Dlhodobá zvýšená teplota

leonakr
19. jan 2024

Ahojte, prosím o rady a skúseností.Niekoľko týždňov ma trápi zvýšená teplota 37-37,4.Krvné testy u obvodného negatívne,Aslo ok,reumatické hodnoty ok,pýtala som si test na boreliózu,aj tie sú negatívne.Obvodný tvrdí ,že ma nemá kam poslať keďže testy sú okej.Prosím na aké vyšetrenia sa dožadovať?Jeho názor,že len vyčerpanie,no s tým ja nesúhlasím.Iné ťažkosti okrem teploty nepociťujem,žiadne zväčšené uzliny,bolesti hrdla,uši,zubov a pod.Ak teplota vystúpi okolo 37,2 tak jedine bolesti nôh,tie skôr idú odmrznut,ale to pripisujem teplote .Prosím poraďte.

deedol
19. jan 2024

a bezne mavas aku? resp. ako si zistila, ze mas zvysenu? lebo sirsia norma je do 37,2, niektore zdroje dokonca uvadzaju 37,5, hlavne k veceru.
samozrejme ine je, ak o sebe vies, ze mas bezne 36 a teraz mas zrazu 37,2 (ja som napr. tento typ, u mna je vsetko nad 37 vela. syn je zas opacny, ten ma bezne 37,1-2 poobede/podvecer.)

leonakr
autor
19. jan 2024

@deedol moja bežná teplota bola 36,8.Je mi neskutočná zima alebo ak je 37 tak cítim horúco v tvári a cítim v celom tele,že už to začína.Jednoducho cítim tú teplotu 😔.

deedol
19. jan 2024

@leonakr ok chapem. stres nemas? spis dost? krvne testy ti robil nejake rozsirene? mas dostatok vitaminov, mineralov? nie si chudokrvna? stitna zlaza je v poriadku? ja mam obcas podobny pocit, ze na mna nieco lezie, a potom sa z toho vyspim, ked mam toho vela, som vystresovana a nevyspata.

leonakr
autor
19. jan 2024

@deedol rozšírené testy....to neviem....asi len základné,keďže všetko mi nemenoval🤷len to viem,čo som opísala na začiatku.Stres,spánok....skôr taká klasika okolo detí ale aby to šlo na doraz,to nie .Vitamíny dopĺňam ako najviac to ide.Ak teplotu nemám hneď cítim rozdiel .Ak by to bola štítna nevyskocilo by už niečo aj v krvi?Ale asi sa budem pýtam na endokrinologiu.

deedol
19. jan 2024

@leonakr podla toho, co ti robil. niektori lekari robia automaticky, pri niektorych musis ziadat. ja som bola pri hypotyreoze unavena, ale zvysene teploty som nemala.

leonakr
autor
19. jan 2024

@deedol ak si spomenula obvodnému únavu ,poslal ťa hneď endokrinologiu?

marianarem
19. jan 2024

@leonakr A vyter ti robili?

deedol
19. jan 2024

@leonakr nie, bolo toho viac, hlavne som pribrala 10 kg v podstate len tak. potom mi ona urobila krvny test a na jeho zaklade ma poslala na endo.

leonakr
autor
19. jan 2024

@marianarem nie....výter hrdla,nosa?je to naozaj hrozné keď sa človek musí doprosovat aby ho vyšetrili 😔

taktotedanie
19. jan 2024

@leonakr serologiu kompletnu?

barbora854
19. jan 2024

Ja myslím že nič ti nie je max hormonálne výkyvy a ak sa neprestaneš tak pozorovať tak ti to udrie na psychiku
A môže byt kľudne za tým len únava ako tvrdí doktor -nie nadarmo je doktor
Ja som mala 4 mesiace vkuse zvýšenú teplotu ale aj kopec iných príznakov 😁a bola z toho mononukleoza
A možno by si nemusela pod pazuchov držať teplomer 20 minút 😁

deedol
19. jan 2024

vidis, to som sa este chcela spytat, ze kde si tu teplotu merias. a este pripadne kolko mas rokov a ci mas cyklus ok.

