Dlhodobo nemám menzes a podľa lekára je to ok
Všetky vyšetrenia sú v poriadku, napriek tomu nemám menzes už pol roka. Mám dve deti, chceme tretie, ale takto ťažko, ťažko... máte skúseností? čím to je?
@mrva vysledky nemozes mat v poriadku, ked nemas MS polroka...
kedy si prestala kojit druhe, ak si ho kojila? na zaklade ktorych vysetreni zhodnotil, ze tvoj stav je v poriadku? vies vysledky aspon nejake?
@mrva ja som nedostavala mens. viac ako rok. nikto mi nevedel pomoct. ovsem ze gynekologicka do mna pchala antikoncepciu ale tu som uz odmietla. potom som sa rozhodla navstivit liecitela a ten mi dost pomohol, brala som kvapky estrozin, to su prirodne liecive kvapky, s ktorymi urcite mens. dostanes. a pravidelne kazdy mesiac.
ďakujem, kočky, za reakcie. Musím navštíviť endokrinológa. Mám zväčšenú štítnu žľazu, ale jej hormonálna činnosť je v norme, aj keď na hranici. Naposledy som bola na kontrole pred pol rokom. Gynekológ mi robil hormonálny profil, je v poriadku. Mal podozrenie na zvýšený prolaktín, ale ee. Zaujímavé je, že mi už asi 4 mesiace pri stlačení bradaviek vyteká "mlezivo" a prsia mám zväčšené, ale nie citlivé. Je to naozaj divné... Tehotná nie som, ani som nepribrala ani neschudla, ani nemám stres, nič výrazné sa v mojom živote nezmenilo. Dcéry som kojila 12 a 16 mesiacov. Uvažujem, že sa dám vyšetriť inému lekárovi. Aby som mala nestranný pohľad. Ale najskôr skúsim endokrinológa.
@adelsa
@janie80
@mariankamk
@denisenko
@zmrzlinkams
ďakujem, kočky, za reakcie. Musím navštíviť endokrinológa. Mám zväčšenú štítnu žľazu, ale jej hormonálna činnosť je v norme, aj keď na hranici. Naposledy som bola na kontrole pred pol rokom. Gynekológ mi robil hormonálny profil, je v poriadku. Mal podozrenie na zvýšený prolaktín, ale ee. Zaujímavé je, že mi už asi 4 mesiace pri stlačení bradaviek vyteká "mlezivo" a prsia mám zväčšené, ale nie citlivé. Je to naozaj divné... Tehotná nie som, ani som nepribrala ani neschudla, ani nemám stres, nič výrazné sa v mojom živote nezmenilo. Dcéry som kojila 12 a 16 mesiacov. Uvažujem, že sa dám vyšetriť inému lekárovi. Aby som mala nestranný pohľad. Ale najskôr skúsim endokrinológa.
@zmrzlinkams menzes som mala vždy nepravidelný. 40 -90 dňový cykus. Bez bolestí, bez PMS. Možno je to iba dlhá fáza cyklu. V 2012 som mala menzes asi 4 x aj to s podaním Agolutinu. V 2011 som brala Duphaston, v 2010 som mala horm. antikoncepciu. Ale všetko mi robilo veľmi, veľmi zle. Dokonca som po Duphastone skončila na chirurgii s hrčkou na prsníku veľkou ako päsť. Vyrástla za týždeň po mesiaci užívania. Po vysadení Duphastonu zmizla do týždňa. Po antikoncepcii som mala nechuť na sex a bola som nervózna, bolela ma hlava. Vyskúšali sme s lekárom viac druhov, ale ani jeden mi "nesedel".
