icon

DHEA alebo iné možnosti na zlepšenie AMH

lenka_21
1. júl 2011

Ahojte kocky, verim, ze tato diskusia sa bude pomaly naplnat. Kedze som prednedavnom obdrzala vysledok z AMH a bol dost nizky 0.38 ug/l 😢 ☹ 😢 zacala som patrat po internete 😉 😉 😉 Dostala som sa na anglicke forum a tam baby maju uz dlhsie roky diskusiu ohladom tejto temy, lebo AMH v USA a UK vysetruju uz dlhsie.
Baby mi doporucili pripravok DHEA (na prirodnej baze), vraj je vela druhov, ale treba hladat tie na prirodnej baze a tak ma zaujima ci nema niekto skusenosti s tymto pripravkom? Samozrejme su tam aj ine preparaty, ale najviac sa spomina prave tento ....

silvinkabb
2. jún 2016

@cmudlo 25 je zbytocne. Najlepsie 75 alebo 50. 100 jepre muza skor

lola911
2. jún 2016

@cmudlo odporuca sa 75mg denna davka,,,, 50mg rano a 25mg vecer,,,, takze najlepsie je zohnat si 25mg kapsule a brat ich 2 x rano a 1 x vecer 🙂

cmudlo
28. jún 2016

@lily311 ahoj ešte máš DHEA? Zháňam...

cmudlo
28. jún 2016

Poraďte mi niekto, kde zoženiem DHEA. Objednala som z Biovea už 14.6. boli z účtu stiahnuté peniaze...stále mi to neprišlo...a teraz som zistilo ze k mojej adrese mi hodilo krajinu Nemecko...neviem teda, či mi to vôbec príde...už som z toho zúfalá....

silvinkabb
28. jún 2016

@cmudlo guugli. Napriklad tu. http://www.oknakup.sk/?p=productsMore&iProduct=...
A ja by som im urcite napisala, ved su nato pravidla. To ti musi prist alebo spat peniaze

silvinkabb
28. jún 2016

@cmudlo inak spominali baby ze vraj aj niektore lekarne maju. Ale neviem ci ano

cmudlo
28. jún 2016

@silvinkabb už som zohnala! Super dik.

silvinkabb
28. jún 2016

@cmudlo supis 🙂 a kde?

cmudlo
28. jún 2016

@silvinkabb na otehotnenie.sk mali ešte posledné.

lily311
28. jún 2016

@cmudlo Už nie, žiaľ.

kakatulik
28. jún 2016

@lily311 treba sa tam stale pozerat. Oni dostanu.

ria294
3. júl 2016

@cmudlo mne Dhea predpísala dr 25mg 3xdenne, alebo da sa užívať aj tak , ako písala lola911

ria294
3. júl 2016

@lily311 ak potrebuješ Dhea dá sa kúpiť v Rakúsku, mne ju napísala dr na predpis. Ale aj tu ju majú http://www.piperin.sk/kategoria/ostatne-pre-zdr...

lejduska
4. júl 2016

Zdravím vás. Rada by som sa opýtala na Dhea, či vám to naordinoval lekár, prípadne lekár v CAR, prípadne ste si to naordinovali same? Zjavne mám rovnaký problém, a u mňa to je žalostne nízke Amh, takže pozerám, čekujem, čítam a nechcem upadať do depky 😅 Viem, že riešenie je veľmi radikálne (darcovské vajíčka) ale aj tak chcem veriť, že je to len číslo!!! 😀 🙂 všetko je snad ešte vo hviezdach. Vďaka za rady.

kakatulik
4. júl 2016

@lejduska a kolko je zalostne malo ak sa smiem spytat?

ria294
4. júl 2016

@lejduska mne to predpísala dr v car , tiež mám žalostne nízky AMH a k tomu mám už aj viac rokov 😉 Užívam Dhea len mesiac, tak ti neviem povedať, či sa u mňa niečo zmenilo. Mňa čaká v piatok hyfosy a potom mi dr povie , čo ďalej. Ale okrem toho užívam aj rôzne vitamíny ..... ale neboj sa a neupadaj do depky, všetko má svoje riešenie, treba rozobrať všetky možnosti......hlavu hore, bude to dobré, veď veĺa žien otehotnelo aj s nízkym AMH 😉 😉

lola911
4. júl 2016

@lejduska tak to by aj mna zaujimalo co je zalostne nizke lebo ja sa snazim dostat moje amh z 0,01aspon na 0,1 😕 Dhea beriem uz od minuleho roka od decembra,, cize uz to bude cca 7mesiacov a mala som z 3 ivf a len jedno jedine vajicko a aj z toho nic nebolo 😢 teraz sa chystame na nativ,, v stredu idem na ultrazvuk,, tak uvidime ze co a ako 😕

ria294
5. júl 2016

@lola911 a vieš aj aké je tvoje amh teraz? Ja mám 0,22 tiež žiadna výhra, užívam dhea asi mesiac, len to je málo, tak neviem , či to k niečomu bude 😒

zus_ke
5. júl 2016

baby ja mam takisto nizke amh... mam 26 rokov, v januari som mala AMH 0,03 mam 2 IVF za sebou a nikdy ani jedno vajicko nebolo... koncom maja som zacala uzivat DHEA a po vybrati jedneho balenia som isla na kontrolnu krv a AMH je 0,21 🙂 nic extra, ale aspon sa to trosku zvysilo.... teraz uzivam dheu dalej, a v septembri planujeme soft tak som zvedava 🙂

