Pískanie v ušiach - Tinitus

27. sep 2020

Ahojte, uz dva mesiace mam piskanie v uchu aj som bola v nemocnici na infuzky no nezabralo. Pistanie sa pridalo aj v druhom uchu ale take inaksie. Na OrL audiometria je v poriadku takze mi ukoncili liecbu tym ze mam si na to zyvknut. Na MR mozgu jediny nalez napriamena lordoza krcnej chrbtice. Karotidy sono tiez v poriadku. Je mozem ze toto vsetko je z chrbtice ? Co by mi mohlo pomoct? Citala som ze hyperbaristicka komora. Kto dava ziadanku ? Dakujem za odpovede aj skusenosti

monro
27. sep 2020

Tiez mam napriamenu lordozu a tinitus v pravom uchu uz 2 a pol roka. Zijem s tym v pohode, zvykla som si. Zo zaciatku som myslela, ze sa zblaznim... Pozrite si Austin Goh na youtube. Videa na tinnitus. Mne to pomohlo.

autor
27. sep 2020

@monro a neskusali ste nejako cvicit na tu chrbticu ? SM system alebo nieco ?

autor
27. sep 2020

@monro presne toto ze ja to mam 2.mesiac stale sa sledujem lezie to na nervy proste a hlavne sa to druhe ucho pridalo k tomu. a u vas bol zaver aky ? lebo mne lekar konkretne nic nepovedal iba ze sluchje v poriadku a nemusite uz chodit. a dal ziadanku na neurologiu ale tam sa dostat to je tazko

smajli87
27. sep 2020

Ahoj. Objavilo sa mi to už druhýkrát, nebola som u žiadneho lekára, keďže som vedela, že to asi bude nadlho... každý týždeň chodím na masaz a musím povedať, že mi to pomáha, väčšinou to už vôbec nepočujem, objaví sa to, keď dlhšie sedím za PC v jednej polohe alebo keď zaspim vykrutena na gauči. Okrem toho si snažím krk chrániť šatkou alebo košeľou s golierom, prip. rozpustených vlasmi, nakoľko sa mi to oba razy objavilo v lete, kedy kolegovia v práci klimuju viac ako zrejme ja znesiem.

romanka_369
27. sep 2020

Ahoj.. Do komory ti da ziadanku aj obvodny lekar.. Brat chodil kvoli tomu ze dostal vraj infarkt ucha prestal pocut a teda mu v nom zacalo piskat a podobne..moc mu to nepomohlo..vraj keby zacne chodit hned ako sa mu to stalo bola by vacsia sanca ale on bol tyzden hospitalizovany na kortikoidoch tak nemal moznost..ale tiez dostal odporucanie aby zacal chodit na rehabilitacie s chrbticou..tak neviem..

autor
27. sep 2020

@smajli87 len ja to mam nonstop 24 hodinbez prestavky. Ako keby je na cas pokoj ok ale takto nonstop a dva mesiace.

autor
27. sep 2020

@romanka_369 Ahoj no aj ja som lezala tyzden na kortikoidoch a tiez nezabaralo mne len zacalo piskat ako sluch mala som pokles ale to preto ze to pistanie sa velmi podobalo na tie tony co pustali na audiometrii a nevedela som zareagovat. No u obvodnej som nebola od vtedy lebo stale cosi ale chystam sa tam.

autor
27. sep 2020

@romanka_369
@smajli87 tak drzim palce nech sa vam to zlepsi a prestane to lebo je to otrava.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
27. sep 2020

@bambulienka25 beriem Cavinton,vitam B,aj E,D,A. toto vzniklo fakt z nicoho nic. Nechapem

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
monro
27. sep 2020

Skusala som cvicenie, cvicim aj teraz niekedy. Zaver ziadny, tinitus, mam si zvyknut. Tiez mam sluch OK. Neviem ake hlasne to mate, ja som to od zaciatku mala ako sumenie, nie piskot. Ale po tych cvikoch z youtube sa to stisilo. Ja to teraz uz vobec nevnimam.

smajli87
27. sep 2020

Taktiež som to mala nonstop, nemohla som kvôli tomu už ani spávať, ani sa v práci sústrediť... lepšie to mám odkedy chodím pravidelne na masaz, preto sk myslím, že to môže mat súvis s krčnou chrbticou. Taktiež vam prajem, aby to čím skôr ustúpilo 🍀

autor
27. sep 2020

@smajli87 dakujem krasne snad sa to strati tak ako to prislo. Vela stastia zelam🍀🙏🏼

autor
27. sep 2020

@monro skusim aj to i ked raz som to uz skusala ale ze by nejako to zabralo.

krisbar
27. sep 2020

Tinitus je poskodenie nervov vo vnutornom uchu. Bohuzial je to nezvratny proces a rada "zvyknite si" je jedina. Alebo mozes roky skusat lieky, infuzie, masaze...a nakoniec zistit, ze to aj tak nepomaha. Moj muz to ma a jedine co jemu pomohlo je nechodit do hlucneho prostredia, ked robi s hlucnymi strojmi da si sluchatka. Ale "porazil" to jedine tym, ze si to "odblokoval" vedome.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katzba
4. jan 2021

Ahojte som zufala, mam tinitus od decembra a je zda sa, ze je to horsie, v minulom roku mi zacali trpnut koncatiny a potom ma poslali na rontgen krcnej a nasledne aj na MR, zistili mi deviaciu C5 korena a neskor sa pridal aj tinitus, neviem sa s tym zmierit, prestalo ma vsetko co ma naplnalo doteraz bavit, mam 35, chodim este popritom externe do skoly, neviem sa sustredit hlavne na citanie a na ucenie, rozmyslam, ze pojdem na PN

miroslavaa31
23. mar 2021

@monro viete mi prosim napisat ake cviky vam.
pomohli? Dakujem

monro
23. mar 2021

@miroslavaa31 austin goh na youtube tam ma viacero videi

1elizabeth1
15. apr 2021

Ahojte. Ešte stále tinitus pretrváva ale ste sa ho zbavili?