icon

DHEA alebo iné možnosti na zlepšenie AMH

lenka_21
1. júl 2011

Ahojte kocky, verim, ze tato diskusia sa bude pomaly naplnat. Kedze som prednedavnom obdrzala vysledok z AMH a bol dost nizky 0.38 ug/l 😢 ☹ 😢 zacala som patrat po internete 😉 😉 😉 Dostala som sa na anglicke forum a tam baby maju uz dlhsie roky diskusiu ohladom tejto temy, lebo AMH v USA a UK vysetruju uz dlhsie.
Baby mi doporucili pripravok DHEA (na prirodnej baze), vraj je vela druhov, ale treba hladat tie na prirodnej baze a tak ma zaujima ci nema niekto skusenosti s tymto pripravkom? Samozrejme su tam aj ine preparaty, ale najviac sa spomina prave tento ....

alica311
2. apr 2016

@kaciatko1104 tie...dr. reismullerovej

lola911
2. apr 2016

@silvinkabb doki hovoril ze to nema zmysel pichat do seba hormony lebo jeden folik budem mat aj bez stimulky,,, jedine co budem pichat je ovitrelle alebo pregnyl,,,, ja mam ovitrelle doma v chladnicke tak teraz musim najst niekoho kto mi bude robit ultrazvyky,,, lebo som to pozerala a cena ultrazvuku v anglicku na sukromnej klinike je 120 libier a to sa mi zda nejake drahe

silvinkabb
2. apr 2016

@lola911 hej. To dava zmysel. Tak dufam ze najdes 🙂 podla mna skus napisat na ang forum, urcite niesi jedina 😉

lola911
2. apr 2016

@silvinkabb ja prehrabem cely net 🙂 tiez si myslim ze nie som jedina

kaciatko1104
2. apr 2016

@alica311 aj ja mám reismullerovu 😊 vidím že máme veľa spoločného 😊

silvinkabb
2. apr 2016

@kaciatko1104
@alica311 a ste s nou spokojne? Ja mam pocit, ze nic neriesi ☹

kaciatko1104
2. apr 2016

@silvinkabb no ved to že aj ja mám ten pocit preto sa každého pýtam ako je S ňou spokojný lenže všetky baby sú S ňou spokojné tak jej dám ešte šancu ale aj ja mám pocit akoby mala na háku

mojpoklad
2. apr 2016

@kaciatko1104 presne, ešte jednu šancu... a dúfam, že dopadne úspešne

mojpoklad
2. apr 2016

@silvinkabb mne naposledy našla na ultrazvuku endo cystu a pomaly s úsmevom mi povedala, že podozrenie na endometriozu, skoro ma šlahlo...

kaciatko1104
2. apr 2016

@mojpoklad kedy stimulujes?

mojpoklad
2. apr 2016

@kaciatko1104 ešte neviem, mala by som začať koncom apríla, ale rozmýšľam, že by som to o mesiac posunula, lebo sa ešte na to necítim, lepšie povedané, bojím sa ako to dopadne 😝

leelloo
2. apr 2016

@lola911 ahoj, ja beriem fertilcare, to je nieco podobne ako femibion, nedavno som zacala melatonin, a najnovšie mi pribudla materská kasicka a koenzym q10, zacala som aj D3, ale neviem, ci to ma zmysel, ked mam take vysoke FSH, lebo tu v starších komentároch som citala, ze sa to oplati brat len ak je FSH Ok. No a Dhea sa trochu bojim, citala som na to rôzne názory 🙂 pri poslednom ultrazvuku pred mesiacom som mala 2+3 folikuly, takze nic moc. O 2 tyzdne idem na HyFoSy a potom rovno podať žiadosť na IVF. No a mam uz 32 🙂 takze cas sa poponáhlať s takýmito výsledkami

lola911
2. apr 2016

@leelloo preco si myslis ze by to nemalo zmysel brat? kazdy jeden vitamin je na nieco dobry a vysoke fsh nie je koniec sveta,,, to sa da krasne znizit prave tou dhea,,, ja ju beriem uz polovice decembra,,, ziadne negativne ucinky,,, jedine sa mi znizilo FSH a LH,,, na to aby si mala nejake neziaduce ucinky by si musela brat 500mg denne a to urcite brat nebudes 🙂 ty by si mala brat 25mg kapsule (2-0-1) 75mg denne,,,, maximalne co sa moze stat je ze sa ti vyhodi nejaka ta vyrazka 🙂
inak budes na sebe pozorovat zmeny ako je viac energie a chut na sex 😉 naozaj sa nie je coho bat,,, da sa velmi rychlo vysadit 🙂
melatonin je super 3mg 20 min pred spanim 🙂 podporuje rast folikov 🙂,,, mas super vek,,, ja budem mat v maji 41

alica311
3. apr 2016

@silvinkabb
@kaciatko1104
Dr. mi povedala, že stimulovať môžem o 2 mesiace od poslednej stimulky, neviem, zvažujem máj alebo leto, by som si zobrala aj dovolenku z práce, nech mám troška voľnejšie...momentálne som na bode mrazu...
No dr. nie je teda žiadny zázrak, čakala som viac, najmä psychicky žiadna podpora...to mi dosť chýba.

