icon

Divný pocit v hlave a závraty

zuzulienuska
11. sep 2014

Ahojte, ani neviem kde začať. Pred vyše rokom som prvý krát mala nastupiť do práce deň predtým mi zostalo divno zrejme stresy,bojácnosť. Pred prácou som ešte utekala ku doktorke. Divný pocit ktorý som mala mám doteraz ale nebolo to také strašné myslela som si že ak somňa stres opadne prejde mi to no neprechádzalo mi to tak som sa stým naučila žiť zvykla som si na to, dalo sa to pretože som si to nevšímala a nemyslela na to no ale ak som na to myslela bolo to strašné :(. 2 septembra tohoto roku jak som bola na prestávke s roboty znovu divný pocit ale teraz je to ešte raz také horšie. Viem že dosť presedím pri pc že by to mohlo byť krčnou chrbticou? Robím za pokladňou celý deň + doma za pc možno len stuhnuté alebo pricviknuté svaly no neviem naisto. Bola som u doktorky ktorá ma poslala na očné že či sú to neni tlaky na očiach no neboli. Hlava ani oči ma nebolia. Doktorka mi dala lieky Guajacuran ( pomáha pri úzkosti,nervozite, uvoľňuje svalové napätie) a druhé mi dala Neurol (pôsobí proti zvýšenému duševnému napätiu, proti strachu, úzkosti,depresiam a celkovo upokojuje). Je pravda že som dosť stresujúci človek ale tieto tabletky mi zatiaľ vôbec nezaberajú. Už takto nechcem žiť a dosť ma to v práci obmedzuje :((( má niekto tiež takýto problém? Neviete mi poradiť čo mám ešte robiť? ďakujem za všetky dobre rady.

mata1407
21. feb 2019

@slavkasobanska a ozaj uši vnútr vas nesvrbia alebo tlaky do uší....ci to z chrbtice moze byť...ja uz som tiez na nervy

damiana2222
21. feb 2019

@mata1407 možno to je len prechodné tento stav kým sa neaktivuje poriadne ten vesttybularny aparát keď mu už lieky nepomáhajú...lebo mne je raz lepšie a raz horšie..ja si ich už nasadzovať nejdem..uvidím čo povie doktorka..dá mi iné..lebo ak to je fakt tak že môžu prestať zaberať..tak to nejdem riskovať..

slavkasobanska
21. feb 2019

@mata1407 ja mám také v uchu ako keby som tam niečo mala,a svrbenie...

damiana2222
21. feb 2019

Ja to asi od ucha nemám..nič ma nesvrbi..mne tie tocky začali keď som prudko zaklonila hlavu do zadu..hľadala som vankúšik..a taký zaklon som dala že som silnú závrat dostala no a o dva dni ma už zacalo točiť..tak sú MUDr myslí že som si priskripla cievku v krčnej nakoľko mám tam degeneratívne zmeny.

sima1985
17. aug 2019

Ahojte zienky,ja mam to iste. Od februara pocit zavratu v hlave,ako kazdy den ozrata. Pocit nerovnovahy. A vsetko mam oki. Mr,ocne,usne,Vemp....hrozne ma to obmedzuje vo vsetkom.

sima1985
1. dec 2019

@tetania ahoj nasla som tvoj prispevok na mk a chcem sa opytat,ako si natom s tym zavratom? Preslo ti to? Ja mam nieco podobne..

juraj27
18. dec 2019

Pridam sa aj ja so svojou skusenostou, hoci nie som zena ale 30 rocny muz. Mam podobne priznaky ako vy, teda divny pocit v hlave. Citim sa ako mechom prasteny. Rano ked sa zobudim, citim zvysenu citlivost v zadnej casti hlavy a postupne sa to presunie do celeho mozgu. Niekedy je to intenzivnejsie, niekedy menej intenzivne, ale trva to nonstop niekolko mesiacov. Tiez mam problem sa koncentrovat, sustredit, intenzivnejsie premyslat. Bolest to nie je, obcas pnutie, obcas tlak a inokedy bez specialneho fyzickeho priznaku. Ziadne ine problemy nemam, len tento jeden. Na tetaniu som bol mierne pozitivny, ale mam pochybnosti, ci je to naozaj (len) tetania. CT, MRI, stitna zlaza, usno-nosno-krcne negativne. Uzkosti a paniku som mal na zaciatku tiez, ale negativne vysledky z CT a MRI ma ukludnili. Zatial mi z mojho resersu vychadzaju nasledujuce dalsie akcie:
- najst odbornika na chrbticu, ktory by zistil, ci tam nemoze byt pes zakopany (RTG, reumatolog, iny liecitel)
- urobit test na boreliozu a neuroboreliozu
- eventuelne vyskusat akupunkturu na uvolnenie napatia

