Dlhodobý deficit draslíka

27. jún 2022

Baby, ktoré máte problémy s draslíkom. Môže naozaj draslík, respektíve jeho nedostatok narobiť takú šarapatu v tele? Nemám ho nejako výrazne znížený, ale je nízky už pár mesiacov, drží sa stále v rovnakej línii aj napriek tomu, že som zvýšila konzumáciu ovocia, zeleninu, aj strukovín, a stále nič. Mám problémy s tepom, búšením srdca, závratmi, bolia ma svaly a mám problémy so spánkom.

laura164
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lagunka0000
28. jún 2022

ja tiež užívam kaldyum už druhý rok 2 x denne, stále ho mám nízky, ale aspoň už nie pod spodnou hranicou, tiež som mávala búšenie srdca, ešte aj teraz sa mi sem tam stane, že sa zobudím na búšenie.

@laura164 kde si prosím bola na vyšetrení s tymi črevami, lebo mne stále nevedia zistiť, že prečo sa mi stráca. ďakujem

anicka176
28. jún 2022

Draslík je dôležitý minerál, ak je veľmi nízky, príjem zo stravy nepostačí. Ovplyvňuje srdcovú činnosť. Príčin je viacero, tie najlepšie posúdi lekár vzhľadom na zdravotný stav a liečbu - ak sa nejaká užíva. Pátra sa či sa nadmerne spotrebuje v tele alebo nadmerne vylúči močom. Neviem aké vyšetrenia ešte odporúčajú. Pri správnej liečbe by mali tieto symptómy z nedostatku zmiznúť. Hladina draslíka sa má pri terapii kontrolovať.

laura164
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lagunka0000
28. jún 2022

@laura164 tak to som rada, že ti je už lepšie, ja teda hnačky nemám a ani iné ťažkosti ako také s črevami nepociťujem. ktovie kde sa mne stráca a prečo, už mám všetky možné vyšetrenia za sebou a zatiaľ mi nič prevratné nezistili.

laura164
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lagunka0000
29. jún 2022

@laura164 aha, ja som myslela že si mala tie dlhodobé hnačky, však doplnam poctivo 😁

katrin69
29. jún 2022

Práve pozerám video. Od tohto doktora sa mi veľmi veľa vecí páči. Dozvedela som sa aj o jódu, ako je dôležitý pre telo a potrebujeme ho troška viac, než ho denne prijímame...

https://www.youtube.com/watch?v=HyzNnxplWIA

- tu je konkrétne video pre vás ohľadom draslíku. Možno nájdete svoje muchy, ktoré robíte...
https://www.youtube.com/c/DrEricBergDC/search?q... - a tu sú ďalšie videá od neho, ktoré sa venujú draslíku. Ak máte čas a chuť, vypočujte si. Keď neviete anglicky, titulky sú isté. Mne vždy pomohli 😉