icon

Dlhodobé pískanie v uchu - máte s tým skúsenosti?

lamadea
9. jún 2020

Dobrý deň. Veľmi by som sa chcela poradiť s ľuďmi, ktorí majú, alebo niekdey v minulosti mali pískanie/ hučanie v uchu.
Bola som s tým aj na ORL, tam je vraj všetko v poriadku. Začalo mi to pri ťažkej fyzickej námahe, hneď večer som spozorovala pískanie a hučanie v ľavom uchu. Začala ma bolieť krčná chrbtica a tá bolesť mi vyráža až do zadnej časti hlavy. Bola som aj na masáž niekoľko krát, nepomohlo. Prosím Vás, stretol sa s tým niekto?

nelinka888
13. sep 2021

@balaskovae vieš čo mávala som skôr zalahnuté v ušiach a k tomu sa ešte dostavila aj nespavosť. takže si vieš asi predstaviť, aká som bola v úvodzovkách rada. a teda prišlo mi to z ničoho nič, tiež som nevedela pôvod alebo príčinu. kamarátka mi poradila jeden výživový doplnok, a keď som sa naň spýtala aj lekárky, tak aj tá mi povedala, že ho si mám zakúpiť a užívať 🙂

balaskovae
16. sep 2021

@timetotime ako ja nevylucujem ze mi nechyba nejaky vitamin 🙂 myslim, ze som celkovo nachylnejsia aj na prechladnutia v takomto obdobi.
@nelinka888 to vazne aj ty si vsadila na doplnok? a co je to prosim ta za zazrak. lebo som milo prekvapena, ak je teda aj taketo nieco na trhu.

nelinka888
21. sep 2021

@balaskovae jasné, veď čo iné v tejto dobe, stále lepšie ako tlačiť do seba lieky no nie? 🙂 Myslím, že teda ak ti niečo chýba, a máš podobné problémy, ako my tu opisujeme, vyskúšaj revitanerv strong. Je cenovo dostupný takže za to nič nedáš 🙂 Dobré je ale užívať ho dlhodobejšie, aby si videla ten výsledok, aspoň také 3 mesiace 🙂

luccija
21. sep 2021

@nelinka888 nečítam všetko tiež mám tinnitus už 2 r nič nepomohlo.Bola som u fyzioterapeutku tak mám problém so svalom v oblasti ramien a krčnej chrbtice.Ona tvrdí, že mri mozgu spraviť cievy, ktoré môžu byť stlačené zlými platničkami, spazmamy svalov a mám si chytiť lalocik ucha a ťahať dopredu na 30 s viac x po sebe a za deň.Po chvíľke ucítite teplo v bubienku...to isté vrchom ucha.Okolo ucha je veľa ciev...

luccija
21. sep 2021

A len cvičiť a cvičiť objednať sa u terapeuta a pracovať na tom.

nelinka888
4. okt 2021

Tak každý to má inak, čo na neho funguje 🙂 Niekomu pomáha cvičenie, inému stačí nasadiť doplnky a je to. Ešteže dnešná doba poskytuje toľko možností pre každého, že si môže vybrať a skúsiť.

balaskovae
7. okt 2021

@nelinka888 ved ako, uz co tolko naspekulujem, vyskusam a ked tak dam vediet ako zabral 🙂 ale presne je to tak, ze na kazdeho funguje nieco ine no. tak snad pomoze este kym budu sviatky, nech si ich naplno uzijem, aj to rozbalovanie darcekov a varenie vecere 🙂 uz som asi myslienkami daleko co? 🙂

flimelka
18. okt 2021

zienky pripnem sa sem, prisla som si po radu, co robit. ako sa zacalo toto chladne pocasie, neviem ci mi nenafukalo do usi, lebo ich mam celkovo take citlive, ale jednoducho zacalo mi v nich piskat. aj ked pridem z vonku do tepla, tak citim ze to nie je ok. ze mi tam az tak trha. myslite ze to bude nieco vaznejsie, alebo je to bezne v takomto jesennom obdobi?

nelinka888
22. okt 2021

@flimelka a to si odpozorovala až teraz, keď je vonku chladno a fúka, alebo s tým máš dlhodobejší problém? Lebo ono to niekedy môže byť tak, že si tomu nepripisovala dôležitosť, lebo to nebolo až tak cítiť ako teraz, keď aj fúka, chápeš čo tým myslím?

flimelka
29. okt 2021

no to je asi ako kedy, ale teda zakazdym ked fuha vietor, mi to robi velmi zle. a potom nasledne to trhanie v hlavne je neznesitelne. ale je pravda aj to co pises, ze som nad tym mavla rukou a bolo no. je vsak nieco take, cim by som to vedela odstranit? lebo podla mna to nie je normalne.

nelinka888
2. nov 2021

Tak potom už len dúfať, že sa ti nevytvoril niekde nejaký zápal skrytý, keď ti to zakaždým takto prefúklo, to nie je sranda. Vyskúšaj aspoň zavolať doktorovi a povedz mu čo je vo veci, pre istotu. No čo by si také minimálne mohla, je nosiť čiapku 🙂 Aby sa ti tieto problémy stále neopakovali 🙂

flimelka
9. nov 2021

tak hadam nie, ved keby to bol zapal, to by uz bolo ake hrozne ci? a myslis, ze doktor mi bude vediet poradit, co na to? snad mi nepovie, to co ty, ze teda treba nosit ciapku :D

nelinka888
16. nov 2021

Flimelka tak vieš, každý vníma bolesť inak. Niekoho to môže veľmi bolieť iného nie. No podľa mňa by ti vedel povedať, minimálne poradiť, čo by si mala nasadiť. Mne tak tiež pomohli, keď som mávala zaľahnuté v ušiach. To bolo hrozné.

