horsie , ze ja mam uz len jeden vajecnik a endometriozu....u mna sa kazdy cyklus spravi jeden folikul, aj ked som nic vobec nebrala, takze preto mam pocit, ze ten clostil mi nepomohol.... a mala som len clostil, potom pregnyl.... teraz budem pichat 4 ampulky merionalu teda 300iu....to si budem pichat 6 dni , teda 1800iu a potom prva kontrola a podla toho mi nastavia dalsie davky....potom budem dopichavat orgalutran, lekar odhaduje take 3-4 davky...no uvidime.... a chodime do reprogenesis....ja mam stelcla a som maximalne spokojna, neodisla by som od neho ani za nic na svete :D reprofit som zvazovala, ale u mna rozhodol lekar..... pred tym sme boli v heliose v martine a zle.... ty si v reprofite?

zus_ke
21. mar 2016

@lola911 aaa drzim silno silno palce, aby to uz teraz vyslo 🙂

lola911
21. mar 2016

@zus_ke kolko ivf si mala v reprogenise? stelc je velmi dobry vyber 😉 inak mne zabera menopur (merional) lepsie ako puregon,,, orgalutran je len na to aby sa foliky nepraskli,,, ja som davala len jednu,,, to zalezi v ktory den mas ovulku,,, to uvidia na scane podla velkosti folikov,,, ja chodim do reprofitu k otevrelovi,,, tiez jeden z najlepsich 🙂
dobre si urobila ze si odisla s heliosu,,, ja som na slovensku prisla o moje vajickovody,,, snazili sa ma otehotniet prirodzene,,, brala som tabletky,,, uz si nepamatam presne co to bolo ale dopadlo to mimomaternicovym 😠 a tu dhea a d3 si neskusala?

vivien391
21. mar 2016

@silvinkabb ano pisala sam doktorke, ona mi tiez odporučila 75mg denne

vivien391
21. mar 2016

@lola911 ďakujem za radu 🙂 uz som si ju aj objednala 🙂 a naozaj dobra cena asi jedna z najlepsich, co som nasla. Tak ti to zlepsilo vysledky? No to je super 🙂 a ked mas ten estradiol vyssi ako je hranica, sposobuje ti to nieco? myslis si, ze z tej DHEI? Co povedal doktor? a AMH sa upravilo?

lola911
21. mar 2016

@vivien391 amh test som nerobila este,,, doktor mi povedal ze je to jedna moznost ako si zlepsit vysledky ale nehovorila som mu o tom ze som si ich nasadiala,,, ten vysoky estradiol je to urcite s tej dhea,,, taky estradiol aky mam ja teraz maju mlade baby co su v puberte 🙂 jedine co to sposobuje je viac energie, chut na sex a miznu mi vrasky 🙂
niektore kocky maju s dhea vyrazky tak ako v puberte ale mne sa nevyhodili,,, ja som ich nemala ani ked som mala 16rokov 🙂
dhea sa v tele premiena na testosteron a ten sa dalej premiena na estradiol 🙂

zus_ke
21. mar 2016

@lola911 len jeden soft...a ten skoncil po punkcii... toto bude moje prve ´´normalne´´ ivf.... a ano, aj na otevrela som pocula a citala dobre veci 🙂 oni celkovo v cechach su na inej urovni 🙂 ja som fakt moc spokojna so stelclom, aj opu som napriklad mala bez narkozy, a to len preto, ze mi on povedal, ze to je v pohode a vydrzim to 🙂 plne mu doverujem 🙂 co inak neverim vobec ziadnemu lekarovi :D no a na dhea som sa pytala aj jeho..... vlastne nepovedal ani ze je za to, ani proti tomu...povedal , ze moze a nemusi to pomoct, ale je to proces na dlho ( aspon pol roka ) narovinu povedal, ze tam nemozem cakat, ze po 2-3 mesiacoch budu vysledky.... a pri mojich vysledkoch, teda nizke amh, vysoke fsh, endometrioza, jeden vajecnik, plus mam zrasty , stelcl predpoklada, ze nemam ani prechodny vajcovod ( kvoli zrastom) tak je naozaj najlepsie ivf.... ja som s ivf uplne v pohode, a naozaj uz nechceme cakat.... cize, nie dhea u mna nic, nechcem to brat a d3 beriem 🙂 a to mimomaternicove mi je luto .... :( nech sa to uz teraz podari 🙂