kaciatko1104
3. apr 2016

@alica311 mňa zas V tomto podporuje ale nemám pocit že sa moc snaží

leelloo
3. apr 2016

@lola911 ja som to D3 zacala brat len teraz pred tyzdnom, zatial som zacala 2-2-2, tak ako si pisala, ako dlho to mam takto brat? lebo som citala, ze tak 2 tyzdne a potom postupne znizit. Nad tym Dhea este teda popremyslam 🙂 uvidim, ci pomoze to D3. Ja som si kupila melatonin od Swansonu a ten ma v jednej tablete 10mg, tak snad to nie je moc vela. Mam jednu znamu, ktora bola s manzelom pre doktorov riadny oriesok a ich diagnoza je dokonca novinka aj pre lekarov. Nakoniec porodila tyzden pred svojou 40-tkou, takze verim, ze vsetko sa da, aj ked to niekedy moze trvat dlhsie 🙂 Videla som, ze zijes v UK, riesis to tam alebo chodis na Slovensko?

monika_nm
3. apr 2016

Baby ja chodim k dr.Reismullerovej a ja som spokojna,pokecame a stale sa snazi nieco vymysliet,len ja raz mam nizku sliznicu a folik hej a potom opacne,tak nic moc,ale mam uz 38 rokov,skoro 10 rocneho syna a este uz roky tuzime po mimciatku,beriem tiez inofolic a Dhea ako mi povedala 75 mg denne☺

lola911
3. apr 2016

@leelloo to d3 urcite neznizovat,,, ak nebudu vysledky tak zvysit,,, maximalna denna davka je 100000IU,,, ale d3 mozes ziskat aj s obycajneho slnka,,, ak sa budes opalovat denne 10-15min nemusis brat decko,,, swanson je velmi dobra znacka,,, je to velmi dobry vyber,,, vsetky ich produkty su na prirodnej baze,,, 10mg ti urcite neublizi ale odporucana davka je 3mg,,, bude sa ti len lepsie spat,,, ja som zacala nas problem riesit tu v anglicku ale zdravotnictvo tu ide dole vodou,,, vsetko im trva velmi dlho nez sa rozhybu,,, tak sme zacali chodit do brna do reprofitu,,, sice sme samoplatci ale neda sa nic ine robit,,, ja budem mat o mesiac 41 tak nas tlaci cas 😕

lola911
3. apr 2016

@monika_nm ako dlho beries dhea?

kominar
3. apr 2016

@lola911 Ahoj ja beriem d3 swanson d mi stuplo na 160 gyn povedala že ho nemám brať ona predpisuje vigantol to nezabral ale swanson D3 zabral na 160

lola911
3. apr 2016

@kominar nikdy som vigantol nebrala tak nemozem posudit ale treba sa pozerat na to aby produkt nebol chemicky upravovany,,, niektore lieky a vitaminy su dokonca umelo prifarbovane a obsahuju rozne chemicke prisady,,, lekarnik ti povie ze to tam davaju preto aby liek drzal pohromade

kakatulik
3. apr 2016

dievcata,pisete tu o melatonine.Na co je dobry okrem spanku?

lola911
3. apr 2016

@kakatulik mozes pouzit na vselico mozne,,, podla toho na co to chces si urcujes davku,,, dievcata ktore chcu mat deticky ho uzivaju 3mg pred spanim na rast folikov 🙂 inak ma velmi rozsiahle pouzitie napr. poruchy spanku ako nespavost a tazke zaspavanie ,na alzemiherovu chorobu, demenciu, plucne choroby, zvonenie v usoch, schizofrenia, migreny, bolesti hlavy, delirium, u starsich ludi spomaluje stratu zraku, crevne choroby, osteoporozia, epilepsia, menopauza, na udrzanie mocu u starsich zien, endometrioza, posobi proti stavom smutku a depresii, zlepsuje psychicke funkcie (pamat, sustredenie), podporuje imunitny system, spomaluje starnutie, buniek , posobí silne antioxidacne, dalsie pouzitie je napr pri rakovine prsnikov, mozgu, rakovine pluc, prostate a dalsim druhom rakoviny, uziva sa aj pri chemotherapii a taktiez na ukludnenie pred operaciou 🙂

kakatulik
3. apr 2016

@lola911 fiihaaaa tak to je velmi sirokospektralna vecicka 🙂

lola911
3. apr 2016

@kakatulik hej, ale manzelovi ho nedavaj lebo znizuje pohiblivost spermii

kakatulik
3. apr 2016

@lola911 oukeeeej 😀

kakatulik
3. apr 2016

@lola911 inak a da sa to uzivat aj dlhodobo?

lola911
3. apr 2016

@kakatulik ak davas len 3mg denne tak ti to moze len prospiet,,, mozes to uzivaj ako dlho chces ale ked otehotnies tak treba vysadit,,, aj ked budes kojit tak treba vysadit,,, kvoli mentalnym porucham dietata

kakatulik
3. apr 2016

@lola911 ok,dakujem 🙂

leelloo
4. apr 2016

@lola911 pocula som, ze v UK je to so zdravotnou starostlivostou celkovo dost biedne. To sa asi dost nalietate, ale tak verim, ze to bude stat za to 🙂 inak a D-cko si kde mozem dat zmerat? to asi jedine u obvodneho lekara z krvi, predpokladam.