Na druhú stranu.. má to aj svoje výhody: nemusíme si dávať pozor a neotehotniem "na prvý šup" ako pri prvých troch (prvý bol MA v 8tt) 🙂 Manžel sa z toho celkom vytešuje, že konečne si môže to plodenie aj užiť :D
😅
@mrva ja som to tiež tak mala brala som ako mlada antikoncepciu asi tak 9 rokov, čo som vobec neriešila, nebala som sa že otehotniek hlavne ked som nechcela takže to bolo fajn aj ked som sice pribrala po tom ale iba do 85e a potom sa mi ta vaha držala a nie ani dolu a ani nešla hore, menses som mala každy mesiac ako hodinky čo bolo pre mna uplne dokonale vedela som si aj naplanovať veci a ak bolo treba tak som si inymi tabletkami odialila menses ale to som využla asi dva krát za to obdobie. ked som chcela už babo vysadila som lieky a vtedy to došlo nedarilo sa otehotnieť, menses haprovala tak ako pred tym než som začal brať tabletky ant. takže som si ani ovulku nevedela sledovať nakoniec mi zistili že ja som ju ani poriadne nemala kedže mi vaječniky nedorastali tak ako mali podla spravnosti a tak sme skoro 3 roky skušali všeličo, meranie teploty, polohy, duphaston, a všeličo ine, rozne vyšetrenia a pod. nakoniec dr. chcela vyskuša tak že žiadna vyvolavačka lebo len tak som dostala menses ak som nebrala lieky a vtedy to prišlo čo som rok nemala menses, poslala ma k jednej dr. a tam ma liečila, tiež ma všade posielala aj štitnu mi vtedy vyšetrovali to bolo v poriadku brala som rozne lieky poslušne som brala a už to bolo tak že mi vraveli že to asi bude psychickeho razu a vtedy dr. vravi že mi skusia ešte jedny lieky čo by mali pomocť rastu vaječnikov a vyvolať spravne menses a ked to nepomože tak sme mali isť do centra kde by sa pokračovala ale už odbornejšie, to bolo v decembri 2010 a v januari sme tam mali isť, tak som vybrala lieky brala som ich 5 dni a v tu dobu sme aj s mužom boli dosť pracovne vyťaženy vela roboty a nemali sme čas ani poriadne na milovanie sa ani myslenie na dieťa a kedže sa u mna riešila hlavne ta menštruácia tak som sa aj viac sustredila hlavne na to a mala dojsť menštruacie, ale menses nedošla ale asi po dvoch tt tak strašne bolesti akoby my rvali kliešťami vaječniky z brucha bolo to neskutočna bolesť aj z roboty som sa musela vypitať lebo som bola každu pol hod. v takych krčoch a bolestiach asi dva dni to trvalo tak intenzivne volala som tej dr. a ona že to može byť aj prichod mensesu čo som dlho nemala ale aj ine ako tehu alebo infekcia silna, že mam isť k svojej dr. nech mi urobi testy a že jej mam dať vedieť. tak som išla k svojej brala mi vtedy vyteri aj krv pre istotu a dala mi nejake lieka na tu bolesť a tie mi ju zmiernili asi ešte dva trvali tie bolesti ale vdaka tymi liekami to nebolo tak hrozne a po tt som išla pre vysledky a vtedy mi oznamila že som tehotna, nevedela som či mam plakať alebo skakať od radosti no bolo to niečo užasne a tak šokojuce pre nas - nechapala som to a tak menses nedošla dalšich 9 mesiacov až po 6 nedielky asi tak do mes došla a potom som zas tam kde som bola nepravidelnosť tak som mala už 3 vyvolavačky od vtedy a teraz už pol roka beriem proveru tak zas mam každy mesiac menses no ale bojim sa ako to bude ked budeme chceť druhe babo ale jedno viem že mi určite pomohli posledne lieky lebo po dobrati tych liekov v jeden den hned na silvestra čo sme mali jeden den volna taku malu rychlovku tak vtedy sa to muselo stať 😀 prinajhoršom sa zase obratim na tie lieky.
ty si nechaj urobiť vyšetrenia uvidiš čo ti povedia ale ked si mala aj pred tym nepravidelne menses tak ono to viac menej aj tak ostane moc tomu neverim že by sa to dalo tak doporiadku že by prešla na pravidelnu a to bez liekov prirodzene ale zazraky sa deju tak možno aj ano 🙂 a ty si mala prve detičky v pohode a hned ako ste chceli?
@zmrzlinkams nam sa všetky tri podarili na prvý šup. Presne som vedela kedy mám ovulku, mala som hnedkastý výtok a bolelo ma podbruško. Vždy to tak bolo, išli sme teda na istotu. A zadarilo sa. Teraz mávam občas hnedkastý výtok, ale zas ms nie :D no proste kocúrkovo 🙂 skúsim ešte tie vyšetrenia a uvidíme. Len neviem kedy sa k tomu dostanem, teraz mám roboty "ako na kostole". Des a hrôza 🙂 Vidím to tak v októbri :D
@mrva to je super že sa podarilo vtedy ked ste chceli 🙂 tak asi bude niekde inde chyba no tebe ked dorastali vaječniky v poriadku tak ovulku si mala, mne nie takže som to nevedela ..... no uvidime ked budeme chceť druhe 🙂
a kedy chcete druhe?
