Diskutéri s názormi múdrejší ako lekári?
Veľmi sa mi páči citát tu príspevky a ako každý druhý je odborník 😂joj a polovica už vyštudovaných s googlom ,používanie odborných názvov .ludia boze je mi smiešne keď sa tu vyjadrujete .mam Vertigo -😂prečo normálne laicky nenapíšeš točí sa mi hlava ?to aj lekár sa určite nad takými ľuďmi už len pousmeje .to je len taká hlbšia myšlienka keď listujem kona
Pre niektorých sú to banálne výrazy ktoré používajú bežne, prečo by sa mal akože niekto hrať na odborníka, či akože teraz kvôli tebe mame hladat v synonymickom slovníku?
Hej a potom tu niekto napíše názor, že tie (v zmysle hlúpe) ženy sa nevedia ani poriadne vyjadrovať a namiesto Vertigo napíšu, že točí sa mi hlava...😁 Veď nech každý napíše, ako chce, pochopíme.
aby si sa z toho neposrala....
mna pobavila ta "hlbsia myslienka". ja som praveze rada, ked niekto napise vertigo, je to presnejsie.
A inak je zaujimave, ze bezne mi lekari diagnozu oznamuju tak, ze pouziju odborne vyrazy, takze poznat aspon tie zakladne, je fajn vec, pricom niektore som prvykrat videla prave na MK.
To, ze pozname odborny nazov niecoho, neznamena, ze sme na to aj odbornici, len neplavame zivotom hluchi a slepi a aj to stoji za vseobecnym prehladom.
ono totiž točenie hlavy a vertigo nie je totožné,ty chytrolínka
Ja osobne si myslim, ze tvoja "hlbšia" myslienka stojí akurát tak za prd 😁😁
Napriek tomu, že nie som žiaden odborník, od malička ma napr fascinovala medicína, plus moje ochorenie,takže v odborných výrazoch som celkom zbehlá. Keď ich jednoducho poznám a viem,čo znamenaju, nemam ich radšej pouzivať, aby tu nejaký anonym podobný tebe nevypustil svoju prudko "hlbokú" myšlienku? 😁😁😁
Nie každý túži sa vyjadrovať ako sedlač.
Skús zhlboka dýchať, možno nebudeš mať také plytké úvahy
To, že ty tomu nerozumieš však neznamená, že pre niekoho to nie je štandard a základný všeobecný prehľad. Wake up.
Práveže presne tá sedlác sa tu na Mk hra na odborníkov 😂každý druhý človek tu je lekár 😂bez titulu .ja mám Vs zdravotnú ale nikdy nemám za potreby pri komunikácii mimo prace s ľuďmi hovoriť odborne .preto mi to príde vtipne .sam hypochonder sedlak bez vzdelania ktorého vyštudoval google a hra to tu na inteligenta 😉otras
No nazdar...toto je prejav vysokoškoláka
Neviem si predstaviť sedieť s kamoskou na káve a zeby mi začala hovoriť : boze moja mám Vertigo 😂alebo tachykardiu alebo apnoe pauzy 😂😂😂😂😂tu kávu by som na ňu asi vypľula 😂😂😂😂veď to tu už už nie je o skúsenostiach a pomocí druhým ale tu si už zeny dávajú navzájom diagnózy 😂ešte dobre že nemajú pečiatky😁
moja,ty možno máš VŠ,ale sprostá si ako bagandža
Mnoho ludi moze citat prispevky zo zahranicia (najma ak su to “dynamicke” temy pri kt pribudaju nove poznatky) a lahsie si vyhlada lekarsky nazov ako doslovny preklad. Preto aj v beznej reci pouzije lekarsky vyraz pripadne diagnozu
Tak daj laicky tachykardiu, to ma zaujima. Mam v blizkom okoli pripad
Ty si pila, nie? Keď lekár hovorí o podozrení na tachykardiu, tak kamoska kamoske hovorí o tachykardii a pod. Nehľadá iné výrazy. Odhliadnuc od toho, pritom ako sa tu vyjadruješ nebudeš žiadna študovana zdravotnícka, skôr taká čo chcela a nikam ju nevzali. Ešteže tak, s tým prístupom k ľudom by to nikomu nepomohlo
Autorka vysoká škola nezaručuje aj vysoké IQ 😉
Lepšie by si urobila, keby si ani nespomínala že si vysokoškolsky vzdelaná...lebo toto bol krok trochu vedľa 😘
A hlavne ak príde niekto do ambulancie a je múdrejší ako doktor. To ešte len napali lebo ujo google povedal a poradil😂
Lenže ľudia, ktorí sú naozaj zúfalí a majú problém sa dostať k doktorovi sa chytajú každej slamky. Bojím sa,že príde doba,keď nám určovať diagnózy a zadávať iečby bude AI a ujo Google tak či tak 😏.
