DHEA alebo iné možnosti na zlepšenie AMH
Ahojte kocky, verim, ze tato diskusia sa bude pomaly naplnat. Kedze som prednedavnom obdrzala vysledok z AMH a bol dost nizky 0.38 ug/l 😢 ☹ 😢 zacala som patrat po internete 😉 😉 😉 Dostala som sa na anglicke forum a tam baby maju uz dlhsie roky diskusiu ohladom tejto temy, lebo AMH v USA a UK vysetruju uz dlhsie.
Baby mi doporucili pripravok DHEA (na prirodnej baze), vraj je vela druhov, ale treba hladat tie na prirodnej baze a tak ma zaujima ci nema niekto skusenosti s tymto pripravkom? Samozrejme su tam aj ine preparaty, ale najviac sa spomina prave tento ....
@berginkan pred 3 rokmi ked sme zacinalu ivf v martine mu robili testy..vsetko ok okrem dna fragmentacie..mal len 25 % dobrych co dr. povedal ze je na darcovske spermie...a vraj sa to nemeni..ale pil caj z kotvicnika..robili sme odvar zo zeleru a ho pil..vit.E bral..strava viac zeleniny..ziadna kola..a o par mesiacov fragmentacia 75 % dobrych...a uz sme ho potom neriesili lebo to uz mne povedali ze mam nekvalitne vajicka..ale potom este bral tabletky tribulus..
odporucam tabletky tribulus ..vit E a tiez odvary zo zeleru pit...nic za to nedate...nam to poradila bylinkarka...a mozno aj to pomohlo...to je celkovo na spermie...nielen zlu fragmentaciu..nam tiez povedal dr. ze to sa neda zlepsit..ze darcovske spermie...ze keby som aj prirodzene otehotnela tak potratim...a dnes som zacala 30 tt..takze to urcite skuste..
@zibi prosím ťa poraď, beriam nosifol duo a aj DHEA a nejaké baby v snažilkách rozoberali, že sa nemá užívať naraz, tvrdia, že dhea zvyšuje testosterón a inofolic ho zas znižuje, takže ak berieš oba naraz, jedno ruší účinok druhého preparátu a ďalšia tvrdila, že vraj nosifol znižuje AMH. Aká je tvoj názor?
@martinam1812 a ty mas PCSO ? ze chces brat nosifol?
vacsinou by ho mali brat zeny co maju pco - ja som ho brala asi dve tri sacky a strasne ma zacali boliet vajecniky
inositol znizuje estriadol sa mi vidi a pomaha k tomu, aby zena napr pri stimulacii nemala hyperstimulacny syndrom
pomaha naozaj babam co maju polycysticke ovaria a nemala by ho ja osobne si myslim moj nazor, brat kazda baba na podporu plodnosti ..je tam velmi velke mnozstvo toho inositolu a tym padom je to cielene na to
mozu ti dozrievat foliky a super vsetko , ale aby ti nerobili horsie
najma ked nas nizsie amh
nikdy som neskumala ucinky inositolu bezne na podporu plodnosti a pri ivf a podobne ...
su ovela ucinnejsie doplnky na podporu folikov pri ivf a lacnejsie si myslim
co sa tyka dhea, ja som nikdy nebola jeho zastancom, lebo podla mna by a mal brat pod lekarskym dozorom ... od kedy som objavila inu metodu na zvysenie AMH tak som sa o dhea nezaujimala ... a podla mna nie je az take bezpecne jeho uzivanie..aj ekd vela bab so mnou mozno nesuhlasi ..ale je ine ked mas mozno 30 rokov aj menej , tak sa tie ucinky na tebe ukazat nemusia , ale ked mas vyssi vek tak by som si tym nehazardovala a naozaj sa ma brat pod dozorom a to vela doktorov len tak si na seba nezoberie . dhea sa vyskuytuje v tee ak osteroidny hormon z cholesterolu v nadobickach. synteticke dhea je vytvorene v laboratoriu ako doplnok zdravia. nie je to prirodny doplnok ani vitamin. prirodnej podobne sa nachadza napr. v wild yam koreni a je lepsie brat to ako synteticke dhea...
ja by som radsej na kvalitu skusila vitamin D3, koenzym q10, zinok, zelezo, melatonin nie je to ani take drahe a dost to podporuje plodnost
@martinam1812
@zibi nie nemám PCO, mne ho odporučila moja gynekologička. Vitamín D3 5000 beriem od Swansonu, tiež DHEA a beriem aj koenzym q10, melatonin, púpalku, selén, materskú kašičku s poropolisom, občas magnésium a počas menštruácie až po ovu som pila alchemilku. Mešká mi to už pár dní, no testy sú negatívne. Som dnes 33 DC. Dúfam, že som si nerozhádzala cyklus toľkými vitamínmi....😕
@mick1 DHEA sa dá objednať aj na internete od swansonu.
Ahojte, nemá niekto Dheu zvysnu? Swanson ju má vypredanú
@glopsa http://www.swanson.sk/p/388/dhea nie je vypredaná, je na sklade 😉
@martinam1812 ja som chcela 25 ale oblednala som si 100.
@glopsa 100 je lepsia. 1x denne.
@catherinah dakujem
@zuzicek88 nam doktor povedal, ze okolo 30tis.ceskych, ja som za lieky, dva ultrazvuky a "neúspešný" odber vajicok platila 10tis.ceskych. Neúspešný bol preto, lebo pri odbere zistili, ze uz mam po ovulácii, takze tam neboli uz ziadne vajicka, ovu bola o den skor a o 2 tyzdne som zistila, ze som tehotna 😀
@ada06
Ahoj,prosim ta, kam si chodila do caru a ku komu? Lebo mne povedal lekar z krvi mate velmi nizke amh 0,02, ste uz s nefunkcnymi vajecnikmi a sanca ziadna.Kvoli veku, ze som uz 40ka, ze len darovane vajicka. Pritom fsh mam ok, stitnu zlazu ok, 14 rocnu dceru.Vobec mi nenavrhol dhea, ani skontrolovat D vitamin, nic-iba IVF s darovanymi vajickami.

@anaba1 a prosim ta, tvoj muz je v poriadku, alebo aj tam bol problem?