DHEA alebo iné možnosti na zlepšenie AMH
Ahojte kocky, verim, ze tato diskusia sa bude pomaly naplnat. Kedze som prednedavnom obdrzala vysledok z AMH a bol dost nizky 0.38 ug/l 😢 ☹ 😢 zacala som patrat po internete 😉 😉 😉 Dostala som sa na anglicke forum a tam baby maju uz dlhsie roky diskusiu ohladom tejto temy, lebo AMH v USA a UK vysetruju uz dlhsie.
Baby mi doporucili pripravok DHEA (na prirodnej baze), vraj je vela druhov, ale treba hladat tie na prirodnej baze a tak ma zaujima ci nema niekto skusenosti s tymto pripravkom? Samozrejme su tam aj ine preparaty, ale najviac sa spomina prave tento ....
Ahoj děvčata.
Chci poděkovat za tuto diskuzi. Musím říct, že mi hodně pomohla. Při 1. IVF v říjnu 2015 jsem měla 10 vajíček, z toho 9 oocytů. Absolvovala jsem 1 ET, 2 KET. Při 2.KET jsem otěhotněla, ale bohužel ve 14.tt jsem musela těhu ukončit z důvodu těžké VVV trizomie 18. Je to vzácná chromozomální vada miminka neslučitelná se životem. Tento měsíc jsem podstoupila 2. IVF. Odebrány 2 vajíčka, z toho 1 oocyt. Bohužel embryjko 3.den vývinu odumřelo. Důvod? AMH 0.66. A prý nekvalitní vajíčka. Díky vaší diskuzi, objednávám DHEA, mateří kašičku, pergu a propolis.
Chci se vás ale zeptat, čím a jak dlouho jste stimulovali????
Já měla při obouch IVF Gonal. 225 jednotek. Poprvé dobrý ale podruhé tělo evidentně nereagovalo. Proto prosím o vaše rady a zkušenosti. Děkuji
Dievčatá, chcela by som sa spýtať, či užívanie DHEA sa nejako prejavilo aj na intenzite Vášho krvácania počas menštruácie. Mne sa vidí, že je nejako slabšia a neviem, či to mám pripisovať DHEA.
@dena22 nam bol darca odporuceny urologom.Podla lekarov som ok,mam dobre amh,nedari sa nam 4 roky druhe dieta.Jedno mame .Manzel ma podla urologa spg lepsi po vitaminovej kure,ale niekde je Problem.Urolog odporuca darcu,mame si najst nejakeho sami,pripadne nam pomoze Car a urobit inseminacie.Niekoho podobneho mne alebo manzelovi.Lebo na 3.IVF ist nechcem,nezvladnem to.Uvazujeme,manzel by aj suhlasil.................no ja vaham.
@stellamaris problem je v " len" spermiograme?
Ako dlho bral tu kuru a ako velmi zle su vysledky?
@stellamaris kym nemate potvrdene poskodenia DNA este to nemusite riesit darcom. Najskor spravte vsetky opatrenia, zistite, ci si manzel netvori protilatky proti vlastnym spermiam a pod. ale to by dobry urolog mal vsetko vediet a odporucit vam.
Darca sa nehlada bezne tak, ako vam navrhol urolog. U nas aj v Cesku to musi byt anonymny darca, prevereny, testovany na ochorenia i geneticke zavady so spickovym spermiogramom. Existuju dve moznosti: bud vam vyberie CAR, alebo napr. v Cesku je Spermobanka, tam is viete vybrat aj sami, CAR sa dohodne so Spermobankou a prevezie bunky na kliniku. Da si za to zaplatit, zväcsa tu istu cenu, aku by ste im platili za ich darcu. Darovske spermie nie su az taka draha zalezitost ako darcovske vajicka. Vzdy je to jedna z moznosti, ako vyselektovat, na ktorej strane moze byt chyba. A nemusi byt nic dramaticke ani u jedneho a naopak a to je ta tazsia verzia, chyby sa uz vyskytuju na oboch stranach. Ono ani AMH nie je zarukou genetickej kvality vajicok. Skor to ovplyvnuje udajne vek. No, podla mna je lepsie si vyberat darcu podla vyzoru zeny, ak by sa dieta podobalo viac na darcu, tak nech to skor pripomina teba. Ale vysku a konstituciu by som volila podla manzela. Len ak mas napriklad nejake svoje specificke crty: kucerave vlasy, farba oci, krvna skupina...tu by som isla podla tvojho vyzoru.
