Dlhodobá bolesť hrdla a problémy s ORL liečbou
Zdravím. Chcem sa opýtať ci mal niekto podobný problém. Možno potrebujem len ukludnit. Od 15 apríla ma boli hrdlo. Najprv asi týždeň ma bolelo tak ze ráno som sa zobudila ako chorá. Plus som mala extrémne sople. Ten týždeň možno aj dva som smrkala aj 8 balíkov vreckoviek denne. Išla som obvodnej, crp 1..klasicke sirupy mi dala. Za mesiac som tam prišla ze stále cítim hlien akoby pri prehltani ale už nebola nejaká ostrá bolesť hrdla len pocit hlienu. Dala mi po mojom vypytani ATB.. za mesiac znovu som tam prišla. To ma už poslala orl. Orl mi urobil vytery, nos ústa negatívne ale v uchu mi našiel bakteriu serratia mercens takže ďalšie ATB.. lieky nepomohli necítila som sa lepšie.. znova po mesiaci orl tam zase našiel aj v uchu bakteriu a plesne aj v nose streptokoka to. Ďalšie ATB.. mimochodom dva krát mi robil rtg dutín a negatívne.
Lekárovi orl som povedala ze už mi začína denne pískať v hlave alebo ušiach, hlavne to vnímam ked som v tichu. Stále mu hovorím ked tam prídem ze mi steká hlien z nosohltana a ani raz za tých 4x co som tam bola mi ho nepozrel endoskopom. On mi hovorí ze ani on vidí ze mam sliznicu narušenu ale ze zrejme alergia. Dávam si 3 mesiace antihistaminika do nosa aj tabletky a aj napriek tomu ako mi ten hlien steká do zadu ma boli denne hrdlo.. dokonca pred týždňom som už stratila hlas
@petravanc ešte chcem dodať ze v tom období jak mi to začala som bola asi mesiac závislá na spreji do nosa co sa mi predtým nikdy nestalo ale žiaľ ja som mala dierky akoby zabetonovane a bez toho som nevedela dýchať.. možno mi ten sprej tak poškodil sliznicu? Ale az tak ze ma to denne trápi ten hlien ?
Jediné čo mi napadá zmeniť ORL lekára.
Ako prve by som zmenila za lepšieho ORL lekára. Endoskopia je základ, to ti mal dávno spraviť. Samozrejme existuju vyšetrenia ako CT, či MR, ak uz s tým dlhšie bojujes. Inak mala som presne skúsenosť ako ty. Pri orl lekarke, ktorá pracuje na poliklinike to bol niečo na ten štýl, ze neurobi vyšetrenia, ale ona nevie čo mi je. Isla som inde a pristup a snaha bola výrazne lepsia. Aj endoskop, aj odber krvi, aj CT, aj MR. Následne posunutie na vyššie pracovisko.
Kľudne to môže byť aj alergia. Alebo teda nejaké stravovacie obmedzenie. Ja keď nedodržim diétu, tak ma bolí hlava, v hrdle ma reže, presne obe nosné dierky zapchaté, dokonca kríže má nenormálne bolia 🤦♀️ keď sa vrátim k obmedzeniu, tak o 1 max 2 dni som ako rybička
Ako prve by som zmenila za lepšieho ORL lekára. Endoskopia je základ, to ti mal dávno spraviť. Samozrejme existuju vyšetrenia ako CT, či MR, ak uz s tým dlhšie bojujes. Inak mala som presne skúsenosť ako ty. Pri orl lekarke, ktorá pracuje na poliklinike to bol niečo na ten štýl, ze neurobi vyšetrenia, ale ona nevie čo mi je. Isla som inde a pristup a snaha bola výrazne lepsia. Aj endoskop, aj odber krvi, aj CT, aj MR. Následne posunutie na vyššie pracovisko.
@gemerka17 a nakoniec co ti zistili ak sa môžem spýtať. Mňa čaká gastro ale to som sama od seba začala riešiť lebo orl ten nerobil nic.. a potom o dva týždne alergologia
Kľudne to môže byť aj alergia. Alebo teda nejaké stravovacie obmedzenie. Ja keď nedodržim diétu, tak ma bolí hlava, v hrdle ma reže, presne obe nosné dierky zapchaté, dokonca kríže má nenormálne bolia 🤦♀️ keď sa vrátim k obmedzeniu, tak o 1 max 2 dni som ako rybička
@anonym_92a21b dakujem môže len cudne je ze bolesť hrdla mam už každý jeden den tých 5 mesiacov. Ale ďakujem

@petravanc len teda dokončím ze som už zúfalá. Ak to je alergia alebo reflux budem to brat ok a naučím sa s tým žiť.. len sa bojím vážnej choroby a štve ma prístup lekárov. Tak či niekto nemal niečo podobné. Za pár dni ma čaká gastroskopia a o dva týždne konečne alergolog.
Ďakujem za každú správu