ria294
5. júl 2016

@zus_ke tak dúfam, že ti to všetko dobre dopadne 😉 a ja budem veriť, že to naše amh sa ešte zvýši 😉 ja užívam denne aj 6000 D3

lola911
5. júl 2016

@ria294 ja tiez beriem D3 5000iu x 8 kapsuli plus Dhea 75mg denne, naposledy mi robili amh pred 3 mesiacmi v rp, teraz som premyslala ze skocim do nejakej inej kliniky v ba a uvidime ake bude 😕 mna tiez tlaci cas 😖 mam teraz 41 a moja ms je fakt hrozna ☹ nemala som ms 3 mesiace, tak neviem ci je to vekom, amh alebo ivf hormonami

ria294
5. júl 2016

@lola911 ja uvidím ako ďalej, v piatok by som mala ísť na hyfosy, chodím do gyn fiv. Ja som mala problém prvý krát s ms min.rok, brala som lutenyl a upravilo sa mi to. Mám 39 a dr v car mi povedala, že po hyfosy uvidíme čo ďalej, že by sme mohli začať s oplodnením......tak uvidím ako sa tem môj amh bude správať 😉 a asi začnem brať viac toho D3 😉 to mi nemôže uškodiť, keď už do seba dávam aj tak všetko možné 🙂 Prepáč neviem nepamätám si , ty chodíš do akého car?

zus_ke
5. júl 2016

@ria294 takisto drzim palce nech sa to cim skor podari 🙂

lola911
5. júl 2016

@ria294 ja chodim do reprofitu do brna ale je to pre nas dost problematicke s planovanim celeho cyklu lebo zijeme v uk, teraz sa chystam na nativ a tu u doktora sa musis objednavat,, objednavaju tu minimalne 2 tyzdne do predu,, takze nehrozi ze by mi urobili aspon ultrazvuky alebo nejake testy 😠 takze ak naozaj nieco chces tak musis ist sukromne,, za kazdy krvny test sa plati 120 libier a za jeden ultrazvuk najlacnejsie som nasla 99 libier 😖 dostat orgalutran z lekarne tiez bola nocna mora 😖 to bolo dalsich 120 libier za lieky s toho 35 libier chcu len za dopravu 😠 nechapem kde tie ceny beru a to nehovorim este o letenkach..... do gyn fiv sa chystam urobit si krvne testy, hned pri prvej navsteve slovenska,,, oni maju amh test len za 15 euro,, to sa neda ani porovnat s uk,,, tu amh test 120 libier 😕

ria294
5. júl 2016

@lola911 to vážne je tam všetko tak drahé?? všetko je to o peniazoch 😒 mňa to čaká tu na sk, všetko si budeme hradiť. Chodím do NR, tak to nemám až take náročne na cestovanie a tiež čo sa týka liekov, je to tu jednoduchšie....tak dúfam, že sa nám to obom podarí 😉 dám vedieť, čo bude ďaĺej, aj ty sa opatruj a informuj 😉 😉

ria294
5. júl 2016

@lola911 prosím ťa a ako dlho sa snažíš otehotnieť?

lola911
5. júl 2016

@ria294 nam sa lepsie oplati cestovat do ciech ako ist na ivf tu a to mam ivf kliniku za barakom 😖 za jeden soft chceli 6000 libier 😠 a to ako sa spravali, uplna hroza,,, povedali nam ze s mojim vekom a s mojim amh mozme ist jedine na adopciu a nie na ivf ☹ ked sme prisli na konzultaciu do brna tak moj hubby sa pytal otevrela ci je mozne otehotniet s mojim amh a mojim vekom a on mu na to povedal ze samozrejme je to mozne len budeme musiet byt trpezlivy a nezlaknut sa akychkolvek neuspechov 🙂 a vzdy ked tam prideme tak nam idu maximalne v ustrety,, urcite dam vediet ze co a ako 🙂 musi sa nam to podarit, hlavne sa nesmieme vzdat 😉

lola911
5. júl 2016

@ria294 snazime sa zhruba 7 rokov ale s ivf sme zacali minuly rok v oktobri,, toto bude stvrty pokus 🙂

ria294
6. júl 2016

@lola911 tak to si zaslúžiš môj obdiv 😉 zo srdca ti prajem, aby sa vám to konečne podarilo, úprimne si neviem predstaviť, že by som to vydržala 7 rokov....to vám naozaj želám 🙂 my sa snažíme len krátko cca 6mesiacov a do car som začala chodiť pred 2mesiace, takže máme za sebou vstupné vyšetrenia a mňa teraz v piatom čaká hyfosy a uvidí sa čo ďalej..... v podstate sme len na začiatku 😉

lola911
6. júl 2016

@ria294 dakujem 🙂 ja to prajem kazdej jednej tu s mk 😉 najdolezitejsie je nevzdavat sa a verit ze sa to podari 🙂 moj dnesny ultrazvuk,, okrem toho ze mi nasli zase cystu vo vajecniku a 5 fibroidov mam jeden folik 15x11.2mm a emdometrium 8,3mm 🙂