icon

Dostupnosť lekárskych záznamov od psychiatra pre iných lekárov

25. máj 2025

Dobrý večer, nechcem vysvetľovať prečo ma to trápi, ale chcem vedieť, či moje záznamy napr z liečenia na psychiatrii (úzkostná porucha, paniky) vidia aj iní lekári napr v danej nemocnici alebo niekde inde v ambulancii napr ORL ambulancia a podobne? Ďakujem

Strana
z2
taktotedanie
26. máj 2025

Nie psychiatricke nevidi, ani v ramci nemocnice ani v ramci e zdravia, nevidi ani vseobecny lekar
Lieky ano

autor
26. máj 2025
@taktotedanie

Nie psychiatricke nevidi, ani v ramci nemocnice ani v ramci e zdravia, nevidi ani vseobecny lekar
Lieky ano

@taktotedanie ďakujem

balerina2025
26. máj 2025
@mandzula

@balerina2025 lebo nasa spolocnost stale nepochopila, ze liecba u psychiatra nerovna sa nebezpecny blazon.

@mandzula ono je na skodu ze radsej sa tu riesi otazka BI a neviem akych pohlavi nez to ze my vlastne stale pokladame psycho problemy za tabu a ako nieco co moze potencionalne byt hrozbou pre spolocnost.

luccija
26. máj 2025
@taktotedanie

Lieky ano

@taktotedanie ale, že bola na liečení vidia nie?
Samozrejme správy nie.

drahomirrra
26. máj 2025
@luccija

Samozrejme správy nie.

@luccija Podľa mňa nie, vidí iba liekovú kartu, takže si vie odvodiť. Ale veľa AD vie predpísať aj neurológ napríklad.

taktotedanie
26. máj 2025
@luccija

Samozrejme správy nie.

@luccija nie

margotka17
26. máj 2025
@deti95060810

v rámci nemocnice vidia všetky pracoviská - vedia si vytiahnuť zdr. záznam od iného lekára ktorý je v nemocnici...
napr. pacient bol na urolog kde lekár napísal správu - túto správu si môže pozrieť hoc ktorý lekár ktorý je v systéme v nemocnici. - gyynekológ, neurológ, internista ....

@deti95060810 presne tak, mňa vyšetrili v jednom meste a v druhom na odbornom si to lekár v pohode pozrel, čo bolo aj dobre.

deti95060810
26. máj 2025
@taktotedanie

Lieky ano

@taktotedanie v rámci nemocnice vidí... vlastná skúsenosť.

mantilka
26. máj 2025

Neviem, či by nemal byť informovaný lekár pred pôrodom, lebo pôrod je veľká psychická záťaž, aby bol správne pripravený.
Chápem, že máš nepríjemné pocity, ale keby si poznala lepšie lekárov...oni berú pacientov ako kus za kusom.
Inak mňa raz jeden lekar gastrolog zle liecil a keď už nevedel čo poslal ma surovo preč...tváril sa, že asi z psychiky...len sa to
neodvazil povedať. Po dvoch rokoch "liečby" som skoro až zomrela.Nastastie som sa dostala k inému lekárovi a on ma vyliečil za 3 týždne. Vyjadril sa aj k tomu, že určite žiadne psychické problémy nemám, len nesprávne nasadená liečba bola.

balerina2025
26. máj 2025
@mantilka

Neviem, či by nemal byť informovaný lekár pred pôrodom, lebo pôrod je veľká psychická záťaž, aby bol správne pripravený.
Chápem, že máš nepríjemné pocity, ale keby si poznala lepšie lekárov...oni berú pacientov ako kus za kusom.
Inak mňa raz jeden lekar gastrolog zle liecil a keď už nevedel čo poslal ma surovo preč...tváril sa, že asi z psychiky...len sa to
neodvazil povedať. Po dvoch rokoch "liečby" som skoro až zomrela.Nastastie som sa dostala k inému lekárovi a on ma vyliečil za 3 týždne. Vyjadril sa aj k tomu, že určite žiadne psychické problémy nemám, len nesprávne nasadená liečba bola.

@mantilka mozem sa opytat a co ti nakoniec v gastre bolo? tiez to riesim dakujem

taktotedanie
27. máj 2025
@deti95060810

@taktotedanie v rámci nemocnice vidí... vlastná skúsenosť.

@deti95060810 ja som v ramci nemocnice kde posobim nevidela ziadny zaznam, len ukazovalo ze pacient navstivil danu ambulancii ale ked som to rozklikla tak sa nezobrazilo nic len biela obrazovka a tak to bolo aj v predchadzajucej nemocnici kde som posobila
System pouzivali uplne iny, taktiez charakter nemocnice bol iny

Strana
z2