Divný prístup lekára
Ahojte. Manzel siel k lekarovi (v ppndelok), pretoze ma fakt zly suchy dusivy kasel, predchadzala tomu bolest hrdla.
Ten ho najprv zdrbal,ze preco nesiel cez vikend na urgent,ze by ho osetrili rovnako ako on. ( fakt s tymto na urgent??!!).
Potom mu povedal,ze to nie je na antibiotika ( bez toho,aby mu pozrel hrdlo, nepopocuval ho, neurobil crp). Vraj ma virus a ma to doma vylezat, ze to do tyzdna prejde.
Pytal sa ho,ci si nieco dava na kasel,on povedal,ze stoptussin..doktor,ze kto mu to odporucil na taky typ kasla? On,ze manzelka. Doktor mu na to odpovedal,ze zenam sa neda v nicom verit. On sa ho pyta, ze aky sirup si ma teda dat? Doktor,ze na vecer nech si da ten stoptussin.(wtf?!)
Manzel ani nepeotestoval, bolo mu tak zle,ze to nechal tak.
Co ma mrzi je,ze uz to je siesty den, co ma otrasny kasel. To fakt clovek musi googlit a este sa putat znamych,co robia v nemocnici,co by mu mohlo pomoct, lebo doktor je neschpny??!
Videl ho 1x. Ambulanciu otvorila mlada lekarka,ktora po pol roku niekam odisla a teraz tam pracuje taky amater, no nasrata som este dnes.
Co vam predpisuje lekar na suchy dusivy kasel? Poradte prosim. ..
Skúste sa spýtať v lekárni, niekedy poradia dobre.
@bublinka1426 uplne suhlasim,ide to dole vodou teda... ja mam vybornejo lekara,ale daleko.
A manzel tohto trula schyyal.
ved manzel nech si najde lepsieho lekara
@petronelag poradila mi kamoska, ktora robola dlhe roky v lekarni,snad zaberie. Mozno este pomozu babske overene rady?
je to velmi zle. neviem ci si ludia uvedomuju kam to speje. cele zle. drzim Vam palce.
@liz_lemon jasne, to mu vybavijem,lebo on je v takom stave teraz, ze nema energiu nic riesit.
@bublinka1426 asi neuvedomuju ...
Dakujem krasnr za povzbudenie ❤️
Test na crp sa da kupit v lekarni. A rovno nech vezme aj na covid. Uz je dost rozsireny. A priznakom je bolest hrdla
Zajtra by som šla spat a bez toho aby má vyšetril by som nevyšla z ambulancie + CRP. Tu hundrat veľmi nepomôže len pýtať konkrétne veci
+ hľadať iného obvodného a dať na net recenziu
my zvykneme Sinecod, celá rodina ho vždy berieme a dosť rýchlo nám pomohol
ved jasne, ze teraz je chory, ale do buducna treba cim skor ist inam
Skús tu skupinku Zdravotníci na Mk
Sirup Stodal.
S kašľom k lekárovi nechodím.Naljepsie mi zaberá solmucol alebo prírodné sirupy z lisajnika.
Podľa mňa len chcel byť vtipný lekár, teraz to takto majú... človek nevie co si o tom má myslieť. A odíde zmagoreny a nevie co. 6dni na kašeľ je ceste malo... zajtra môže ísť znova k Dr. Ale myslím ze nič nové nezistí. Treba si dať lieky a lezat... bolesť hrdla a suchý kašeľ, u nás PD minikehk.tyzdna = covid u dcéry. Dnes som odpadla aj ja..
Bolesti hrdla od víkendu, teraz už horúčky 38,7... jupi jupi...
prečo by bol amatér? Keď už začal tvoj muž so stoptussinom, tak mu to už pravdepodobne nechcel meniť. Ja nechodím nikdy s kašlom k lekárovi ani s deťmi. Nasadím solmucol a čaje. Veľa čajov
Babska rada. Ja by som namazala hrudnik mastou, na to plat vaty alebo mensiu plienku, na nu PE sacok a na vrch latku al velku plienku a zaviazat hore za krkom a dole pod prsami na chrbte. Cez to stare tricko a nechat celu noc a opakovat.
@beata_k dakujem za radu. Covid test som mu kupila 2. Negativne, ale o tom crp som nevedwla. To zajtra kupim
Vdaka❤️
Nám pomáha na suchý kašeľ kalciovy sirup.
Na mojho muza zabera rozkrojená cibula a velmi velmi vlhky vzduch ( mame zvlhcovac ) snad sa mu coskoro ulavi
Vies co, ja si vecer davam Tussin, ten je bez tej vykasliavacej zlozky. Kasel mavam aj mesiac. A rakmer vzdy to preslo bez ATB. Do hrdla striekam Jox alebo Strepsils Plus.
