icon

Druhá dávka očkovania AstraZenecou

smejka987
10. júl 2021

Čaute baby, chcela by som vedieť Váš názor, či sa plánujete alebo či by ste sa išli očkovať ako tehotné. Otehotnela som doslova nečakane po prvej dávke, tehotenstvo mi bolo potvrdené pár dní pred plánovanou druhou dávkou, vtedy mi lekár odporučil ísť sa dať zaočkovať druhov dávkou v druhom trimestri.
Ďakujem za Váš názor.

Strana
z2
chrumka120
10. júl 2021

@miriam_s tak potom na mna asi pôsobis úplne mimo preto že sa toho kovidu tak strašne bojíš, neviem... asi preto som ta tak zle odhadla s tou chémiou pre tehotné...

miriam_s
10. júl 2021

@chrumka120 Ja som plne zaočkovaná, takže sa nebojím, "strašne" som sa nebála ani predtým akurát to beriem vážne, neverím na sprisahania proti ľudstvu a svoje názory tvorím na základe vedeckých dát, ktoré ukazujú na dosť veľkej vzorke že to v tehotenstve dosť vážne riziko je. Čo ak s respiratorom neudycha celý deň lebo jej bude zle? Rúško je slabé, neochráni ju. A keď ochorie a bude potrebovať liečbu? Vtedy jej čo poradis keď si vyššie pisala vyhnúť sa chémii? 🤷 Nemám žiadnu histerickú paniku akurát beriem vážne to čo je a verím ľuďom ktorí na to majú adekvátne vzdelanie aby vedeli riziká posúdiť. To je celé.

chrumka120
10. júl 2021

@miriam_s no vyzeráš že máš histericku paniku, ale si očkovaná, tak sa nemáš čoho báť, kľud

miriam_s
11. júl 2021

@chrumka120 trošku sú zamieňaš pojmy 🙂 ty asi nevieš čo je hysterická panika 🙂 🙂 🙂

matkahelka
11. júl 2021

@smejka987 astrou sa tehotne neockuju a u nas kombinacia vakcin dovolena nie je, takze problem mas vyrieseny.
mne ako tehotnej ani gynekolog, ani lekari v repro centre ockovanie vobec neodporucali.

matkahelka
11. júl 2021

@miriam_s ja som sa vcera vratila z nemocnice, lezala som na gynekologii v izbe s kockou, co potratila svoje prve babo v 16tt kvoli chripke, pred 2 mes. prekonala covid a aj ona aj babo su ok.
Nie vsetci lekari sa hrnu do ockovania tehotnych, uvedom si, ze uz pri samotnej imunitnej reakcii na vakcinu hrozi potrat. Ak zena po vakcine teplotuje x dni, to je pre nu aj dieta bezpecne? ja sama som pri teplotach potratila. je uplne chore ako sa vakcinacia povazuje za safe u tehotnych. zdravotnikom musia spovinnit vakcinaciu, lebo ju dobrovolne odmietaju, dochodcovia a rizikovi sa jej bola, ale budujme kolektivnu imunitu na tehotnych a detoch. fuj.

miriam_s
11. júl 2021

@matkahelka ja nehovorím že autorka sa má očkovať teraz, len som písala aké sú riziká covidu v tehotenstve, ktoré sú oveľa vážnejšie ako tie po vakcíne, a každý nech si zváži...

miriam11
11. júl 2021

@smejka987 očkovanie ti nezaručuje, že Covid nedostaneš, ani že budeš mať mierny priebeh. Očkovaní! Viete to vôbec???!!!

bimbambim
11. júl 2021

Ja by som nešla hlavne dnes som tu už čítala príspevok že či si môže ako tehotná dať spraviť gélové nechty a odpísali jej že nie a tu rozmýšľas nad vakcínou? To radšej tie nechty v tehotenstve.Ale ako si spravíš tak budeš mať keď cítiš,že chces ísť na druhú dávku tak choj.Ked nie tak čakaj pár mesiacov ešte

chrumka120
11. júl 2021

@miriam_s viem, to je taká ta tvoja 🙂 miriamkina panika 🙂 prečítam si ale komentáre a dúfam že si sa už ukludnila, lebo ma tu z teba už porazí aj bez vakcíny ak to budem ešte citat

jaroe
11. júl 2021

@miriam_s ja len ďakujem Bohu, že som bola tehotná, keď covid prepukol, vtedy ešte tehotné špeciálne ohrozené neboli....

karolinakr
11. júl 2021

V najžiadnejšom prípade a Astrou Zenecou už vôbec nie. Radšej by som sa ludom vyhybala a robila home office až do pôrodu, ako sa očkovať tehotna pre zravý vyvoj dieťatka, ak sa nedajbože poškodené narodí , nasledky si ponesieš 70 rokov

katulienkax
11. júl 2021

@miriam_s to je čo za somarina už skúmali aj narodené deti či sú mentálne ok? Nie nikto to neskúmal tak odkiaľ tie dristy že je to naozaj bezpecne

katulienkax
11. júl 2021

@miriam_s aké dáta vedcov sak len teraz začali tehotné očkovat žiadne dáta ani dlhodobé účinky ešte sledovane neboli preboha to budeme môcť povedať až po pár rokoch

nikusssik
22. júl 2021

ahojte. ja som v 21 tt, môj gynekolog mi očkovanie odporúča. Áno, mám strach aj z očkovanie aj z Covidu, Covid môže mať aj ťažký priebeh, poznám viac aj mladých ľudí, čo horúčkovali aj 10 dní. V tehotenstve to môže byť ešte ťažšie. Keby som aj bola veľmi opatrná, mám dcéru, ktorá bude v kolektíve stále a môže mi to doniesť. Väčšinou vždy ochoriem od nej. Manžel to už má prekonané, je plne očkovaný. Ja zvažujem Pfizer ak sa rozhodnem, asi niekedy na konci leta najskôr. Ste tu niektorá očkovaná v tehotenstve Pfizerom?

slniecko66
22. júl 2021

@bimbambim Prečo si nemôže dať žena v tehotenstve gelové nechty? 😂

maja578
24. júl 2021

@miriam_s zdravim Vas prepačte len sa chcem opytat ak sa nemylim Vas syn studuje v Tt anglicky jazyk. Niekde som to citala a neviem to najst ak nie prepacte😊

miriam_s
25. júl 2021

@maja578 študovala dcéra, ale v Prešove, tento rok končila. Ak máte nejaké otázky k štúdiu pokojne píšte správu.

maja578
28. júl 2021

@miriam_s zdravim Vas. Dakujem za odpoved. Syn ide studovat do Tt ale to nie je pedagogicka f. Len pod nou to je angl jazyk a anglofona kultura. Vasa dcera asi ang. Jazyk-slov. Jazyk ucitelstvo.

miriam_s
28. júl 2021

@maja578 tak to je trochu iné, dcéra mala učiteľstvo anglický jazyk a dejepis, bolo to na filozofickej fakulte

maja578
28. júl 2021

@miriam_s ano to ine. Dakujem prajem všetko dobre😊🍀

Strana
z2