@zmrzlinkams
@mrva ja som povodne chcela po sebe ale aj finačne je to momentalne zle hlavne ked muž nema robotu lebo došiel o nu a tak len fušky zatial su tak sa časom uvidi áko bude a mala nám niekedy da zabrať aj za dvoch 😀 😀 tak sme hutali že po MD asi tak dva roky a potom by sme asi išli do druheho babätka ale necham tomu taky volny pribeh mam ešte cez rok však mala bude mať len 20mes o dva dni tak hadam sa za tu dobu rozhodneme čo a ako - ma viac trapi čo po MD lebo nazat do roboty nechcem isť hlavne nie ked mam dieťa tam sme ťahali aj 4 dni kuse cely den a to som prespavala u mami aby sa vela neprejazdilo kedže my sme sa presťahovali a robota ostala stale v ba a tak neviem zas nechcem že neuvidim mali par dni alebo vobec a keby som aj chodila domov to mala by spala už aj večer aj rano ešte tak si niečo blišie chcem najsť a hlavne 8čky aby som mohla chodiť pre nu do školky lebo mne nema kto pokial muž nebude mať tak urobotu že by on mohol ..... tak zatial to je take otvorene aj keby som ja chcela aj š detičky a aj po sebe 😀 muckať tien nožičky, to teličko joj mala sa ešte mojka rada aj nožičky muckam ale rychlo ide ten čas a už nebude take male dievčatko na mojkanie 🙂
@mrva a ty pišeš o 3 detičkách ale v štatuse maš dve ?
@zmrzlinkams prvé spontánny potrat v 8tt... preto tri 🙂
@zmrzlinkams na mojkanie bude ešte dlho 🙂 moja Izabela má 5 rokov a stále sa mojká a cická a ešte aj spáva s nami 🙂 Staršia na mojkanie nebola už od bábätka... Ešte si užívaj 🙂
@mrva to mi je luto 😔
joj rada sa mojkam ale ona niekedy sama dojde a niekedy vobec sa jej nechce mojkať ale pusinky rada rozdava aj babike aj psikovi a hocikomu 🙂
Ahojte....chcem sa len spýtať na konkrétny názov toho lieku na rast vaječníkov....mám úplne totožný problém ako mala zmrzlinkams
@zmrzlinkams Ahoj....chcem sa len spýtať na konkrétny názov toho lieku na rast vaječníkov....mám úplne totožný problém.... ďakujem
@renuska82 jasne ešte ich mam doma tak viem kuknuť - brala som ich 5 dni a to boli Metformin Bluefish 500g ten som myslim brala rano a večer ale neviem už presne a na krabičke neni napisane a brala som to spolu s Clostilbegyt a tam mam že 1x1 takže to bola jedna tabletka denne a potom ti mal dojsť menses ked to doberieš my sme vtedy mali dosť rušno v robote a vkuse sme pracovali aj cez sviatky a ja som to brala posledny tt v decembri, a vyšlo to tak že na silvestra som brala poslednu tabletku a 1.1 sme mali s mužom volno spolu tak sme využili že po dlhej dobe nič a tak sme ťuťu muťu taka rychlovka lebo potom zase len v robote boli tak nech si aj doma človek porobi a potom sme nestihali zase ťuťu muťu a vlastne asi po 2tt miž došlo tak zle tie bolesti boli hrozne a myslela som že sa ta mrcha rozbieha po takej dobe a ona stale nie a vtedy mi zistili že som tehu - no ono vlastne sme mali sex na 6 den od bratia tychto liekov, ono to nejako upravje vajička aby dorastli do tej spravnej velkosti a ono to asi v ten den sa tam nejako zamiešalo 😀 😀 😀
@zmrzlinkams myslíš že mi to predajú v lekárni aj bez receptu??? a mám o tom info môjho gyndoša??? on totižto nevie čo so mnou a posiela ma do Blavy....ja som z Piešťan
hm... tie prve su podla mna na predpis lebo na štitku je 1,99e a 0,00 vtedy su to väčšinou lieky len na predpis a tie druhe maju 4,55e a 2,89e takže napredpis su lacnejšie ale daju sa aj volne kupiť - no ceny teraz neviem lebo to je predsa len nejaky čas dozadu a ceny sa menili ale nebude nejaky rapidny rozdiel
ja osobne by som sa na to opytala gyn. nech poradi ak ako brať tieto lieky možno pozna a ked tak sa opytať či by bol taky dobry a predpisal ti ich že by si to chcela vyskušať a ked tak až potom isť do BA, uvidiš čo ti na to povie - mne to sice nepredpisovala gyn. ale jedna dr. čo ma liečili koli ten nechodiacej mrche a ona mi robila rozne vyšetrenia a testy a lieky a pod. a nakoniec mi dala tieto ale myslim si že by to mohol aj gyn. predpisať, lebo ja som si povedala že ja ked budem druhe planovať a nepojde to po par mes. tak zas využijem tieto lieky.