Ale, jedno dieta spolu mate....ked ste boli na IVF robili vam MACS aj PICSI? vies o tom, ze sa da aj u manzela aplikovat 6 mesacna liecba FSH preparatom a silnymi antioxidantami?
@catherinah viac ako 3 mesiace,z morfo 3% sa vylepsil spg na 15%.Napriek tomu urolog zacal odporucat darcu.Fragmentaciu spermii nerobili ani v Care,lebo to robia inde a plati sa okolo 300Eur.
@dena22 2x Ivf s Isci sme mali,nepodarilo sa ani jedno.Aj celkove stimulka nebola pre mna dobra,musela som takmer 16dni pichat Gonal.Na dalsie Ivf preto nejdeme.Viem,ze su este moznosti,co vysetrit ci doplnkove sluzby ako Pisci,ale zu nechceme.Fakt,ze mame spolocneho 4rocneho syna,nam ukazuje,ze je moznost splodit dieta aj prirodzene.
Ten urolog to myslel tak,ze skor sukromne mame hladat darcu.Vybrat nejakeho fesaka,nechat ho vysetrit a nech daruje spermie.Este nam aj odporucal aplikaciu takou väcsou striekackou,tak sme boli vytoceni,ze sme hladali radsej noveho urologa.Ten nariadil manzelovi dietu,lebo treba vylepsit spermie aj celkove ma muz schudnut.Aj mne odporucil schudnut a cvicit.Samozrejme mohol by nieco vysetrit,ako tie protilatky a podobne,ale manzel ked pocul,ze sa to plati dodatocne,tak moc nechcel........
@dena22 v Care boli pri IVF vajicka v skupine A,B a C,takze mali by byt geneticky ok.Nic nevysetrovali dalej,lebo mame jedno dieta prirodzene.Ja mam este laparku s prefukom za sebou,tiez vsetko ok,snad mozno iba pravy vajcovod menej priechodny,ale aj tak ovulujem vzdy iba z laveho,dokazane dlhodobou folikulometriou.
@stellamaris prepac, nepamatam sa asi, a tazko sa tu hlada. aku kuru mal tvoj muz?
@silvinkabb podla fertility.sk,zvysene vitaminy,maca,L-Carnitin..........fakt to vylepsilo morfo,ale neotehotnela som........
@stellamaris Gonal niekomu vobec nesadne, vytvoria sa prazdne folikuly a nedozreju....preto je lepsie v niektorych pripadoch stimulovat kombinaciou FSH a LH, Gonal obsahuje len FSH. A treba sledovat aspon 4x krv a podla toho nastavit davky.
Ten urolog je chruno. Tam niet co dodat. takto sa to urcite profesionalne neriesi.
Vzdy mate sancu pocat. Mali by ste investovat do tych manzelovych vysetreni, robi ich aj Reprogen v BA.
@dena22 presne to som o Gonale povedala vtedy v Care,ked druha stimulka Bola na figu.Vtedy mi lekar iba odvrkol,ze toho ja viem,ze on studoval a ked mi zase chcel dat Gonal,ukoncili sme s nimi spolupracu.V inom Care mi navrhli myslim dobru kombinaciu Pergoveris/ Orgalutran /Elonva,ale zase sa bojim hyperstimulaku,nakolko mam pco.
Uvazujeme nad vysetreniami niekde inde,ale tam budeme samoplatci,lebo sme v DE.Lebo toho urologa mam dost,nepomohol nam a este drzy bol.....
