Dozvie sa niekto o tom, keď navštívim klinického psychológa?

3. okt 2023

Dobrý deň dúfam že si nájdete na mňa chvíľku vášho času a prečítate si môj príspevok do konca . Prežívam ťažšie obdobie momentálne. Strata práce a nezamestnanosť rodinné problémy aj zdravotné . Viem že sú na tom ľudia o mnoho horšie a snažím sa neľutovať . Ale mám pocit že to sama nezvládam a že mám už aj psychické následky.Čítala som som si dosť o Ocd a úplne na mňa táto diagnóza" sedí". Moja otázka znie ak by som šla súkromnému klinickému psychológovi nemusí o tom nikdo vedieť ?Ani moja obvodná lekárka? Čo Ocd a práca? Bojím sa že si s touto diagnózou z ničim život.

1mina
3. okt 2023

Nemusi to nikto vediet, a nemoze ani nikto bez vas informovať o tom miesto kde.pracujefd.

kacena4
3. okt 2023

to ze budes mas nieco na papieri ti neznici zivot ten si zničíš ked sa nebudes liečiť
a koho zaujima ci a kde sa liecis?

number19
3. okt 2023

@kacena4 "to ze budes mas nieco na papieri ti neznici zivot"
Nesuhlasim, poznam pripad kedy taketo nieco na papieri zneuzil samotny manzel a znicil tym vlastnu zenu...

kacena4
3. okt 2023

@number19 papierom jej určite zivot neznicit ale jej spravanie asi

autor
3. okt 2023

@kacena4 určite by som nikomu len tak medzi rečou nepovedala. Ale mám sama diagnózu ktorá není psychiatrická. Zamestnávateľia sa ma pýtali akú mám diagnózu chceli vedieť konkrétne.Dost sa zľakli mojej diagnózy a nič o nej nevedeli. Čo je pochopiteľné bojíš sa toho čo nepoznáš.Bojím sa tých predsudkov aký dôsledok budú mať na môj pracovný a osobný život. Ja nechápem prečo to je na Slovensku také tabu.Plus keby sa to dozvie moja rodina neviem si predstaviť tie negatívne reakcie. Viem že by ma nepochopili a nepomohli mi počas liečby.

number19
3. okt 2023

@kacena4 Ale ano papierom, lebo zneuzil to, co bolo na papieri...keby nebol papier, nemal by sancu...jej spravanie bolo v poriadku bola len v istej zivotnej krize...ktora bola na papieri nesikovne "vystihnuta"...

marianarem
3. okt 2023

Nemusi o tom nikto vediet. Ale aj keby ano, nemusi ti to vobec znicit zivot. Ja mam uzkostno-panicku poruchu, bola som pred 6 rokmi aj hospitalizovana 3 mesiace a zatial teda mi to zivot neznicilo. Vedia to vsetci v robote, v rodine, medzi kamaratmi. Naozaj nijako sa s tym netajim. Bola by si mozno prekvapena, kolko inych ludi ma taketo problemy. Ja som sa vdaka svojej otvorenosti dozvedela o kadekom dalsom, ze bud sam musel niekedy v zivote vyhladat psychiatra, alebo niekto z jeho rodiny. Dvakrat sa mi uz aj stalo, ze sa niekto z kolegov prisiel za mnou poradit, lebo bol na tom zle jeho rodinny prislusnik. Ono je to tazke, su to stale take stigmatizovane diagnozy, ale ja sa snazim ist stylom, ze o tom hovorim ako o niecom normalnom, co sa proste moze v zivote stat. Aj teda to.tak.naozaj vidim. A dufam, ze aspon niektori posluchaci sa tym pocitom normalnosti nechaju nakazit 🙂

autor
4. okt 2023

@marianarem som rada že ľudia v tvojom okolí sú ohľaduplný. Plus obdivujem tvoju odvahu hovoriť o tom ľuďom a tým trochu zlepšovať ich povedomie psychickým problémoch. Ja si myslím že návštevu klinického psychológa by mi mohla časom a mojou snahou skvalitniť život. Poznáte niekoho osobne z Ocd kto sa nelieči? Lebo ma zaujíma či táto diagnóza môže zhoršovať. Nie ja isté že toto diagnózu mám viem predsa len nie som psychológ. Ďakujem za odpoveď všetkým čo mi odpovedali.

marianarem
5. okt 2023

Tak ked som bola v tej nemocnoci, boli tam prave aj nejaki ludia s OCD, takze ano, moze to dost vygradovat. Oni uz.boli fakt.otrokmi tejto choroby a prestali zvladat bezny zivot. Ale bola tam aj jedna baba s depresiou, ktora mala OCD v minulosti. Z toho sa jej podarilo.dostat, ale nie bez liecenia.