ak má niekto vertigo, tak to je názov choroby. točenie hlavy je jej prejav, jeden z prejavov… ak má niekto problém s S-I klbom napr. podľa teba by ho mal nazvať ten klb na krížoch?
Tak je do diagnoza- vyraz ktory by sa mal pouzivat. Mne pride smiesne ked dospele zeny v komunikacii s dospelymi pouzivaju vyraz- pipina, mesiaciky ci pipik- akoby mali 5 rokov.
Stále hľadám tú hlbokú myšlienku 🕵️
Ty si zdravotník s vysokou školou? Lebo vyjadrovanie a gramatiku máš, ako dievča z osady, čo neskončilo ani ZŠ.
Lekár sa s pacientom ako rozpráva? Ako sedlák, alebo ako odborník? Keď mi lekár povie, že mám tachykardiu, tak poviem aj doma mužovi, že ju mám a nebudem to ako sedlák obkecávať, že mi rýchlo bije srdce a preskakuje mi. Keď viem, akú diagnózu mám, tak sa nebudem hrať na hlupáka a miesto jedného slova neopíšem celý svoj zdravotný stav, aby anonymka s gramatikou pomocnej školy bola spokojná.
Ženy točí sa mi hlava, hučí mi v ušiach ( viem, že mám vertigo, ale nemôžem to napísať, lebo nie som odborník) ... Sorry, ale si dobre mimo. Keby prídeš ku mne do lekárne a od lekára vieš, že máš angínu a začneš mi opisovať, že ťa bolí hrdlo, máš ho zahnisané, máš teplotu atď a chceš niečo od bolesti, tak si pomyslím, že si nevzdelaná hlupaňa, ktorá si nedokáže zapamätať, že má angínu a má potrebu mi 10 minut opakovať to, čo už povedala lekárovi miesto toho, aby prišla a rovno povedala mám angínu, dajte mi niečo nato k ATB.
🤔 Hm, rozmýšľam, ako ti má kamoška, s ktorou sedíš na káve, oznámiť, že má tachykardiu. Skúšam si to predstaviť. Kamoška má problémy so srdcom, tak bola u lekára, ten jej stanovil diagnózu tachykardia. Kamoška vie, že na rozdiel od nej, "sedlane bez vzdelania", si ty vysokoškolsky vzdelaná odborníčka, takže sa chce o tom s tebou porozprávať, poradiť. Svoju diagnózu pozná, lekár jej ju povedal. Prečo ju nemôže povedať tebe? Aké slová má zvoliť? "Veľmi rýchlo mi bije srdiečko."?
A ešte: aspoň si po sebe prečítaj, čo píšeš. Lebo hneď na začiatku som rozmýšľala, aký >citát< sa ti to páči. 🤪

Súhlasím ale mne príde aj vtipné to, že tu osočuješ ľudí v anonymite🤷♀️Žijeme v slobodnej krajne ak mám nejaký názor, tak si zaň stojím nie? Nech ľudia vedia o koho ide.(to je zas môj názor)😊