inač tieto čo mam maju zaruku do 2014 takže sa daju použiš tei prve Metformin tych tam je vela takže ak by som ti posunula napr. na 5 dni tabletky tak by mi ešte ostalo keby som nahodou si to do vtedy rozmyslela ( aj ked mm planuje neskor a nie hned za sebou) no a stych druhych clostilbegyt tak tych tam je presne 5ešte - len tie prve neviem presne to davkovanie už si poriadne nepamätam a v letaku to tam neni tak vedena aby som ti rovno povedala, a bolo by dobre sa aj s dr. o tom porozpravať aby si si neubližila .....
@zmrzlinkams Strašne pekne ďakujem za info....ja už fakt neviem čo robiť, v máji 2012 som v 9tt potratila a od novembra 2012 sa snažíme a stále nič....od januára tohto roka som bola už 4x u môjho gyndoša....objednala som si aj jonášovú metódu aj u bylinkárky som bola....asi to chce čas a hlavne pohodu.....dám vedieť keby niečo
@renuska82 držim palce aby sa podarilo 🙂
...ja som vysadila antikoncepciu a potom rok som nemala menzes. Nakoniec sa u endokrinologa zistilo že mám vysoký prolaktín...nemohla som otehotnieť a 4 roky som brala lieky - norprolac. Potom sa podarilo no v 8 tt som potratila...teraz som zase tehotná a som v 15 tt...tak dúfam že to už bude OK...
Ja mam Nepravidelny menzes cca 30-90dni mam cyklus.no teraz sa mi to predlzilo uz som ho nemala 4mes.som nato zvyknuta.mam 4 deti
Ani ja nemám už pol roka... Bojím sa ísť ku gynekológovi!!!
@drimonna ahoj zopár dní do zadu som riešila rovnaký problém, ms som mala naposledy v júni a až do minulého týždňa nič ( u mňa to spôsobilo chudnutie) čítala som jeden príspevok kde písala jedna žienka že po čaji z myšieho chvosta dostala ms hneď v noci. Čaj som si kúpila uvarila a do dvoch dní ms prišla čo bolo neuveriteľné 🙂 ( ten pocit si neskutočne vychutnávam 🙂 ) teraz keď ju už mám tak pijem alechemilkový čaj. Skús vyskúšaj to držím palce 🙂
@adelsa môžem sa spýtať ako tie kvapky vyzerajú lebo je ich viac druhou
@karinka221 volajú sa estrozin kvapky. Veľmi mi pomohli treba určite vyskúšať. Tam sa berie denne myslím 4 kvapky. 3 týždne a 4 týždeň by mala byť pauza. Kvapky ale nekupuje v lekárni. Dostať ich v ezoterickom obchode ale aj na nete.

@mrva ja som nemala menses aj vyše roka a nakoniec som otehotnela vdaka jednym liekom a tak som dalši rok nemala 😀 až po porode som dostala a teraz beriem lieky proveru aby som mala každy mesiac menses lebo by som bola tam kde som bola... pol roka skumali a liečili že prečo mi to tak hapruje sami na nič podstatne nedošli ale zistili mi že mam zvyšene mužske hormony a že mi vaječniky nedorastaju do spravnej velkosti...
pred tym si mala pravidelnu menses a ked maš dve detičky tak to asi bolo v poriadku možno teraz sa len niečo stalo, nemusi to byť nič važne ako lekár vravi ale aj može, zaleži ako si to mala predtym, lebo ak to bolo ako hodinky tak by sa to malo riešiť.
ja napr. od prveho dna čo som dostala ako dievča menses som mala nepravidelnu menštruáciu a ako žena sa nič nezmenila, každy 3-4 mesiac bolo normálne len ked som chcela už babo s manželom tak to bol problem a vtedy sa to riešilo 4,5 roka som čakala na našu malu a myslim si že ked budem chceť druhe tak problem bude taky isty ako pri prvom ..... 🙂