Solmucol a vykasliavacky v ziadnom pripade, to sa zadrhne, ak ma suchy drazdivy kasel.
Paradoxne, pri covide som nikdy nemala taky skaredy kasel.
Este mi zvykne skludnit, ked si dam na hrdlo bravcovu mast a na vreckovku alpu alebo domacu slivovicu a este dalsou vreckovkou si to zaviazem na krku a tak spim.
A este, ked je zle, tak navlhcim vreckovku a prilozim k ustam a dycham cez nu, zvlhcuje to vzduch.
A ak mam zapchaty nos, tak Olynth, aby som co najmenej dychala ustami, nech mi to nevysusuje hrdlo.
A cez den ten Stoptussin, nech sa riedia hlieny, ale nie na vecer.
Nam este radila doktorka pre deti Paxeladine. Keby som sa nebala a nekojila by som, pytala by som ai mozno kodein na recept.
Ale urcite treba dovysetrit, CRP, vytery. Ak by predsa to bolo bakterialne.
A este okrem klasiky vitaminov odporucam Coriolus, cinska huba priamo zamerana na posilnenie NK buniek, v case akutnej infekcie a najnovsie mi odporucali Lactoferrin, objednavala som od pana Medveda z BB. Este ho nemam vyskusany.
S kaslom nechodim k lekarovi…ak ma to chyti, je to vzdy na 3 tyzdne…kup mu lipovy caj, sirup nech neuziva vecer, to najviac drazdi. Kazdopadne zmenit lekara, blbe reci by som neakceptovala.
Kasel niekedy trva velmi dlho, takze sa tym netrap. Horsi je ten pristup lekara. Ved by ho na urgente poslali do prcic, keby dosiel s kaslom
Ak má dusivy kašeľ tak sa podávajú antitusika - stoptusin, robitusin a pod. Keď sa kašeľ zmení na vlhký tak sa podávajú mucolitika - napr. Solmucol. Ako tu už písali na noc dať teplú bravčovú masť na krk a hrudník a zaviazať. Nastrúhať cibuľu a dať do medu. Chutí to hnusne ale treba si z toho dať aj 5-6 krát denne lyžičku a zhltnúť - pomáha to dosť. Tiež lipovy čaj z lekárne alebo šalvia.
Dakujem baby za odpovede. Odpisem hromadne. Viem,ze moje hundranie nicomu a nikomu nepomoze, ale proste som musela. Amaterizmus mi pride v tom,ze nic mu neurobil vyter, vsak ho ani nevysetril. Zbytocne tam siel. On k lekarom nechodi,ked nemusi, ale kasle fakt otrasne, ved od asi 7mej sme prehodili 2 vety,aj to vyzeral,ze ho zadrhne zachvilu. Nepaci sa mi to. Ja🥔som pri takom kasli mala vzdy bud zapal priedusiek alebo pluc. Dakujem vam aj za babske rady, tu mast n plienku vyskusam, aj slivovicu. Tie sirupy pogooglim, aj tu cinsku hubu, snad nieco najdeme,co pomoze. Prieduskovy caj mu robim, tam je tusim aj lipa a cibulovy sirup som tiez robila. Ste zlate ( na rozdiel od f
Doktora).
V sieti lekarbi Dr. Max sa da nechat urobit si CRP.
Stoji to myslim 8eur, poistenci Dovery maju zlavu. Od toho by som sa odpichla. Ak bude CRP vysoke, nazad k lekarovi.
Na kasel nam zabera Paxeladine.
Ten CRp na domace pouzitie mi nikdy nic nepovedal. Stale len nejasne vysledky.
Paxeladine
My máme tiež takú neschopnú pediatričku. Dcére rozškrabala také mini znamienko, že to je určite zvyšok kliešťa a ona to musí vybrať. Ešte aj zobrala dcére krv na boreliózu. To, že je to znamienko, čo som jej referovala na kontrole, vôbec nekomentovala, iba že dcéra nemá boreliózu (pochopiteľne). A nie, nedá sa zmeniť, jedine že by sme jazdili za pediatričkou cez dva-tri okresy, čo sa v chorobe moc nedá.

nase zdravotvnictvo 0 bodov, mna preliecovali na kasel a potom zistili ze do kaslu sa pridruzila kyselina a zbytocne ma dopovali ATb zacinam velmi pochybovat o kompetentnosti a co ej horsie BUDE eSTE HORSIE.