Dlhodobá zvýšená teplota a negatívne CRP
Ahojte,
najde sa tu niekto s podobnou skusenostou - vyse mesiaca mam neustale zvysenu teplotu (od 37.4 az po 39), no CRP je negativne. Samozrejme, riesim cestou obvodneho lekara, cakam na vysledky, zatial sa potvrdila vyrazna chudokrvnost... vybraty Augmentin a Dalacin, spolu 18 dni, bez efektu. V auguste sme zial prisli o babatko, nasledne mi bol zisteny zapal maternice, prebehla kyretaz, no vraj by tato zvysena teplota nemala uz suvisiet s gynekologickymi problemami. Uprimne povedane, moje telo uz nevladze, aj najmensia namaha ma rychlo unavi.
Dakujem vam a vela zdravicka vsetkym.
@anonym_autor hladat fokusy
Orl, zuby, usg brucha, moc, vysetrenie stolice, atd atd
@anonym_285 veď nemalo práve crp odhaliť ten zápal? A dvoje antb by ho nemali zničiť?
Po stranke ORL - mandle su prec, brucho pozeral gynekolog (pre istotu aj oblicky), skusal ci to nahodou nie je slepak, zuby - chodim pravidelne na prevenciu, sterilny moc bez vyraznejsieho nalezu, akurat stolicu zatial nemam vysetrenu.
Dakujem, ze ste si vobec nasli cas odpisat, lebo ja som uz vazne unavena, aj smutna zo seba, kedze nic nevladzem, CRP nezvysene a horucka nonstop od 10.8. a akosi sa zatial este nic nepodarilo medicinsky odhalit ci vyriesit🫣
robili vam testy na boreliozu? ta vie sposobovat tiez dlhodobo zvysenu telesnu teplotu.
Po stranke ORL - mandle su prec, brucho pozeral gynekolog (pre istotu aj oblicky), skusal ci to nahodou nie je slepak, zuby - chodim pravidelne na prevenciu, sterilny moc bez vyraznejsieho nalezu, akurat stolicu zatial nemam vysetrenu.
Dakujem, ze ste si vobec nasli cas odpisat, lebo ja som uz vazne unavena, aj smutna zo seba, kedze nic nevladzem, CRP nezvysene a horucka nonstop od 10.8. a akosi sa zatial este nic nepodarilo medicinsky odhalit ci vyriesit🫣
@anonym_autor zuby vedia veľa potrápiť, mala som niekoľko rokov ložisko, CRP úplne v norme. Na preventivke ti asi CT nerobili.
Ako tu uz bolo spomenute, aj zaciatok autoimunit.ochorenia. u mna to tak bolo, priznaky co popisujes, plus strasna unava, nevedela som sa dospať, ale aj jemny opuch oci, tvare. Po roku mi bol diagn. autoimun.zapal stitnej zlazy. Aj lekarka tvrdila, ze prave pred rokom sa to mohlo spustit. A tomu spusteniu predchadzal enormny stres a narocne obdobie nielen psychicky alenaj fyzicky (nedostatok spanku, tekutin,zdravej stravy..atd...)..
Ale moze to byt aj nieco infekcne napr.plucne mykoplazmy, pri nich je tiez zvysena unava a teplota, ale nic ine. Nemusia vzdy prejst do zapalu pluc, aby ti vyskocilo crp, staci len ze telo sa voci nim brani, aby sa nepremnozili a nevyvolali zapal a preto zvysena teplota. Mozno aj EBV virus, ak si neprekonala inf.mononukleozu, alebo prekonala ale reaktivovalo sa ti to stresom, naroc.obdobim.
A samozrejme, vie to byt aj cokolvek ine, ale urcite by som patrala v tychto 2 rovinach.
dovodov moze byt viac.
virusove infekcie nesposobuju zvysenie CRP
su dlhodobe bakterialne infekcie, pri ktorych moze byt crp len hrnaicne,c i aj v norme. napr som kedysi citala, ze pri zapale prinosnych dutin nemusi byt CRP moc zvysene. ja som ho teda roky zvysene mala,a le len do 15 a nakoniec sa z toho vyklubal polyp v prinosnej dutine, ktory sposoboval drazdenie a teda aj zala viacerych dutin. nemala som absolutne ziadne priznaky.
asi o 2r neskor som ochorela, dost dlho sa to tiahlo, rpiznaky pribudali len velmi pomaly a postupne a stratila som cuch. ked som dostala ATB za 2dni sa mi pomaly cuch vracal. pricim som mala CRP v norme.
tiez som mala kedysi plucnu chlamidiu. netusim odkedy,a le mala som infekcie kedysi v prvom zamestnani a teda vtedy som mala zvysene teploty 9m. ale najviac som mala 37,9°C. no vacsinou este menej, do 37,5°C
vtedy sa CRP este moc nekontrolovalo, cize neviem ake bolo.
dalsia vec, tkaniva sa mozu zapalit aj z inych dovodov, pricom sa mozu vyskytnut aj horucky ale bez infekcie. CRP je preto v norme, lebo to stupa skor pri tych bakterialnych infekciach. napr zapal klbov, svalov a pod. je fakt, ze aj pri takychto procesoch sa casto zvysene CRP moze najst, ale myslim, ze to nemusi byt pravidlo.
este som zabudla dodat, pri infekciach,a ko suchlamidie, CRP zvysene byt nemusi.
nemam uplne prehlad, ale tie ATB, co si napisala neviem ci su a taketo infekcie. kedysi sa bral Deoxymykoin/Doxybene a pod, teraz skor Azitrox/Azitromycin, Sumamed a Klacid/Klaritromycin/Formilid
Z vlastnej skúsenosti: Daj si zröntgenovať zuby...Ja som mala 6m teploty z toho, že mi horná osmička zarástla do nosnej dutiny (v roku 2022 išla prvá von a o 2 roky neskôr aj druhá horná von). Moja segra mala pod zubom stafylokokové hniezdo a tiež sa to veľmi dlho ťahalo. Takže za mňa daj si pozrieť zuby.