flimelka
18. nov 2021

nelinka888 no a teda tebe co poradili? mozno ak by to bolo fajn by som to vyskusala. lebo ako ja a doktori to uz je fakt nieco. predsa len ak existuje nazvem to alternativnejsia cesta a vyhnem sa nejakym vysetreniam, ktorych sa bojim, preco nie 🙂

balaskovae
24. nov 2021

@flimelka vidim, ze problemy s piskanim v uchu su nejako rozsirene. nic prijemne to nie je vsak? hlavne ked clovek na zaciatku nevie preco to ma a ako s tym bojovat.

flimelka
29. nov 2021

@balaskovae presne tak. tak clovek hlavne nevie, ze co sa to na zaciatku deje a potom ze preco. ci je to touto dobou alebo ako, alebo nieco nespravne robi. ty s tym mas tiez skusenosti nejake?

balaskovae
6. dec 2021

@flimelka ale jasne, tiez mi to tak zacalo, ze som tomu vobec nepripisovala nejaku dolezitost ale vies, presne ked sa to opakuje a stupnuje tak sa uz nakoniec clovek rozhodne to zacat skusit riesit. ale je fajn, ze sa dalo najst nieco take, co tomu pomaha 🙂

nelinka888
14. dec 2021

Flimelka už som tu spomínala jeden výživový doplnok 🙂 Ono je to pri niektorých ľuďoch aj taký problém, že to nie je napríklad hneď ako dlhodobý problém ale postupne, čím častejšie sa to opakuje tým to môže byť horšie a preto je dobré niečo brať takéto možno aj preventívne 🙂

flimelka
16. dec 2021

aha ano 🙂 no ved hej, priznam sa, tiez niektore veci riesim az ked fakt hori, lebo nemam cas sa proste sama sebe nejako venovat, lebo vsetko ine je prednejsie 🙂 ale suhlasim, snad si zvyknem na to nieco brat pravidelne, ked uvidim rozdiel alebo ucinky 🙂

balaskovae
20. dec 2021

@flimelka a ty chces toto zacat uzivat? tiez mas take problemy alebo ako to vlastne mas v akom stadiu? nezlepsuje sa ti to, treba to riesit liekmi alebo teda doplnkami? 🙂

flimelka
3. jan 2022

tak myslim, ze ked uz ide o dlhodobejsi problem, tak uz by som to mohla zacat riesit. ono ako viem, ze mi je to neprijemne, ale vies ako to je, ked to zakazdym ustupi, tak si potom poviem, ze ved mozno sa to uz nevrati a je to. ale teda asi sa mylim 🙂 nezlepsuje sa to ale neviem ci to chcem riesit liekmi.

nelinka888
5. jan 2022

Ty sa asi dlhšie rozhoduješ čo? Teda myslím to tak, kým začneš niečo užívať, ale zase aspoň za skúšku nič nedáš. Pokiaľ sa to teda týka zdravia 🙂

flimelka
7. jan 2022

vies co ano. ale neviem pride mi to take, ze radsej dvakrat merat a raz strihat vies ako sa hovori. a co sa tyka nejakych podmienok uzivania, tak to ho moze hocikto brat alebo je tam nejake vekove alebo ine obmedzenie? 🙂

telusikk
18. jan 2022

Prišla som sa poradiť, po akej dobe je považované pískanie v uchu za dlhodobý problém, ktorý treba riešiť? Netreba len počkať či to samé odznie aj samé? 🙂 Aké máte skúsenosti?

monro
18. jan 2022

@telusikk s tinitom je problém, že často sa nevie nájsť príčina, tak to ostáva človeku navždy (mení sa intenzita, človek to vníma viac, či menej, zvykne si na to). Ak sa príčina nájde, rieši sa tá, potom je nádej na to, že to zmizne. Ja mám tinitus 4 roky, hneď ako mi to začalo, som pobehala lekárov a mám to dodnes, asi zo stresu. Zvykla som si.

nelinka888
19. jan 2022

Je to veru tak, že teda asi keď si to začneš všímať, že sa to opakuje prípadne intenzita sa stupňuje. Zatiaľ to nemáš tak dlho, alebo teda ako dlho pociťuješ, že sa toto deje?

katulienkax
19. jan 2022

@telusikk neodznie, praveze netreba cakat vobed ale hned ist ale zase vo vacsine pripadov ti nepomoze nic aj ked sa vyhovaraju na chrbticu, tak ani cvicenie uz nepomoze.

telusikk
25. jan 2022

Na to sa dá aj zvyknúť? Či záleží od intenzity?
Ako priznám sa ani neviem, kedy som si to tak vôbec uvedomila, že toto sa mi deje, ale všímam si to už nejaký čas.
Pískanie v uchu môže byť ako dôsledok problému s chrbticou?

nelinka888
26. jan 2022

Telusikk na také niečo by som si asi nezvykala a skôr sa to snažila riešiť 🙂 Veď asi sama uznáš, že je to nepríjemné. Rozmýšľam, či vôbec aj mne povedali, čoho to môže byť dôsledok, ale zrejme sa teda v tele dejú nejaké procesy, ktoré to spúšťajú no.

balaskovae
31. jan 2022

@telusikk a skusala si to uz aj nejako riesit? ci si cakala ze to nejako prejde alebo ustupi? lebo ako to hovorim z vlastnej skusenosti, ze na zaciatku som aj ja bola taka, ze ved hadam to prejde.