markostrop
14. feb 2020

Pekni den prajem chcem sa opytat ci ma niekto podobny problem ,:mam zavraty ,niekedi aj tlaki v hlave motkanie opilost vsetki vestrenia som podstupil a nic nezistili neviem co mam robit prosim vas ak ma niekto podobni problem ake je riesenie co pomoze abi som sa necitil opity a aby som nemal tie zavraty mam ich neustale bojim sa z domu chodit von. Prejdem viaciej krokov. vidim zarosene pred ocamy prosim vas daj te mi tu odpoved ak niekto ma podobmi problem dakujem .

mata1407
14. feb 2020

@markostrop ja mám tiež...vyše pol roka som marodila...zavraty som mala take az som na zem spadla..opitost..hlaava akoby mi sedi na nej 100kg človek....

slavkasobanska
14. feb 2020

Ahojte aj ja mam ten problém , aj som ležala na neurologii a akurát mi zistili že to mam z vnútorného ucha , no vrátilo sa mi to a na ušnom že to msm už oki, a všetko mam v poriadku .Poradila mi lekárka dať si vyšetriť ešte cievy a chrbticu .

mata1407
14. feb 2020

@slavkasobanska ja som bola tiež na vyšetreni vnutorn ucha..dali mi lieky a cvicit eplyho manever som musela...take tie velke zavraty prešli ale ostatne ma stale nejak uz roky drži..🥺🥺🥺

slavkasobanska
15. feb 2020

@mata1407 ahoj aj ja cvičím no vždy sa to vracia neviem prečo , asi fakt ti bude chrbtica

mata1407
15. feb 2020

@slavkasobanska bola si aj na mr chrbtoce??ja ano aj krčnej aj hrudnej a nic mi tam zle nezistili ani utlaky vsetko primerane...akurat v lavo nejaky kontakt z koreňom ale mna boli vpravo ..tak neviem..neurochirurg ze to neni na operaciu...Tak len preživam ..a na odpadnutie mi je kazdy den🥺🥺

markostrop
15. feb 2020

@mata1407 a čo vam pomohlo beriem xanas no veľmi nepomáha uvažujem zájsť k psychiatrovi mislite že bi mi tam pomohol on s nejakou liečbou? 😞

mata1407
15. feb 2020

@markostrop tak to neviem Mne nepomohol skušal mi asi 3 AD zo všetkych mi bolo este horšie ..ale tebe možno pomožu...vnutorn.ucho bolo vyšetrene?kvoli tym zavratom??

markostrop
15. feb 2020

@mata1407 áno všetko aj a nič lepšie

minyminy
16. feb 2020

Ľudia je to tetania.. Všetky príznaky som mala.. Samozrejme treba najprv všetko vyšetriť, no ak je všetko v poriadku, tak mne neurologicka odporučila len menej stresu (lebo my sme typ ľudí čo rieši sto veci na raz) a mne pomáhajú vitaminky artic, a royal. Magnezko mi robí zle (útlmuje a srdce mi z neho preskakuje) držte sa všetci, vraj sa s tým musíme naučiť žiť mi bolo povedané

patulkaaaaa
6. máj 2020

Dobey den chcem sa poradiť mam problemi zo zaspavanim zavrati strašne a v ušiach mi začalo pískať... ďakujem pekne

