icon

Dokáže človek s bipolárnou poruchou dlhodobo fungovať?

iva87
14. júl 2020

Ahojte, zaujímalo by ma či máte niekto osobnú skúsenosť, prípadne niekoho v rodine s touto poruchou. Či človek s touto poruchou dokáže normálne dlhodobo fungovať, ak pravidelne užíva lieky.
Fóra, ktoré som našla, sú staršie a užívatelia už neaktívny na MK. Kľudne aj IP. Ďakujem Iva

Strana
z3
jasomzabka
4. feb 2021

@iva87 ahoj poznam dvocj ludi jeden je v DSS (nechel bravat lieky) druhy je vo velmi vysokej pozicii, je velmi uspesny, berie lieky, chodi na terapie a zvlada to velmi dobre.

iva87
autor
4. feb 2021

@jasomzabka ďakujem 🙏

jasomzabka
11. feb 2021

@iva87 za co?

gabesz1
14. feb 2021

@jasomzabka Myslím si, že Vám ďakuje Iva87 za nádej , ktorá vyznela z vašej vety

jasomzabka
14. feb 2021

@gabesz1 toto je platne pre akukolvek chorobu, ked clovek chce verit, fungovat s chorou zit, byt v ramci normy, bude...ked nechce nebude, cize pri akejkolvek jednej diagnoze vidite ludi bojovnikov a tych co sa opustia, ja mam rada bojovnikov...diagnozy mam 4 🙂

modrekukuk
Autor odpoveď zmazal
gabesz1
15. jún 2024

Ahoj! Áno!

tina2904
22. jún 2024

@libeli nepoznám ja som bola štyri roky v poriadku a teraz mám od apríla depresiu

vladenkaa12
12. feb 2025

@iva87 ahoj, rada by som sa opýtala, ako s manželom pokračujete? My sme na tom tak isto, tiež mu bola teraz diagnostikovaná BP, sme 10 rokov spolu a máme 3 deti. Bohužiaľ sa manžel zatiaľ nechce liečiť. Ďakujem za odpoveď, ak si tu ešte aktívna.

iva87
autor
12. feb 2025

@vladenkaa12 ahoj, môj manžel sa lieči, berie pravidelne lieky, chodí do práce, momentálne môžem povedať, že u neho liečba zabrala a fungujeme normálne ako pred vypuknutím choroby. Uvidíme dokedy to tak bude ❤️

jgk24
31. mar 2025

@anne_mary2 mozem vam napisat spravu?

tom25733
31. mar 2025

@jgk24 je to ťažké hlavne pre rodinu oni si to keď sú vo fáze neuvedomujú

vladenkaa12
1. apr 2025

@iva87 Ďakujem za odpoveď 🙂

anne_mary2
4. apr 2025

@jgk24 samozrejme kludne

alex000123
21. okt 2025

Dobrý večer
Ja by som sa chcela opýtať na prvé príznaky tejto choroby ako vlastne zistite že niečo nie je v poriadku
Mám totiž obavu či manžel netrpí touto chorobou.
To že s nim niečo nie je v poriadku som si už začala všímať ale my sme manželia len rok tak veľa veci som prehliadala

tom25733
22. okt 2025
@alex000123

Dobrý večer
Ja by som sa chcela opýtať na prvé príznaky tejto choroby ako vlastne zistite že niečo nie je v poriadku
Mám totiž obavu či manžel netrpí touto chorobou.
To že s nim niečo nie je v poriadku som si už začala všímať ale my sme manželia len rok tak veľa veci som prehliadala

@alex000123
@alex000123 Moja manželka to dostala pri zmene zamestnania malo spala tak 3-4 hodinky začala veľa nakupovať míňať peniaze začala mat take nerealisticke plány mala veľa energie rýchlo rozprávala častejšie chuť na sex k tomu veľmi veľa fajčila popíjala takze to bolo zle diagnostikovali jej hypomaniu bipolarnu poruchu tak držím palce lebo to neni žiadna sranda
@alex000123

alex000123
22. okt 2025
@tom25733

@alex000123
@alex000123 Moja manželka to dostala pri zmene zamestnania malo spala tak 3-4 hodinky začala veľa nakupovať míňať peniaze začala mat take nerealisticke plány mala veľa energie rýchlo rozprávala častejšie chuť na sex k tomu veľmi veľa fajčila popíjala takze to bolo zle diagnostikovali jej hypomaniu bipolarnu poruchu tak držím palce lebo to neni žiadna sranda
@alex000123

@tom25733
Ďakujem pekne za odpoved
Ešte som sa chcela k tejto téme opýtať človek s touto poruchou si vlastne vie priznať že robí niečo zle?
Ma výčitky keď ho prejde tento manicky alebo depresívny stav? A vie vôbec citit alebo milovať rovnako ako človek bez tejto choroby?

tom25733
23. okt 2025
@alex000123

@tom25733
Ďakujem pekne za odpoved
Ešte som sa chcela k tejto téme opýtať človek s touto poruchou si vlastne vie priznať že robí niečo zle?
Ma výčitky keď ho prejde tento manicky alebo depresívny stav? A vie vôbec citit alebo milovať rovnako ako človek bez tejto choroby?

@alex000123 Keď je v stave manie nevie si priznať že robí niečo zle potom zas keď to prejde a si uvedomí čo napáchal tak väčšinou príde opačná strana výčitky a depresie a tak dookola musí brat lieky aby sa stabilizoval navštíviť psychyiatra lebo ináč to nedopadne dobre neviem či dokážu milovať rovnako asi je to individuálne moja manželka napr od nás odisla každopádne vždy na to doplatí okolie a rodina oni si myslia že robia dobre

Strana
z3