icon

Dostali ste už peniaze od štátu za očkovanie?

hejyou
12. júl 2021

Ahojte, presvedcili ste uz niekoho nech sa ide zaockovat,a dostali ste od statu aj peniaze zato? Citala som,ze to bude aj financne odmenene ak presvedcime na ockovanie danu osobu. Len neviem kde co zaregistrovat treba,kamosku som presvedcila ;) dakujeem

asfodelka
12. júl 2021

@hiro zaockovany prenasa nakazu aj bez toho aby to vedel a kedze nezaockovani ludia cumia doma do steny, deltu nam zo zahranicia nedonesie nikto iny ako zaockovani ludia. Uvidime kolko budu musiet kaslat aby sa rozsirila. 😉 daj Boh aby som si o 5rokov povedala - no vidis Ty hlupana, zaockovani su vsetci zdravi a nemaju nasledky, a Ty si sa bala! Fandim Tvojmu nazoru, zaroven si ale ponecham ten svoj 😉

zuzka_99
12. júl 2021

@viktorka48 Starý dobrý Černobyl. Ľudia o ničom nevedeli, nemali internet a tak nemohli vznikať ani hlúposti okolo celej tejto situácii 😀 Dajte ľuďom internet a hneď sme všetci obeťou hromadného vymierania 😀

hejyou
autor
12. júl 2021

@zuzka_99 ale netaraj,a kto za mna poprace,riady umyje,pojde do skolky ..tyyy? Ci si radsej pospinkas? 😀

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
weronca22
12. júl 2021

@hejyou "ockovanie este nikomu neublizilo" 🙏🤦‍♀️ akoze fakt?

nafka0483
12. júl 2021

@asfodelka Nie je pravda ze nezaockovani sedia doma a deltu nam donesu ockovani. Vies kolko ludi poznam, co odmietaju ockovanie, ja testovanie a nedodrzia ani karantenu? Spravaju sa nezodpovedne uz len z principu, ale vesela chodia do zahranicia a obchadzaju pravidla ako sa len da.
Myslim ze toto je najvacisa hrozba. Ockovani virus mozu prenasat, v mensej miere, ale samozrjeme mozu, voci tomu vakcina nefunguje. Neockovani ak su zodpovdni a urobia si test, dodrzia karantenu, tak neprenesu.

Najhorsi su prave ti, co na vsetko kaslu, lebo sa citia byt majstri sveta.

abbey1
12. júl 2021

@zuzka_99 Vidíš, aký dobrý príklad si dala s Černobyľom. Ak by bol v tej dobe internet, mohli byť ľudia včas varovaní. Neviem, čosi už v tej dobe žila. Ak nie, dohľadaj si, ako dlho sa to tajilo, ako si ľudia šepkali prvé správy zo zahraničia.

asfodelka
12. júl 2021

@nafka0483 uprimne povedane, toto je najtrapnejsia vakcina na svete. Ma viac nevyhod ako vyhod. Nechrani pred nicim, mozes sa nakazit, prenasat, mat neziaduce ucinky, zomriet.. radsej sa mali zamerat na vynajdenie lieku ako vakciny.

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
zuzka_99
12. júl 2021

@abbey1 Ja presne viem ako sa všetko vtedy zatajovalo a ako ľudia trpeli, ale ani o covide sme neboli dostatočne včas informovaný, nehovoriac o tom, kolko nezmyselných a konšpiračných teórii bolo vypustených vďaka médiam, na ktoré keď sa pozrieš dnes ti prídu úplne smiešne (ku príkladu keď sa tvrdilo, že teplo vírus zničí, alebo za rok už nebudeme musieť používať rúška, atď atď.)

abbey1
12. júl 2021

@zuzka_99 To máš pravdu, médiá skutočne dokážu pobaviť. Cez slzy.

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
hejyou
autor
12. júl 2021

@weronca22 tak ak neratam starych ludi,a tych ktori neboli inak chori,tak nepoznam nikoho,co by z ockovania umrel,akoze zdravy clovek.ty ano?