ondrisko55
20. okt 2020

Pridám sa aj ja nakoľko mám príznaky porovnateľné so zuzulienuškou. Pocit pri chôdzi ako by som bol na lodi. Rovnováhu udržím, dokážem behať chodiť po schodoch ALE musím tiež počítať s tým že ma niečo ako by tlačilo. Trvá to už pol roka. Ten pocit ktorý mám 24h denne ale hlavne vždy ked začnem chodiť alebo sa prevaľujem v posteli a mám pocit akoby som mal ruky nohy niečím nadľahčované. Hlava sa mi netočí ani len náznakom. Ten pocit je akoby vnútorne pulzovanie od chrbta v rytme srdcového pulzu. Divočina!!!. mam 40r. dovtedy celkom aktívny športovec aj keď s nadváhou 110 kg a zrazu toto. Začalo to jedného krásneho večera keď som pozeral v posteli netflix a po troch hodinách ked už ma krk začal dosť bolieť tak som išiel spať. O druhej som sa zobudil a neuveritelne sa mi točila hlava do pravej strany. Ked som sa posadil tak to prestalo ale ako náhle som si ľahol tak zase točák. Nakoniec som v sede zaspal nadránom po zobudení akoby sa nič nestalo. Samozrejme pre mňa to bol impulz, že niečo asi nie je v poriadku (kedže nikdy pred tým sa mi také niečo nestalo) tak som si povedal, že začnem dietovať a zdravšie pred letom fungovať. Ale po par dňoch som začal mávať divne pocity pri chôdzi akoby do mňa niečo jemne zozadu narážalo. Samozrejme stres privodil trasenie lýtok niekedy slabosť v rukách nohách tak som začal svoju púť po doktoroch. Ušne v poriadku, ct mozgu a MR mozgu v poriadku, vitamíny všetky čo sa dajú vyšetriť v poriadku, neurolog potvrdil z EMG tetániu a tak tieto stavy uzavrel, že môže to byť séria viacero vecí naraz a to chrbtica (sedavé zamestnanie) tetánia a kedže sa sledujem pri každom kroku tak úzkosť. Povedal nech začnem brať magnézium a fajka zhasla. Začal som chodiť na rehabilitácie a k fyzioterapeutovi, masáže tak uvidím či mi to niečo pomôže. Fakt je ten, že sa mi niekedy zdalo že to už nepociťujem, ale keď som zhruba pred dvomi týždňami začal nejaké cviky na uvoľnenie chrbtice, všetko sa mi zhoršilo. Hlavne ku motaniu prišli aj bolesti chrbta. Už pri cvičení som niekoľko krát dostal krč do hrudnej chrbtice. Maser mi povedal že dlho nevidel tak stuhnutý chrbát. Ale zatiaľ žiadne výsledky zlepšenia, že by som mohol povedať že tie stavy sú z chrbtice. Ešte idem zajtra k zubárovi lebo pri röntgene mi povedal, že mám nad zubom nejaký zápal alebo čo tak mi zajtra zhodnotí po bližšom röntgene či mi budú brať nerv alebo mi da ATB (zuby ma nebolia). Dnes som si uvedomil pri cvičení s fyzioterapeutom že keď stojím rovno tak kmitám jemne dopredu dozadu. Po masáži som mal pocit akoby ma gravitácia ťahala dolu. Potom som si uvedomil, že podobne stavy som mal keď som vláčil moje deti na ramenách. Tak ja neviem či na niečo prídem. Ak máte vy nejaké nové poznatky čo by mi mohli pomôcť vyriešiť záhadu tak rád si ich vypočujem a vyskúšam na sebe :D. Magnezium mi zatiaľ nepomáha skúšal som aj Bkomplex a aj somostatne b12 a nič.

ondrisko55
20. okt 2020

Ešte zaujímavé je že mam nižší tlak. To som nikdy pred tým nemal. Vždy som mal zhruba 130 na 85 plus mínus a teraz mám v priemere 113/72 plus mínus. zvažujem endokrinologa, ale výsledky z krvi na štítnu žľazu sú v norme.

janula2511
10. nov 2020

@mata1407 na akom vyšetrení vnútorného ucha si bola? Vestibularne alebo klasické u orl.?

luciar260
27. nov 2020

@optimistka ahoj prosim ta ake si mala priznaky pri tetanii, ako ti ju diagnostikovali ? Beries nejake lieky ? Ja mam blby pocit v krku hrudi stsle ako keby mi tam nieco vadilo... ale niekedy aj cely den stale , v noci sa sem tam strhem zo spanku ze nemozem dychat, trpnu mi ruky v noci...

