Dostal sa niekto z "neliečiteľných" ochorení ako alergie na rôzne druhy potravy, polinózy ekzému?

2. júl 2020

Doktori hovoria že je to na celý život. Odmietam takéto tvrdenie nakoľko ľudia sa vedia vyliečiť aj z rakoviny a kadejakých iných ochorení. Možno zázrak možno niečo o čom sa nehovorí. Je tu niekto z vás taký ktorý sa z toho nadobro dostal a už sa to nevrátilo ? Dosť to trápi až plačem zo svrbenia posledné dni 😢 viem že to ide len už neviem čo a ako zmeniť

fiona203
2. júl 2020

Vid google: alergénova imunoterapia

fokuska
2. júl 2020

Ano, mame v rodine pripad - atopicky ekzem, neznesitelne svrbenie, skrabanie, koza cela popraskana, sucha, cervena - vsetko pomahalo len ciastocne, absolvovana aj hospitalizacia, aj kortikoidy.
Pomohla radikalna zmena stravy a zivotneho stylu - ziadne parfumovane mydla, sprchove, gely, sampony, cistiace prostriedky - len prirodna kozmetika a na oblecenie prirodne materialy. To na zaciatok, aby sa pokozka nedrazdila. A k tomu kompletna zmena stravy - vylucenie cukru, bielej muky a zivocisneho mlieka a produktov a ked uz, tak napr. kozie maslo raz za cas, nie kravske. Vela strukovin, ryze, pohanky, kuskusu, bulgur, vela vela zeleniny, oriesky, semiacka, kvalitne oleje. Na pitie len cista voda a caje a ovocne stavy - okrem citrusov. Detox zelenym jacmenom a pestrecom marianskym.
Chvilu trvalo nabehnut na tu stravu, ale potom sa ukazali uzasne vysledky - ekzem takmer uplne zmizol, len raz za cas trosku suchsia koza. Ale treba sa v tom zivotnom style najst. Ak chces, tak sa ozvi do IP a dam ti kontakt na pana, ktory s tym pomohol.

Dodam este, ze aj ja som za danym panom bola s inymi problemami, tiez mi odporucil stravu atd, ale mne to vobec nevyhovovalo, nedokazala som takto radikalne zmenit moje stravovanie... skusila som: bola som vkuse hladna, bolela ma z toho hlava, bola som podrazdena, takze som to vzdala. Takze nepracujem s tym, nerobim na to reklamu ani nic.

amanta5
2. júl 2020

Tak ako píše @fokuska ...to ti môže pomôcť. To je to, čo zvykne pomáhať napr. aj pri tej rakovine, skleroze multiplex, apod. (samozrejme v prípade rakoviny aj lekárska liečba).
Neviem aký máš životný štýl....ale zdravá, pestrá a kvalitná strava, .....k tomu dobrý fyzický výdaj.....a upratanie vzťahov a vo svojej hlave.... tieto veci robia veľké zázraky 😉
Strava ako písala vyššie fokuska, znížiť na minimum príjem cukru, bielej múky, nejesť žiadne polotovary a konzervované jedla,.... jesť najmä lokálne potraviny, ak máš možnosť od lokálnych farmárov.
Raz za čas detox.
Nežiť konzumným životom.
Venovať sa aj sama sebe, alebo dobročinnej činnosti
Nájsť si čas pre seba.

fiona203
2. júl 2020

Ak ide o "pravú" alergiu, ide o hyper reakciu imunity, kt. sa prejaví pri kontakte s alergénom. Treba sa mu teda vyhýbať, symptomaticky pomôcť antihistaminikami alebo riešiť alergénovou imunoterapiou. Co sa týka ekzému, tam je to zložitejšie, tam môžu pomôcť aj rady vyššie, keďže ide o multifaktorialne ochorenie. Co sa týka intolerancii môže alebo nemusi byť celoživotné.

alexandra2010
2. júl 2020

ano. moja dcera po vynechani alergenu, kravske veci. Ked nemas enzym na stippende, tak nepomoze nic len uplne vynechanie.

iluviel
2. júl 2020

Ak vieš po anglicky, vygoogli si "Maria Nordin - Free to Heal" kurz. Je vela ludi co tvrdia, ze sa vdaka jej metode neuroplasticity vyliecili z alergii (naozaj z pravych alergii, nie z intolerancii). Drzim palce 🙂 Je to pomerne jednoducha metoda, kedy "preucime" svoj mozog.

andreatytler
3. júl 2020

Ja som mala hrozne alergie na pel (stromov, trav). Od marca do polovice jula som musla kazdy den brat antihistaminika. Najskoj jednu tabletku, potom dve a potom prestali zaberat uplne. Vtedy som nahodov dostala do ruk clanok (neskor kniha) o tom ako chronicke choroby su sposobene dlhodobou dehydrataciou a ako je mozne sa z nich jednoducho vyliecit pitim vody. Kedze vodu mam strasne rada, skusila som to. Vravim si, nic ma to nestaji ak to aj nebude fungovat, nie je to nebezpecne a hlavne nemala som inu moznost. Uz je to 10 rokov co neuzivam ziadne tabletky na alergiu. Nie som z toho vyliecena ale dokazem to udrzat pod kontrolou. V pelovej sezone ovela viac kycham a smrkam ale nemam ziadne opuchy dutin, slzenie oci, skriabanie hrdla a taky ten hrozny alergycky zachvat kedy by ste si chceli doskiabat hlavu z vnutra keby sa dalo. A nemozem byt stastnejsia.
A myslim ze vsetka ta voda je dobra aj na moje celkove zdravie. Mama 47 ale ludia mi nehadaju viac ako 35 🙂
Nevyhody su ze nemozno nikam ist bez vody a zachoda. V sezone chodim na zachod aj kazde 2 hodiny. V noci aj 2-3x co nie je idealne :( Treba pit naozaj vela vody (kto nema vodu rad, tazko to urobi) a v urcitych intervaloch od jedla, k tomu sol, treba mat zdrave oblycky a jest vela vitaminov ktore su rozpustne vo vode lebo sa vo vazsej miere z tela vyplavuju.
Je mozne ze moje vyliecenie je len v mojej hlave (ako vravi moj brat). Teda ze nemam alergiu, lebo verim tomu ze ma voda vylieci (nieco ako placebo). Ci uz tak alebo onak, nemam alergiu a nejem lieky a to je vsetko co potrebujem ku stastiu.

sisi2005
4. jan 2021

Áno. Je to možné detoxom.