icon

Dlhotrvajúci problém s pleťou na tvári

alexa338
22. okt 2022

Zdravím vás, rada by som sa spýtala či niekto nemá skúsenosť s tým čo ja. Na tvári v oblasti okolo nosa, úst a brady sa mi neustále spraví kopa bielych pupákov, tie tak za dva dni začnú schnúť a celé to mám neskutočne suché a začervenané. Deje sa to už vyše roka a nič mi na to nepomáha. Pleť si pravidelne hydratujem, doktorka mi na to raz dala antibiotiká a tabletky na infekcie, pretože vraj bol zápal ale vyhadzuje sa mi to stále dookola a už som zúfalá z toho ako vyzerám. :( Ďakujem za každú odpoveď a nápad.
PS: na foto to neukazuje až tak dobre ale aby ste mali aspoň predstavu.

Dlhotrvajúci problém s pleťou na tvári
lula3108
22. okt 2022

Fuha tak toto jedine do ruk poriadnej koznej lekarky. Myslim ze toto kozmetika nevylieci, pravdepodobne tam bude naozaj nejaky zapal alebo problem zvnutra. Na taketo akne sa nasadzuje tretinoin alebo ina liecba. Ked ti nezabrala liecba od prvej lekarky, skus druhu. Urcite to ries, neviem si predstavit mat takto silne akne, musi to byt hrozne na psychiku. Drzim palce

stanulienkat
22. okt 2022

A aku kozmetiku pouzivas? Tuez som mala roky akne. Najdrahsie znackove kozmetiky mi nepomohli, az ceska liecebna kozmetika Cutis Help. Teraz pouzivam este Niacinamid. Denne pi repikovy caj, caj z pestreca.

alexa338
autor
22. okt 2022

@lula3108 ďakujem pekne, skúšala som aj nejesť lepok a mliečne potraviny ale moc to veru nepomohlo a napr alergie nemám. A kožnú lekárku mám jednu z tých lepších len je pravda že ak je problém vnútri tak krémy a iné veci nepomôžu. Najhoršie je, že viem že mám trávenie na figu a bola som na veľa gastro vyšetreniach a odpoveď je, že som zdravá..

alexa338
autor
22. okt 2022

@stanulienkat ďakujem, ja používam krémy od mixy a zjaja na hydratáciu, tie sa mi tak osvedčili na moju pleť ale s týmto to veru nepomôže a aj keď som dlho nenosila make-up sa mi to vytváralo.

bluemoon24
22. okt 2022

@alexa338 gastro a vysetreni na alergie, endokrinologie a dobra kozni lekarka. Neexperimentuj zbytecne, pravdepodobne si vice ublizis.

stanulienkat
22. okt 2022

@alexa338 Zjaja je kozmeticky odpad a Mixa tiez nie je bohvieco. Ja som roky vyhadzovala peniaze za Vichy, Eucerin, Bioderma, Avene a x dalsich. Potom som googlila a podla recenzii som nasla konecne kozmetiku. Ale ten Niacinamid vyskusaj urcite. Bielenda Mezo serum. Stoji to malo a funguje.

lula3108
22. okt 2022

@alexa338 ja si myslim ze toto mas naozaj nejaku infekciu, ked je to po celej tvari a taketo cervene. Mne pomohlo na akne pravidelne branie probiofix probiotik, beriem rok vkuse a uz vobec nemam podkozne cysty. Byt tebou velmi velmi dbam na hygienu, ziadne chytanie tvare, vzdy umyt ruky pred rutinou, zvlast uterak a menit kazdy jeden den tvarovy uterak, obliecku menit kazdych par dni tak, aby si spala vzdy na cistom. A tak isto dezinfikovat obaly kozmetiky pravidelne. A kozmetika tiez vela robi, ja by som isla do lekarenskej la roche posay alebo bioderma a komplet vsetko od odlicovaca, cistiaceho gelu/peny, termalna voda, serum a krem az potom

lula3108
22. okt 2022

a ked ti toto neporadila kozna tak potom nie je najlepsia. Zacni sledovat karolina.baumgartner na insta alebo simona_derm (ma aj online konzultacie) a vela vela citaj a studuj o pleti a akne