Dupixent - skúsenosti
Aké máte skúsenosti s týmto liekom?
@katik22 no to si hovorim cely cas.. ze ked si to pichnem sama, aka bjdem na seba hrda. 😂 len esye musim zistit od dr., ako s tou injekciou do lietadla. Jedna vec je povolenke, ok. Ale prelozene do angliny. No troska blbo mi zacala ta liecba, rovnobpred dovcou. Ale co uz. Neva, hlacne ze je a nech aj pomoze.
@larina535 ahoj kazde dva tyzne a pichas si to sama
@noemi79 ja cervenu tvar a miesto vpichu spuchnute
@katik22 treba si pytat pero tam nevidis tu ihlu a ano stipe riadne
@dupixent007 mne vyhovuje striekacka .. viem si “davkovat” latku a tým viem predísť stipaniu a bolesti .
@dupixent007 máš aj supiny na tvári? Ja opuchnem, tvar mi strašne supinatie a svrbí…
@noemi79 ano supe sa mi tvar obcas 😎
@dupixent007 presne to aj ja. Cervena tvar uz tyzden, cakam, kedy to prejde. Vcera som bola na 2.injekcii. vsade sa skrabem a mam aj ekzem. Dufam, ze sa ro iz zlepsi.. a vcera rano som mala injekciu, opuchlo v mieste vpichu ako vzdy, ale vecer ma zacala boliet ruka vkac. V nlci po 1 som sa jz zobudila s neskutocnou bolestou celej ruky, plece az po lolatku a tie, krk. Presne ta lava strana, kde som dostala injekciu. V noci som sedela na posteli a revala od bolesti jak male decko..🥺🙈
@dupixent007 no ja brutálne, až púchnem cerveniem. S ty máš ťažkú formu ekzemu?
@noemi79 ano, mam tazku formu..a uz sa to stupnovalo postupne tak, ze uz mi vadia aj veci, s ktory.i som par rokov od vypuknutia vedela zit. Napriklad vone.. doteraz sa s tym dalo, teraz jz nemozem prist do kontaktu s nicim, co aj len teocha vonia. Aj prasok na pranie uz len neparfumovany. Donedavna to vacsinou bola drogeria, ako neparfumovane kremy, tel.mlieka, sprchace..atd. teraz uz ani vonave pradlo nemozem mat. Pljs k tlmu chemikaie, to roky vobec, chlorovana voda..atd. mam toho viac, co nemozem.
@noemi79 zavaznu formu
@malita ja pouzivam vsetko pre deti aj prasok a sprchac ako sa sorchujes ked nemozes chlor
@malita ja pouzivam vsetko pre deti aj prasok a sprchac ako sa sorchujes ked nemozes chlor
@dupixent007 tak toto aj ja. Vsetko neparfumovane. Co sa sprch tyka, nie je to take hrozne. To je este celkom ok voda, o cas mam ekzem. Ale na kupko to uz nie. A tiez sa nekupem, len sprchujem.
Ahojte, tak pichla som si, celkom v pohode. Ten samotny vpich ani nebolel skoro. Injekciu som si vstrekovala pomalicky, s prestavkami. Nie ako sestricka. Ze vidim hviezdicky. Ale.zatial.nevidim rozdiel. Stale bojujem.s alergiami. Aj mam chut to uz vzdat. 😞
@noemi79 no ja este stale chodim s cervenou tvarou a opuchnute oci. Cele zle zatial.
@malita to asi aj stále budeš 😏 Dupixent to ma asi aj ako nežiadúci účinok. Mne krasne všetko stiahol a tvar a krk stále hrozne červený. Prehodili ma na rinvoq a ten to podchytil dokonca som bola pól roka bez neho kvôli operácii a cítila som ako keď som ho brala.
@noemi79 no ja este stale chodim s cervenou tvarou a opuchnute oci. Cele zle zatial.
@malita dokonca dupixent keď som mala tak som si všimla ako keby mi robil na všetko alergické reakcie. Napísala som sa a všetko ma svrbelo. Keď som bola okolo pól hodiny a viac bez ničoho jedla pitia tak bolo ok ale ako náhle som sa napila najedla bolo jedne či to bolo bezlaktozy bez lepku bez vajec aj čistá voda a začalo ma svrbiet
@malita dokonca dupixent keď som mala tak som si všimla ako keby mi robil na všetko alergické reakcie. Napísala som sa a všetko ma svrbelo. Keď som bola okolo pól hodiny a viac bez ničoho jedla pitia tak bolo ok ale ako náhle som sa napila najedla bolo jedne či to bolo bezlaktozy bez lepku bez vajec aj čistá voda a začalo ma svrbiet
@krellova ja uz to nedavam. Tvar cervena ako melon, svrbi, pali. Neda sa takto zit a fungovat. Lepsie cakas, horsie pride. Rozmyslam.sa na to vykaslat a radsej brat cely zivot Eqoral, aj ked mi do celkom dobabre pecen. Uz nemam na to nervy. Clovek sa hanbi vyst na ulicu, nie to este chodit do prace a mat plnohodnotny zivot. Permanemtne cervena, popalena tvar.
@krellova mna svrbela koza ked som dupixent nebral vsetky testy mi som absolvoval aj na gastroskopii som bol 2 tyzne na koznom lezal a nakoniec ma dr. Poslala do sukromnej kliniky kde chodim do dnes kazde 2 mesiace
@krellova ja uz to nedavam. Tvar cervena ako melon, svrbi, pali. Neda sa takto zit a fungovat. Lepsie cakas, horsie pride. Rozmyslam.sa na to vykaslat a radsej brat cely zivot Eqoral, aj ked mi do celkom dobabre pecen. Uz nemam na to nervy. Clovek sa hanbi vyst na ulicu, nie to este chodit do prace a mat plnohodnotny zivot. Permanemtne cervena, popalena tvar.
@malita rinvoq si už mala?
@krellova mna svrbela koza ked som dupixent nebral vsetky testy mi som absolvoval aj na gastroskopii som bol 2 tyzne na koznom lezal a nakoniec ma dr. Poslala do sukromnej kliniky kde chodim do dnes kazde 2 mesiace
@dupixent007 keď som nemala dupixend alebo rinvoq mala som cele telo červené a pootvarane ranky po celom tele ktoré mokvali. Všetko ma svrbelo a bolelo. V noci som sa zobudila nato že sedím a strašne som sa skrabala pokiaľ som sa nepredrala cez kozu. Vtedy prišla úľava ale potom zas bolest. Neskôr som si dala gelove nechty a prišla nato že vtedy sa nedokážem tak škaredo doskriabat. Keď som si ľahala do postele bola som unavená a keď som vstávala bola som unavená. Bolo to hrozne fakt už na to obdobie nechcem ani pomyslieť.

@malita ajoj ..no mala som rovnaký problém ako ty … pichal mi to najskôr manžel .. ale to bolo pre mna za trest .. vždy mi strašne doblizil.. ja mám paniku z ihiel … vždy Má natahuje, len to vidím … ale hold .. potom aom si to začala pichat sama .. aby som si korigovala “dávkovanie” tekutiny .. keď začne stipat bolieť.. prestanem na chvíľku tlačiť piest … či jak sa to vola … a o chvíľku začnem zas .. je pravda, že mi aplikácia trvá aj 1-2 min.. ale aspoň bezbolestne .. neboj sa , zvládneš … ja som bola sama zo seba prekvapena , že to nie je nič strašne .. keď to malé deti zvládnu ! Kurnik šopa , hádam my nie ????