@stellamaris ak ti to trosku pomoze pre prehlad, skus pokukat diskusne forum na Sanatorium Helios Brno, tam odpoveda primar Texl. Vysvetluje tam presne, ako ma vyzerat stimulacia. Su velmi exaktni, co sa tyka stimulky. Primar Texl odpoveda na dotazy, urcite aj tebe, ak mas aj nejake svoje vysledky z HP. Hlavne FSH, LH a AMH. My sme sa rozhodli kvoli mm pre Prahu, lebo tam je vyborna embryologia, ale zase nam domrvili prave gonalom stimulku. Ideme na druhy pokus, pre nas uz 4 IVF, tiez nam chce zopakovat dokina identicku nefunkcnu stimulku, takze my si budeme stimulovat podla Texla, resp. podla protokolu, ktory bol pre mna najuspesnejsi. Doktorska jesitnost je na prekazku. Jednoznacne. Aj na mna skocila dokina, ale ide o nas zivot. Takze moze mi vyskocit, leda tak na hrb. Teno cyklus mame predplateny, ak nevyjde, ideme urcite k Texlovi.
@dena22 o Texlovi som nieco pocula,mohlo by to stat za konzultaciu s nim.Lebo fakt ten Gonal bol nanic pre mna.Este s tym,ze estrogenov som mala malo,to bol podla mna hned zmareny pokus.Ale drzy lekar mi neskor toto vlastne zodpovedal,ze je diletant.Myslim,ze Texlovi predsa napisem,dakujem za dobry tip. 😉
@stellamaris tak fajn, to by bolo super...PCO je o dozrievani vajicok, gonal ti akurat nakopi foliky, ale ty potrebujes spravnu hladinu LH, aby dozreli. co ti poviem, je toto beh na dlhe trate, hlavne, ak z technickych pricin ina moznost ako IVF nie je mozna. Ale uz si babenko pocala, dobry lekar by mal vediet pomoc aj teraz.
Baby, nekupovala ste si niektora Dhea v Rakusku, ci sa to da tu zohnat normalne v lekarni a kolko to asi stoji? Robili mi kontrolne AMH po roku a z 1,16 mam uz len 0,76 ...takze uz asi je vhodne zacat brat aj dhea :( :(
Ahojte. Aj mne zistili AMH 0,02. MAM 42 rokov. Myslite ze by sa mi dalo este trochu to zdvihnut niecim? Nechceme umele oplodnenie, ak by sa nam este podarilo prirodzene,boli by sme radi.
@mimik07 no to je už dosť nízke, ale šanca je vždy. Skús DHEA užívať.
@slimko to este nie je uplne zle, dhea mozes skusit, ale v lekárni na Slovensku to nezoženieš, ja mam na predpis a musela som si ich objednat v rakúskej lekárni, na 3 mesiace ma to stalo 250 EUR. Ale kludne skus aj tie cez net, ja som objednavala od swansonu a je to oveľa lacnejšie.
@leelloo No najhorsie to nie je, ale uz ani velmi dobre :( uz som si to kupila v Rakusku, ja tu robim tak som si to radsej z lekarne kupila ako objednavat cez net. Fuha, tak to je celkom slusna suma, od akej firmy to mas? Ja som zohnala nejake od Hafesan a vysli ma na 20e myslim 400mg pisu.
@kakatulik jaaaj po stimulke vaječníky vyradené 😐 dúfam, že sa to dá doporiadku, lebo fsh pred stimulkou 10,08 a teraz 30.....ale zase amh z 0,33 stúplo na 0,73. Teraz som bez hormónov 7DC a v pondelok idem na folikulometriu, uvidíme, čo sa vytvorí, minulý cyklus boli dva foliky a jeden praskol.... a ty ako, viem, že si teraz zamestnaná svadbou ☺, ale niečo nové v snažení 😉
Ja odporúčam Aloe Vera gely. Prvé dve deti len po stimulácií, tretie ani neviem kedy, po 3-mesačnom užívaní aloe vera. Kolegyňa tiež nevedela dlho otehotnieť, skúšali všetko možné, nakoniec v 35 rokov, prvé dieťa po užívaní aloe vera gelu. Teraz tiež čaká tretie. No pozor na kvalitu, nie je aloe a ako aloe.

@dena22 dakujem za info, vam drzim palce, nech sa konecne podari