DHEA alebo iné možnosti na zlepšenie AMH
Ahojte kocky, verim, ze tato diskusia sa bude pomaly naplnat. Kedze som prednedavnom obdrzala vysledok z AMH a bol dost nizky 0.38 ug/l 😢 ☹ 😢 zacala som patrat po internete 😉 😉 😉 Dostala som sa na anglicke forum a tam baby maju uz dlhsie roky diskusiu ohladom tejto temy, lebo AMH v USA a UK vysetruju uz dlhsie.
Baby mi doporucili pripravok DHEA (na prirodnej baze), vraj je vela druhov, ale treba hladat tie na prirodnej baze a tak ma zaujima ci nema niekto skusenosti s tymto pripravkom? Samozrejme su tam aj ine preparaty, ale najviac sa spomina prave tento ....
ja som na tom tak isto a pomohlo?
Ako ste brali DHEA pri stimulke? Mám ho brať i naďalej? Do kedy? Do opu alebo do et???
@ria294 ahoj ako si natom bola si na krvi? Zlepšilo sa ti amh?keď môžem poradiť za mňa ja som objanavala tu aj iné veci najlacnejšie a viac mg čo sa týka aj koenzým melatonín odporúčam treba porovnať mg 😘😍 http://swanson.sk/p/388/dhea
@kudusko ahoj bola som a amh z 0,22 išlo na 0,3, fsh pôvodnych 19,1 na 10,1. Brala som od swanson D3, tiež aj ten koenzym a melatonín 5mg. Ale hodnoty sa mi naozaj zmenili k lepšiemu. Teraz mám už kúpené lieky na stimuláciu idem do ivf, len čakám teraz mrchu a začínam si pichať injekcie. Tak verím, že dhea a iné vitamíny pomohli 🙂 a ty ako niečo nové, nejaká zmena?
@ria294 ja som bola na krv a dr po 2 tyz mi zavolala ze bojuzial kerze mam amh 0,56 tak jedine umele v mojom veku a treba to hned riesit lebo uz vo feb budem mat 40 a ja nato ze kaslem nato ked ma byt bude ked nie tak nie beriem dhea 100mg mam na 2 mesiace melatonin som zacala od swansonu mam vsetky ma az 10mg a koenzym q10 a treba kazdy den te koenzym? Inac dnes som po ovu treba to dalej brat vsetko? Este nieco na moj vek si zober som nwmala ani jeden anovulak a take silne poz testy a prd z toho a tebe drzim palceky 😉
@kudusko q10beriem každý deň tú DHEA beriem ešte až pokým nezačnem so stimulkou, ale mne Dr predpísala denne len 75mg, D3 som dva týždne brala 15000mg, potom 10000 mesiac a teraz dlhodobo 5000, beriem ešte aspirin 81mg, že je dobrý tiež na prekrvenie maternice, ale nesmie sa presahovať dávka 81 pozri http://www.abctehotenstvi.cz/txt/pomuze-lek-asp...
ahojte dievcata, na slovensku sa aspirin 75mg kupit neda, ale mozte si ho objednat za super cenu 🙂 tento je najlepsi 🙂 jedna tabletka denne http://www.ebay.co.uk/itm/Dispersible-Aspirin-7...
@narciska3 ahoj, to ti neviem povedať, lebo na to som sa nepýtala, ale po 4mesiacoch brani DHEA sa mi určite mohlo o niečo zvýšit dheas.....ale príliš vysoka hladina dhea nie je dobré, signalizuje to problém. Ale väčšinou sa hladina porovnáva aj s hladinou FSH,LH, estrogenom a prolaktínom. Prečo sa pýtaš?
Ahojte baby, nedá sa mi čítať všetko čo tu je popísané tak ak by mi niekto poradil 🙂
Chcela by som skúsiť užívať DHEA, len som čítala že by to nemali užívať ženy pod 35r. atď....Mám 31r, 2neúspešné ivf, hodnotu AMH som mala pred rokom 1,15...mám skúsiť či radšej nie, a keď tak v akých dávkach? Mimo tohto beriem len vitamíny, D, magnézium a teraz mesiac aj Agnus castus na úpravu cyklu - to je na čisto prírodnej báze...neviem či by sa to mohlo dokopy nejako ovplyvňovať. Niečo som aj počítala,ale neviem...tu sa predsa len nájdu už skúsenejšie baby , tak budem vďačná za rady 🙂
@slimko ahoj, tvoje amh je dobre, tak ja by som dhea určite nebrala. Myslím, že dhea je dobré brať, pokiaĺ je problém s nízkym AMH, lebo dhea je steroidný hormón, poovažujú ho za otca všetkých hormónov, keďže telo si z neho vyrába rôzne iné hormóny. Je produkovaný v nadobličkách a jeho hladina klesá s pribúdajúcim vekom. V niektorých prípadoch sa DHEA premenila na testosterón (čiže mužský hormón), čím sa o bjavili také problémy, ako vypadávanie vlasov, akne, rast chĺpkov na tvári, a v prípade žien pod 50 rokov sa zastavila menštruácia. Po dlhšom užívaní syntetických hormónov sa môžu vyskytnúť problémy s krvným obehom. Dhea nesmú používať ľudia tŕpiaci na rakovinu prostaty, maternice alebo prsníkov. Užívaním dhea sa môže zvýšiť hladina amh a opačne znìžiť hodnota fsh. Užívaním dhea sa síce nezvýši ovarialna rezerva, ale ak je amh nízke môžu zostávajú vajíčka zosilnieť až o 50%. Tak je to na tebe, alebo sa skús poradiť s dr v car. A prečo vám ivf nevyšlo , aký máte problém?
@narciska3 Ahoj, nizka hladina dhea sa neda zistit z hormonalneho profilu,, da sa len predpokladat ze ak je fsh vysoke a estradiol nizky tak bude pravdepodobne nizka aj hladina dhea,,, fsh sa ma pohybovat medzi 3-10,, a estradiol medzi 72-529,, na zmeranie hladiny dhea existuje specialny krvny test kde zistis presne kolko % dhea mas v tele,,, preco uvazujes nad dhea?
ahojte, chcem sa spytat, ci je alebo aky velky rozdiel je medzi dhea, ktoru kupite cez net a ktoru maju v lekarnach. Mne Dr. povedala, ze ak mi este klesne amh, tak mi predpisu dhea a vybrat si to mam v lekarni v Rakusku a ze ta kupovana cez internet, teda lacnejsia verzia, nema take ucinky. Cena za tu z lekarne je ovela vyssia, tak ma len zaujima ako je to teda s ucinkami.

@mirka2305 skús si ju pozrieť na tejto stránke http://www.piperin.sk/kategoria/ostatne-pre-zdr...