zus_ke
21. mar 2016

@lola911 inak mne v heliose povedali, ze iui by malo zabrat, tak sme do toho isli.... a potom ked som presla do brna, len sa chytal za hlavu, ze naco iui.... ze on si je viac menej isty, ze nemam prechodny vajcovod, cize podla neho iui uplna zbytocnost v mojom pripade....to len ked videl moju spravu po operacii, hned povedal, ze iui nie....neverim im proste na slovensku vobec...

vivien391
21. mar 2016

Nerozumiem preco, ked ma take dobre vysledky ta DHEA nie je v lekarnach ? Kupis ju len cez internet. aspon ja som ju nikde nezohnala 🙂 No, ale to su dobre spravy asi z tej dhei aj ja omadnem a to by bolo super :D No ja som az, tak vela vyražiek nemala, tak dufam, ze sa nevyhodim vyrážkami, ale to by bolo to najmenej! a budes robit ten AMH test, ci nie? ale ti si teraz v stimulacii, co som citala, tak silno drzim palceky 🙂

vivien391
21. mar 2016

@lola911 to patrilo tebe, co som pisala :D

vivien391
21. mar 2016

@zus_ke ani ja im neverim na slovensku, mi to take pride, ze len ta namotavaju aby z teba peniaze vytiahli

zus_ke
21. mar 2016

@vivien391 presne tak, ako vravis... ty tiez chodis do brna? mna aj ten ich pristup zaraza..... na mna raz vybehol lekar v heliose, ze ho oberam o cas.... tak vtedy som si povedala, ze dost.... a zmenila som centrum..... 🙂

lola911
21. mar 2016

@vivien391 hej, teraz stimulujem a uvidim na druhy tyzden ako dopadneme a potom sa podla toho zariadime,,, amh test budem robit az ked uvidim ze su nulove vysledky,,, pokial moje vajecniky reaguju tak tam musi nejake to vajko byt 🙂
Dhea sa este len skuma na universitach,,, nie su si este presne isty ako to funguje a na slovensku a ani v cechach to nie je registrovany liek tak ho ani nemozu dat do lekarne,,, dhea je stereoid 🙂 tak doktor ti ho ani nemoze odporucit,,, moze mat na to len nazor

vivien391
21. mar 2016

@zus_ke ano prvy krat som bola na slovensku a aj posledny. Ja som bola v Iscare. Bol to tam organizovany chaos. Nemala som z nich dobry pocit. No tipicky slovaci :D

vivien391
21. mar 2016

@lola911 no musis verit, ze dobre dopadnes 🙂 ja si tiez myslim, ze aj ked je hodnota minimalna, tak stale je tam aka-taka nadej 🙂 Ale co som tu nasla na internete, tak spominali asi pred ôsmimi rokmi , ze zatial na slovensku nie je registrovana a asi tu ani pri ich tempe nikdy nebude . no veru mas pravdu pokial sa neopytas, tak ani nic nevies.

lola911
21. mar 2016

@vivien391 ja len ked to iscare pocujem tak mi prechadza mraz do chrbte 😖 ja som chodila k marsikovi do blavy este ked bol na zochovej,,, on bol zakladatelom iscaru v blave ,,, potom sa odlucil a teraz je sefom v Repromedica v blave,,, prerezal mi cievu v bruchu pri laparoskopii ked mi odstranoval vajickovod,,, nechapem preco ma neriesil hned ivf ked vedel ze moje vajickovody mali zrasty,,, on o tom vedel a aj tak to riskol,,, vysledok bol mimomaternicove a potom krvacanie do brucha,,, takze behom jedneho mesiaca som mala dve operacie a po druhej som pol roka stravila v nemocnici 😠