icon

Dočasná zubná náhrada

rado1998
22. aug 2025

Dobrý deň, nakoľko mám problém s 11 a 12 zubmi, musia mi ich dať von a zaviesť implantáty. Nakoľko po vytiahnutí zubov musím počkať 4 mesiace, tak nechcem chodiť do práce bez zubov, nakoľko sú to predné zuby… zubár mi navrhol dočasnú náhradu, ale vraj to nie je moc komfortne.. máte s tým prosím niekto skúsenosť? Pracujem s ľudmi a jednoducho si nemôžem dovoliť nemať predné zuby. Ďakujem vopred za odpoveď🫱🏻‍🫲🏼

taktotedanie
22. aug 2025

@rado1998 tak velmi na vyber nemas
Teraz by si sa covidovym opatreniam potesil ( povinne ruska) poznam 4 ludi co si zuby davali prave pocas covidu a ruskom to maskovali bez problemov

katica06
22. aug 2025
@taktotedanie

@rado1998 tak velmi na vyber nemas
Teraz by si sa covidovym opatreniam potesil ( povinne ruska) poznam 4 ludi co si zuby davali prave pocas covidu a ruskom to maskovali bez problemov

@taktotedanie sorry ale podľa mňa toľko zubov v predu ťažko ,,zakryješ,, ja som bola istí čas bez zubov a bol problém hovoriť rozumiteľne, musela som si extra dávať pozor aj tak to vždy nešlo

taktotedanie
22. aug 2025
@katica06

@taktotedanie sorry ale podľa mňa toľko zubov v predu ťažko ,,zakryješ,, ja som bola istí čas bez zubov a bol problém hovoriť rozumiteľne, musela som si extra dávať pozor aj tak to vždy nešlo

@katica06 absolutne nebol problem aby som cloveku rozumela a nevsimla som si ze by niekto az tak vyrazne suslal ci nevyslovoval spravne slovicka

anonym_ac3387
22. aug 2025
@taktotedanie

@katica06 absolutne nebol problem aby som cloveku rozumela a nevsimla som si ze by niekto az tak vyrazne suslal ci nevyslovoval spravne slovicka

@taktotedanie mne robili od päťky po päťku hore, jazyk sa mi prlietol kade tade, ľudia na mňa občas iba čumeli. Musela som začať učiť rozprávať keď mi nasadili nové tak zas od znova

anonym_90b790
22. aug 2025
@katica06

@katica06 idú mu robiť dva zuby (11 a 12 je číslovanie zubov)

rado1998
autor
22. aug 2025
@anonym_90b790

@katica06 idú mu robiť dva zuby (11 a 12 je číslovanie zubov)

@anonym_90b790 ahoj, áno presne tak. Sú to dva zuby predné (číslovanie zubov je 11 a 12)… myslite, že dočasný mostík je riešenie? Bez zubov nechcem byť tie 4 mesiace

rado1998
autor
22. aug 2025
@katica06

@katica06 sú to dva zuby, ich číslovanie je 11 a 12

katica06
22. aug 2025
@rado1998

@katica06 sú to dva zuby, ich číslovanie je 11 a 12

@rado1998 veď ja chápem, mne najprv chýbala iba 11ka a potom pár zadných, ale veľmi mi to vadilo. Mala som problémy, preto si myslím že ak niekomu chýbajú 2 zuby v predu bude mať ešte viac

rado1998
autor
22. aug 2025
@katica06

@rado1998 veď ja chápem, mne najprv chýbala iba 11ka a potom pár zadných, ale veľmi mi to vadilo. Mala som problémy, preto si myslím že ak niekomu chýbajú 2 zuby v predu bude mať ešte viac

@katica06 mali ste ale dočasný mostík alebo čo konkrétne?

anonym_24e757
22. aug 2025

@rado1998 mala som dočasnú zubnú náhradu, také tie "vyberacie a nasadzovacie zuby". Keď je to dobre urobené, je to naprosto komfortné, ľahko nasadíš aj vyberieš, vôbec sa toho neboj, nespôsobuje to žiadne problémy, aj to dobre vyzerá

janka1011
23. aug 2025

@rado1998 ako dočasné riešenie po vytrhnutí sa dáva medzerník. To je taká malinká protézka s tými 2 chýbajúcimi zubami. Nie je to luxus, ale tých pár mesiacov sa s tým dá prežiť.
Keď si ideš dať potom robiť implantáty, tak dočasný mostík ti nebudú robiť, veď to by ti museli zbrúsiť 2 zdravé zuby. Jedine, žeby si si namiesto implantátov vybral radšej mostík, to by si mal vyriešené hneď.

petracandle
23. aug 2025

@rado1998 1998 čiže máš maximálne 27 rokov a už máš hentake problémy so zubami? Vážne by ma zaujímal dôvod

rado1998
autor
26. aug 2025
@petracandle

@rado1998 1998 čiže máš maximálne 27 rokov a už máš hentake problémy so zubami? Vážne by ma zaujímal dôvod

