icon

Divný pocit v hlave a závraty

zuzulienuska
11. sep 2014

Ahojte, ani neviem kde začať. Pred vyše rokom som prvý krát mala nastupiť do práce deň predtým mi zostalo divno zrejme stresy,bojácnosť. Pred prácou som ešte utekala ku doktorke. Divný pocit ktorý som mala mám doteraz ale nebolo to také strašné myslela som si že ak somňa stres opadne prejde mi to no neprechádzalo mi to tak som sa stým naučila žiť zvykla som si na to, dalo sa to pretože som si to nevšímala a nemyslela na to no ale ak som na to myslela bolo to strašné :(. 2 septembra tohoto roku jak som bola na prestávke s roboty znovu divný pocit ale teraz je to ešte raz také horšie. Viem že dosť presedím pri pc že by to mohlo byť krčnou chrbticou? Robím za pokladňou celý deň + doma za pc možno len stuhnuté alebo pricviknuté svaly no neviem naisto. Bola som u doktorky ktorá ma poslala na očné že či sú to neni tlaky na očiach no neboli. Hlava ani oči ma nebolia. Doktorka mi dala lieky Guajacuran ( pomáha pri úzkosti,nervozite, uvoľňuje svalové napätie) a druhé mi dala Neurol (pôsobí proti zvýšenému duševnému napätiu, proti strachu, úzkosti,depresiam a celkovo upokojuje). Je pravda že som dosť stresujúci človek ale tieto tabletky mi zatiaľ vôbec nezaberajú. Už takto nechcem žiť a dosť ma to v práci obmedzuje :((( má niekto tiež takýto problém? Neviete mi poradiť čo mám ešte robiť? ďakujem za všetky dobre rady.

zdenka2016
9. apr 2018

@zuzulienuska ahoj moj manžel to mal a presne ten istým liek mal predpísaný Ako ty no zmena s nimi žiadna. Zvykol mat aj ľadove ruky a cela lava strana tela ho bolela. Vraj je to stres len ze mal to aj v taký den ked vstal ako znovuzrodený a zrazu bam zase ... Ak ta tiež boli jed a strana tela tak si prečítaj o tzv. Ischiasovej chorobe ... manželovi sa to zistilo ... nemusis mat to iste co on ale predsa som to napisala lebo mal to iste co ty potom to prešlo na stuhnutie svalstva aj. V každom prípade skóre uzdravenie 🍀

miriamka
Autor odpoveď zmazal
miriamka
Autor odpoveď zmazal
volare2
24. jún 2018

@miriamka ten problem sa nevyriesil,pripisuje sa to chrbtici liecit sa neda,takze si na to zvykam pomalicky

sabina_13
9. aug 2018

Zdravím.. mne je divne už asi 3 roky , bola som skôr pri obvodnej a povedala mi že to môže byť že som v puberte a že sa vyvíjajú hormóny, tak som si povedala že dobre. Lenže mne to neprechádza tak som šla zase k nej a mi dala odporučanie na neurológiu na ktorú som objednaná 10.10 :/ mám strašne divne pocity a ak zatvorím oči tak sa mi ťažšie myslí a aj rozmýšľa.. neviete mi niekto poradiť čo to môže byť? Čítala som aj o tetánií že aké má príznaky a ja nemám žiadne len že mi je divne v hlave a v poslednom čase ma bolí chrbát.

slavkasobanska
17. sep 2018

Ahojte ..ja som bola kôli tomu hospitalizovana ,všetko neurologické mám oki,bola som všade na vyšetrení,nakoniec mi zistili že problém je v uchu,nejaký upchatý kanalik,dávali mi infúzie,magnézium a niečo na roztiahnutie ciev,po týždni má pustili domov ,a dnes zase od rána zavrate,bolesti brucha,...som ale aj psychiatrický pacient,tak teraz neviem čo to môže byť..ale je to strašné.

evina1111
9. dec 2018

@zuzulienuska ahoj ja mam presne takýto istý problém a behám po lekároch už 4roky tiež som zúfala

evina1111
9. dec 2018

@volare2 ahoj aj mne bolo povedané ze musím cvičiť sm cviky, môžem sa spýtať či to trochu pomohlo?