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
asfodelka
12. júl 2021

@viktorka48 u nas v rodine to nehrotime, nic sa nerozpadava 🙂 polka rodiny je ockovana a polka nie, to iste kamosky. Tolerujeme sa lebo ludske vztahy su viac ako politika. Nastastie.

poopsie
12. júl 2021

Si taká chudera že si nevieš kávu z vlastného zaplatiť?

weronca22
12. júl 2021

@hejyou rata sa zdravy clovek, sportovec, ktory behal maratony, 45+, ktory je uz treti tyzden na JIS s trombozou na oboch nohach? Tak ano.

nafka0483
12. júl 2021

@asfodelka No ja neviem aky si ty odbornik, ja mam len velmi okrajo zabrdnute do chemie a biologie a nedovolim si hodnotit nakolko "trapna" je vakcina.
Ktora vakcina je taka, ze chrani pred nakazou 100%ne, nie su pri nej ziadne vedlajsie ucinky? Ja o takej neviem.

@viktorka48 To je odpoved na aku moju otazku? Ja viem ze je vela ludi, ktori sa nechcu dat ockovat ani testovat. Ja som spomenula tych, pri ktorych je najvacsia pravdepodobnost, ze sem zanesu nejake nove kmene a mutacie a nakazy - pretoze obchadzaju pravidla ked pridu zo zahranicia.

A nie nenapadlo MA nastastie nic, napadlo mi, ze odmietaju sikanu, atd. ale vzdy ked som sa ich opytala, ze ako by oni riesili prichod z inej krajiny, aby zabranili pripadnemu prenosu nakazy, tak nevedeli povedat. Mne nenapada iny sposob ako kontrola na hranici a testovanie, alebo karantena. A to bez ohladu na to ci clovek je ockovany, kedze ockovanie ho nechrani pred prenosom nakazy.
Cize ja so uplne v pohode s tym, ze vsetky pravidla su blbe a zle a sikana, ale este som nepocula ziadny iny navrh riesenia.

mufka1
12. júl 2021

.

asfodelka
12. júl 2021

@nafka0483 prepac, nevedela som ze my neodbornici nemozme mat vlastny nazor 🤣 ja mam pravo na svoj nazor, aj keby bol nespravny. Clovek sa uci cely zivot, ako sa hovori, aj na vlastnych chybách. Len ten kto nic nerobi, nerobi ziadne chyby.
Ja som odbornik na modu, šitie, odevy, obleky, konfekciu od strihov, technologie, šitia a neberiem nikomu nazor na modu. A veru kopa ludi sa vie zhovadit. (To len tak na odlahcenie 😉)
Moja sestra je z odboru zdravotnicky laborant. Ona a ani jej kamosky laborantky sa veru ockovat nechcu.

nafka0483
12. júl 2021

@asfodelka Ja niekde tvrdim, ze nemozes mat vlastny nazor? Kazdy moze mat, mna len zaujimalo ci je to odborny nazor, niecim podlozeny, ze sa vies kompetentne vyjadrit, ze vakcina je najtrapnejsia, alebo ci je to len cisto tvoje osobne hodnotenie - neviem na zaklade coho.

Kedze si odbornik na modu, tak keby ti niekto povedal ze najdrahsi kasmir alebo hodvab je najtrapnejsi material, tak asi si povies, ze fiha, to na zaklade coho tvrdis? Alebo keby to niekto povedal mne, tak si poviem, ze hmm, zaujimave, ja mam uplne ine vedomosti, ze je to kvalita a potom keby si ty napisala, ze ano je to kvalita, tak je tvoj nazor pr emna oveeela relevantnejsi, lebo si odbornik v danej problematike.
Takze len som chcela vediet ci najtrapnejsia vakcina je cisto subjektivny nazor, ci nieco "viac". Dozvedela som sa, nemusime dalej rozoberat.

asfodelka
12. júl 2021

@nafka0483 zavedieme tu oznacenia ako v skupine zdravotnici radia. Dr, laik, atd 😉
Za mna laik 😅

nafka0483
12. júl 2021

@asfodelka :D :D aj v pravnej skupine sa tak musi oznacovat :D

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
hejyou
autor
12. júl 2021

@weronca22 a trombozu dostal z ockovania?

hejyou
autor
12. júl 2021

@poopsie ale sak viem coby som nevedela.... zas sa netreba vrtat v tom az do hlbky...

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
weronca22
12. júl 2021

@hejyou no pravidelne bol kontrolovany u sportoveho lekara, zatazove testy atd.. Naposledy mesiac pred ockovanim, a bol 100% zdravy. A potom bum.

viktorka48
Odpoveď bola odstránená
hejyou
autor
12. júl 2021

@weronca22 no smutnee teda...