@petracandle mám problém s koreňom, ktorý je jednoducho zle, poskrucany a vytvára tam silný zápal, zubári sa mi to snažili dať dokopy, ale bohužiaľ sa to už nedá a z dlhodobého hľadiska je najlepšie ich dať von. Tým, že som chcel aj strojček lebo presne tie 4 zuby presne mám krivé mi navrhli tuto alternatívu s ktorou plne súhlasím. Tak či tak musia ísť 2 von a ušetrím koniec koncov a budem mat implantáty so zirkonovymi korunkami za dobrú cenu. Ľudia majú rôzne problémy, nemusíš otázky dávať takýmto štýlom. Pekný deň 🙂

rado1998
autor
26. aug 2025
@janka1011

@rado1998 ako dočasné riešenie po vytrhnutí sa dáva medzerník. To je taká malinká protézka s tými 2 chýbajúcimi zubami. Nie je to luxus, ale tých pár mesiacov sa s tým dá prežiť.
Keď si ideš dať potom robiť implantáty, tak dočasný mostík ti nebudú robiť, veď to by ti museli zbrúsiť 2 zdravé zuby. Jedine, žeby si si namiesto implantátov vybral radšej mostík, to by si mal vyriešené hneď.

@janka1011 Hm, premýšľam, ze či radšej mostík alebo implantáty. Čo by ste robili Vy?🙂 ďakujem zs odpoved

rado1998
autor
26. aug 2025
@anonym_24e757

@rado1998 mala som dočasnú zubnú náhradu, také tie "vyberacie a nasadzovacie zuby". Keď je to dobre urobené, je to naprosto komfortné, ľahko nasadíš aj vyberieš, vôbec sa toho neboj, nespôsobuje to žiadne problémy, aj to dobre vyzerá

@anonym_24e757 nevypadávalo vam to ? Nešušlali ste?

anonym_f9f3cb
26. aug 2025

Ako ja som sice bola doma este,ale tesne pred nastupom do prace.V auguste posledny tyzden,mi vytrhal 6zubov,prvy septembrovy tyzden zbytok.Potom sa cakalo na zahojenie,otlacky a vytahovacia proteza.Vzdy pred pracou si ju lepim coregou a drzi ozaj super 24hod.Aj ked sem tam nieco,ako kava alebo tak to vie trosku uvolnit.Ale inak lepito super,a hlavne nikto nic nevidi,ze je to proteza.Zuby su krasne,biele a rovne.

vladuska20
Autor odpoveď zmazal
rado1998
autor
26. aug 2025
@anonym_f9f3cb

Ako ja som sice bola doma este,ale tesne pred nastupom do prace.V auguste posledny tyzden,mi vytrhal 6zubov,prvy septembrovy tyzden zbytok.Potom sa cakalo na zahojenie,otlacky a vytahovacia proteza.Vzdy pred pracou si ju lepim coregou a drzi ozaj super 24hod.Aj ked sem tam nieco,ako kava alebo tak to vie trosku uvolnit.Ale inak lepito super,a hlavne nikto nic nevidi,ze je to proteza.Zuby su krasne,biele a rovne.

@anonym_f9f3cb super, mne zubár povedal, že pri jedle dávať dole atd. Čiže ja budem mat asi nejaký iný typ náhrady alebo neviem nevyznám sa. Mám ísť k nemu ešte ns kontrolu kde posúdi čo bude najlepšie. Ďakujem za Váš čas a odpoveď. Mám trošku stres, nastupujem do práce ako fitness trener a nechcem aby mi pri ľuďoch vypadla dočasná náhrada 😄😄

anonym_f9f3cb
26. aug 2025
@rado1998

@anonym_f9f3cb super, mne zubár povedal, že pri jedle dávať dole atd. Čiže ja budem mat asi nejaký iný typ náhrady alebo neviem nevyznám sa. Mám ísť k nemu ešte ns kontrolu kde posúdi čo bude najlepšie. Ďakujem za Váš čas a odpoveď. Mám trošku stres, nastupujem do práce ako fitness trener a nechcem aby mi pri ľuďoch vypadla dočasná náhrada 😄😄

@rado1998 mozno to je naozaj iny tip,lebo ja mam protezu na stalo,ziadnu docasnu.Co mi ale zubar povedal,ze dolna drzi horsie ako horna.Co je fakt zaujimave,clovek by povedal prave opacne.Casom budem musiet riesit aj spodne,ale tam mi hned povedal,ze sa zuby posnazi zachranit,aby to drzalo.

janka1011
26. aug 2025
@rado1998

@janka1011 Hm, premýšľam, ze či radšej mostík alebo implantáty. Čo by ste robili Vy?🙂 ďakujem zs odpoved

@rado1998 čo by som si radšej vybrala ja? Ja už som toho preskákala dosť, mám aj mostík, aj implantát. Tak ti poviem, ak máš tie susedné zuby zdravé a pekné, daj si radšej implantáty. Na mostík by ti museli tie susedné zuby zbrúsiť, teda úplne zničiť. Ak sú pekné je to škoda, ešte sa ti môžu v budúcnosti zísť.