ondrisko55
28. nov 2020

@luciar260 to je vsetko tetania. Mam to pravidelne. Pritom ja niesom ani v strese. Moje priznaky: hucanie a piskanie v usiach, slabost v nohach niekedy aj v rukach, pocit akoby mi zdreveneli nohy, niekedy trpnutie ruk, jemne brnenie celeho tela hlavne tvare a jazyka, tikot viecok alebo pier, pocit knedliku v krku prichadza to hlavne k veceru, vzdy v noci sa stehnem zhruba po 30 min od zaspatia z pocitom ze sa dusim, non stop problem s rovovahov akoby ma tahalo do stran pri chodzi k tomu take jemne zavraty ale nie tocenie v hlave proste pocit akoby si sa hybala inak, ako ked nastupis do vytahu a nie si v hlave pripravena ze ides a citis taky zvlastny pocit akoby beztiaze. Podotykam ze som sportovec aj ked z miernov nadvahou a napriek tomu tieto stavy, ktore neviem ovladat. A existuje este vela priznakov ktore mozes mat hlavne panicky atak ale to ja viem zase v hlave zatial ovladat.

luciar260
28. nov 2020

@ondrisko55 mas tetaniu aj diagnostikovanu ? Ake vysetrenie ti robili? Divny Pocit v krku mam skoro nonstop, no k veceru je to vzdy horsie ....

ondrisko55
28. nov 2020

@luciar260 mam ju potvrdenu. Mal som ju potvrdenu uz pred cca 8 rokmi. Mal som tazke obdobie a maval som aj panicke ataky. ale preslo to. Vykaslal som sa na skolu zacal som zit uplne inak. Teraz som mal tiez celkom stresujuce obdobie kvoli detom ale necitim sa az tak vystresovany napriek tomu mam tetaniu. Ale je to mozni kvoli tabletkam kzore beriem na reflux uz 5 rokov aj ked gastrac si nemysli ze beriem taku davku ze mozem mat z toho nedostatok mineralov.

luciar260
29. nov 2020

@ondrisko55 tak ja niesom vobec v strese, ani sa zbytocne nestresujem

ondrisko55
29. nov 2020

@luciar260 hmm ani ja nie som v strese a brni mi cele telo. Staci ked ti chyba magnezium alebo vapnik alebo draslik aj z nedostatku vitaminu d tak telo je v nerovovahe.

luciar260
30. nov 2020

@ondrisko55 budem musiet na obvodnu doktorku apelovat nech ma posle na to vysetrenie kde sa to da zistit ci to je ta tetania...

ondrisko55
30. nov 2020

@luciar260 neurolog. Urobi ti EMG vysetrenie.

suzannek
16. feb 2021

@zuzulienuska ja mam tiež takéto pocity teraz už asi tri roky, niekedy je to silnejšie niekedy slabšie, skúšam už aj cvičiť ale dnes som bola úplne rozbitá, nesvoja, unavená, pocit akoby silných dioptrií, niekedy rpi pohybe a zaťaží cítim preskok srdca, mam vyhadzane práve líce a hrozne sa mi nepáči prístup lekárov ze ma odbiju lebo som mlada... Pritom cítim ze ako som bola na tom pred troma rokmi a teraz že nieco nie je ok ale neviem ako to opísať.. Tiež som bola aj u neurológa ale nikto nič.. Hoci som spomínala ze pri pohybe sa za dýcham, po behu mi ide prasknúť hlava a cítim sa ako po chorobe, plytké dýchanie, rýchlo ma balia svaly.. A predtým som mala naspäť kondičku raz dva.. Proste co lekár to zoberie peniaze, pohmatka mi reflexne body a dovidenia.. Zatiaľ mi zistili extrasystoly to sú tie preskoky ale netuším odkiaľ to je co to je, nemala som to nikdy, a prekonané ebv vírusy.. Chyba mi na Slovensku niečo také ako je Doktor z hôr neviem ci to pozeráte.. Proste mne tiež povedal jedne lekár tetanu co som nikdy takéto nemala a bez toho aby mi zobral krv, alebo ma nejak vyšetrí, skúšal vyučovaciu metódu.. 🥴A tiež som sa na to momentálne vybodla ale tak zdravie mam len jedno no neviem už za kým mam ísť ci sú ešte normálny lekári na Slovensku.