Dôvera vs. Union ,ktorá je lepšia ?
už študujem má sa nám narodiť bábo, ja mám union som spokojná, manžel má všeobecnú toho chcem prehlásiť ,len sa rozhodujem aby sme boli všetci v rovnakej hlavne aby to bolo dobré.
Je tu o nich vela diskusii, pozri si ich.
@moninka3 Keď máte Union, prihláste aj drobca tam... Nadarmo budete potom behať po celom meste, keď budete niečo potrebovať vybaviť... Ja mám Dôveru, manžela sme tiež prehlásili, lebo so Všeobecnou nebol spokojný a aby som nemusela toľko behať, tak aj drobca mám v Dôvere... Všetko na jednom mieste.
Aaaa, čítam tu monitor dychu 🙂 aby ste ho získali v Dôvere, musia byť obaja rodičia v poistení v Dôvere. Táto info je stará určite 3roky.
Tiež prepláca nejaké zubné zákroky, ale skôr sa to týka hygieny a tých čiernych blômb, ktoré treba práveže odstrániť. Teraz to troška sprísnili, tak sa nedajú len tak oklamať v tomto, lebo veľa ľudí to zneužívalo. Tak ale nečudujem sa, keď človek ide u zubára vyhodiť kopu peňazí a nakoniec zistí, že ani korunu nevrátia...
Doplatky za lieky neviem, či niekedy za rok využijete tých 200€, lebo verím, že bude drobec zdravý, ale keď sa stane, že prešvihnete ten 200€ limit, tak som počula, že sa to dá presunúť a napríklad moje drobča by potom mohlo čerpať mojich 200€, poprípade manžel. Ale i toto nemám 100% info. To len trpezlivosť.
Ale keďže ako som spomínala, ste v Union, nepremýšľala by som nad druhou poisťovňou 😉
teraz som citala , myslim, ze na start it up, ze union ma an slovensku zmluvy so vsetkymi nemocnicami kao jedina poistovna,.. ale inak ja mam vo vszp 🙂 dovera dava nejake bonusy, co viem na zuby napriklad.
@moninka3 union jednoznačne. Máme
Ju celá rodina od kedy vznikla a maximalkna spokojnosť, aj na pohotovosti nás okamžite berú lebo im všetko prepláca, nikdy dlho nečakáme, majú viac úhrad vyšetrení ako iné poisťovne. Mali še
Aj monitor dychu a nechali ho aj dlhšie bezproblémov zadarmo. Deťom mi roky vracaju preplatky, najprv bolo nad nejaký limit a teraz myslím všetky doplatky podľa kampane.
Zubára tých 100 eur terazriešim tak uvidím ale nemal by byť vraj problém. Takže za mňa určite Union.
Ja mám VŠZP, ale prechádzam do Dôvery... moja "skúsenosť" ... kolegovia majú dôveru a keď idú k zubárovi vytlačia si papier a potvrdený od zubára naskenujú, nahrajú a zatiaľ im vždy preplatil úkony... na lieky platia niekedy o polovicu menej... dôchodcovia majú lepšie programy, lepšie jedlo a viac procedúry v kúpeľoch... napr. u nás je nemocnica Svet zdravia (teda dôvera) a za nadštandard platia o polovicu menej ako iné poisťovne... kamarátka tam rodila min rok a chcela ísť na 1tku (aby mala súkromie), boli 2 izby (1 dôvera, 1 iné poisťovne) a pre izba pre iné poisťovne bola obsadená, izba dôvery bola voľná, ale keďže ona mala inú poisťovňu, tak ju tam nedali... 4 mamičky chceli 1tku a ani jedna ju nedostala, lebo nebola pacientkou dôvery, takže izba ostala voľná... pri dieťati dostanete balíček na začiatok 🙂 monitor dychu je podľa mňa zbytočný, keďže stačí ak sa vysunie káblik alebo nastane v sieti malé napätie a bude vám signalizovať chybné údaje...
Treba si uvedomiť, ze tu nejde len o zuby, lieky a podobne. To su prkotinky. Zdravotnú poisťovňu otestuje az hospitalizácia v nemocnici... a tam obe zlyhávajú na plnej čiare.
@vendulka80 na zaklade coho to tvrdis? Ja som nemala ziaden problem pri hospitalizacii (mam Union) ... pocas tyzdna 2xMRko, rengen, ocne vysetrenia, lumbalka, niekolko krvnych vysetreni...vsetko hladko...moja liecba stoji poistovnu 900€ mesacne, nedoplacam nic
@nelca84 na základe toho, ze robim v nemocnici. A su ludia, ktorých liečba stoji mesačne niekoľko tisíc. Nehovoriac o limitoch.
@vendulka80 neviem ake su limity, ale ja som asi dost drahy pacient a zatial ziaden problem
@nelca84 uprimne... bud rada. Ludia sa neskutocne trápia a to len kvoli par nenazrancom v poisťovniach. A v podstate vsetky 3 stoja za... len tieto súkromné zaliepaju oci par stovkami. Bohuzial pravdu clovek zisti az ked je tazko chory😔😔
dakujem za všetky rady 🙂 ostavam v UNIONE 🙂

@moninka3 Za mňa jednoznačne UNION, tá mi spĺňa požiadavky 🍀👌
Pozri si na internete plusy oboch, aké majú výhody, príspevky na zuby, dieťa, doplatky za lieky .... 😊