marianarem
19. jan 2024

@leonakr Ano, hrdlo+nos, mozes mat namnozenu nejaku bakteriu a ani to nemusi mat respiracne prejavy. Ja som raz takto mala nejakeho streptokoka (tusim) na mandliach a prejavovalo sa to jedine zhorsenym ekzemom, samotne hrdlo nic, po nasadeni atb ekzem zmizol.

leonakr
autor
19. jan 2024

@barbora854 aj to ma napadlo s tými hormónmi.A tých 20 minút si aj vystihla😅.Som sa teraz pri filme pozabudla a naozaj som tých 20 min ho mala😔.Ale teraz vážne....dnes som dvakrát vošla do horúcej vane.Ja viem,počas teploty by sa to nemalo robiť ale už som nemohla vydržať...som mala pocit,že mám nohy v ľade,na nevydržanie.Ale nemám to každý deň.Niekedy pri rovnakej teplote,mi je horúco až návaly.Uz som objednaná aj na gyndu či niečo🤷o tie hormóny.Ale je to masaker .Lebo keď mi je taká zima,mám problém vôbec v aute vydržať alebo ísť na prechádzku s deťmi.Čo mi je taká zima😔

leonakr
autor
19. jan 2024

@taktotedanie prepáč ale ani neviem čo to?

leonakr
autor
19. jan 2024

@deedol aha...no tak ja zatiaľ len tá teplota.A asi 2 kg dole,keďže veľa chute do jedla niet.

deedol
19. jan 2024

@leonakr ja mam tiez ladove nohy vzdy, ale to nesuvisi podla mna s endo, mam to odjakziva. mama tiez. v (predcasnej) menopauze nemozes byt?

leonakr
autor
19. jan 2024

@deedol meriam klasicky,obyč teplomerom pod pazuchami.Cyklus áno,ale v decembri mi na dva týždne teplota zmizla hneď ako došiel menzes a po ovulácii znova naskočila a trvá aj po menzese.

deedol
19. jan 2024

@leonakr tak by som riesila este gyn, mozno mas rozhodene hormony. aj pocas cyklu sa zvykne teplota menit, ale to asi vies 🙂

leonakr
autor
19. jan 2024

@marianarem ak by to tak bolo ,nevyskočilo by hneď Aslo?

leonakr
autor
19. jan 2024

@deedol pfu😳som pár mesiacov po pôrode 33r.....no neviem.budem sa pýtať.

leonakr
autor
19. jan 2024

@deedol áno študovala som si aj PMS.....🙂preto mám už aj termín na gyn.

deedol
19. jan 2024

@leonakr no ked si par mesiacov po porode, tak mozes mat hormony rozhodene z toho, nemusi to byt hned menopauza 🙂 popros gyn o hormonalny profil a uvidis.

marianarem
19. jan 2024

@leonakr To neviem, uz si nepamatam, ci som mala vtedy zvysene ASLO. Ono sa na to prislo nejako nahodou, uz si to presne nepamatam, lebo to bolo pred vyse 20 rokmi. Chodila som s niecim inym, tusim ma nejako bolelo brucho, tak lekarka hladala kade-tade po tele, ze co sa deje.

leonakr
autor
19. jan 2024

@marianarem no tak to už je áno dlhsí cas.To Aslo registrujem len teraz,tak či nie je niečo nové,čo testujú.

niekto2hy
19. jan 2024

@leonakr Treba spravit ster nosa a hrdla.

taktotedanie
19. jan 2024

@leonakr tak ci to bral lekar asi nevies … ci napr len boreliozu alebo aj ine?

leonakr
autor
19. jan 2024

@taktotedanie seroliozu asi nie,nič také nespomenul ani on ani sestrička.Takze viac nie ako áno .Na boreliózu som žiadala sama,nakoľko viem,že som kliešta mala aj keď v júni ale neodmietol test spraviť.

egonsk
19. jan 2024

mozes mat problemy so stitnou. Ked blbne stitna, tak hormony dokazu rozhodit telo, ze bud si studena, alebo horis.

leonakr
autor
19. jan 2024

@egonsk moja otázka....ak by bol problém so štítnou,nemám prehľad čo všetko môže vyskočiť.Muselo by to ukázať obvodnému v základnom odbere krvi?Lebo tvrdí,že je to v poriadku....ale ak by som sa dožadovala na endokrinológiu,môže byť problém aj tam aj keď v Tom základom odbere nič nevybehlo?