evina1111
9. dec 2018

@babkalenka ahoj môžem sa spýtať či ci tie kvapky na zavrate pomáhajú ja mam taky istý problém a tabletky meniserc mi vôbec nezaberajú. Ďakujem za odpoveď Eva

evina1111
9. dec 2018

@andula77 môžem sa spýtať ako ste to prekonala

slavkasobanska
11. dec 2018

Ahojte ..no mne to prešlo tak po 4 dňoch...a mám znamu lekárku na usnom. A na to sú potrebné tie cviky a ma to vraj strašne veľa ľudí..len treba naozaj vyšetriť či to nie je neurologické ...potvrdiť diagnózu ..,tak užívam Meniserc a cvičím ...zatiaľ oki..ale môže sa to vrátiť..

evina1111
11. dec 2018

@slavkasobanska ja užívam tiež meniserc a nepomáha. Môžem sa spýtať či ti pomáha ten meniserc na zavrate a kedy začal účinkovať alebo koľko ho už berieš?a kde cvičíš na rehabilitácii ci?

slavkasobanska
11. dec 2018

@evina1111 no uživam ho asi od augusta .potom. som prestala lebo mi bolo oki,no keď sa mi to vrátilo tak mi povedali že to mám stále brať...a cviky ma učili na usnom ..

evina1111
11. dec 2018

@slavkasobanska aha rozumiem ja na ušné idem v januári. Ten meniserc beriem len dva týždne tak neviem ci ho brať ďalej alebo po akej dobe začne zaberať lebo keď mám zavrate tak mi nepomôže.

slavkasobanska
11. dec 2018

@evina1111 skús si na internete pozrieť cviky pri závratiach..sú jednoduché a vraj to je najdôležitejšie...že máš v uchu kanáliky a keď sa ti trochu upcha tak z toho sú zavrate a cvikmi sa ti to uvoľní...

andula77
12. dec 2018

@evina1111 Zdravím. Asi neviem presne čo pomohlo, mám pocit, že tak ako závraty prišli, tak aj odišli...teda nečakane...ani lekári presne nevedia čo bolo príčinou, mne diagnostikovali Menérov syndróm, ale to som tu už asi písala dávnejšie...zostalo mi akurát šumenie v pravbom uchu a zhoršený sluch, ale zvykla som si. Na vyšetrení v BA mi dosť zvýšili dávku Bethahstinu, vraj aby nedošlo k ešte väčšej strate sluchu...či to pomohlo neviem, ale cca. 2 mesiace na to som otehotnela, lieky brať prestala, závraty som už potom nemala...sú odvtedy 4,5roka. Ale nemám úplne v poriadku krčnú, aj odtiaľ to môže byť...

mata1407
5. feb 2019

@volare2 ahoj neviem či ešte dostanem odpovedked si to tu pisala pred rokom Tiez mám to iste co pises.akoby to je o mne..Co Ti pomohlo či z čoho si mala tie pocity. V hlave..ja uz som bezradná..

solinkarka
5. feb 2019

ahojte tak po 4 rokoch nekonecnych zavratov mi vcera diagnostikovali tetaniu 😔

mata1407
5. feb 2019

@solinkarka tetaniu mam aj ja ale zavraty som mala z ucha....

solinkarka
5. feb 2019

@mata1407 ako to zistili na usnom?

mata1407
5. feb 2019

@solinkarka nie na ušnom som mala vsetko ok....na vyšetrení závratov...

solinkarka
5. feb 2019

@mata1407 a to je co vysetrenie? Kto to robi? Ako to prebieha?

mata1407
5. feb 2019

@solinkarka daj si do googla vyšetrenie zavratov komárno .Tam mas všetko popísané ako to prebieha ažtam mi zistili ze mám BPPV

mata1407
5. feb 2019

@solinkarka OTONEUROLOGICKE vyšetrenie

solinkarka
5. feb 2019

@mata1407 uz citam o tom...je hradene poistovnou?

evina1111
5. feb 2019

Mne reboli pred tyzdnom vysetrenie BAEP bolo lo na neurologii v nemocnici na hlavu a za usi mi nalepili take kabliky a na usiach som mala sluchadla v jednom mi klopkalo a v druhom sumelo a potom naopak.vysledky budu za 2 tyzdne .ja som uz bezradna lekar mi dal lexaurin 1,5 mg ze si to mam rano davat .no zo zaciatku mi to pomahalo ale terax rychlo zaberie a za 3 hodky som bezradna a znovu zavrate uz neviem co robit lebo ma to obmedzuje v mojom zivote😥

bobricek1979
5. feb 2019

@mata1407 môžem sa opýtať čo to je toBPPV

bobricek1979
5. feb 2019

Máte aj vyšší tlak baby?

mata1407
5. feb 2019

@bobricek1979 to je závrať ..polohové vertigo..

mata1407
5. feb 2019

@solinkarka ano ..neplatila som nic