icon

Dupixent - skúsenosti

noemi79
15. jún 2022

Aké máte skúsenosti s týmto liekom?

katik22
23. mar 2025

@malita ajoj ..no mala som rovnaký problém ako ty … pichal mi to najskôr manžel .. ale to bolo pre mna za trest .. vždy mi strašne doblizil.. ja mám paniku z ihiel … vždy Má natahuje, len to vidím … ale hold .. potom aom si to začala pichat sama .. aby som si korigovala “dávkovanie” tekutiny .. keď začne stipat bolieť.. prestanem na chvíľku tlačiť piest … či jak sa to vola … a o chvíľku začnem zas .. je pravda, že mi aplikácia trvá aj 1-2 min.. ale aspoň bezbolestne .. neboj sa , zvládneš … ja som bola sama zo seba prekvapena , že to nie je nič strašne .. keď to malé deti zvládnu ! Kurnik šopa , hádam my nie ????

noemi79
autor
24. mar 2025

@malita neviem či to môžeš mat z toho. Uvidis pri ďalšej dávke. Ale ja mám tiež po pichnutí zhoršenie stavu a puchnutie a svrbenie tváre

malita
26. mar 2025

@katik22 no to si hovorim cely cas.. ze ked si to pichnem sama, aka bjdem na seba hrda. 😂 len esye musim zistit od dr., ako s tou injekciou do lietadla. Jedna vec je povolenke, ok. Ale prelozene do angliny. No troska blbo mi zacala ta liecba, rovnobpred dovcou. Ale co uz. Neva, hlacne ze je a nech aj pomoze.

malita
Autor odpoveď zmazal
malita
Autor odpoveď zmazal
malita
26. mar 2025

@noemi79 no snad to coskoro prejde. Teraz som na Pn, az tak to nevadi. Ale od utorka idem do prace, tak snad uz bude lepsie.

dupixent007
2. apr 2025

@larina535 ahoj kazde dva tyzne a pichas si to sama

dupixent007
Autor odpoveď zmazal
dupixent007
2. apr 2025

@noemi79 ja cervenu tvar a miesto vpichu spuchnute

dupixent007
2. apr 2025

@katik22 treba si pytat pero tam nevidis tu ihlu a ano stipe riadne

dupixent007
2. apr 2025

Tu je ihla kto ma strach

katik22
2. apr 2025

@dupixent007 mne vyhovuje striekacka .. viem si “davkovat” latku a tým viem predísť stipaniu a bolesti .

noemi79
autor
3. apr 2025

@dupixent007 máš aj supiny na tvári? Ja opuchnem, tvar mi strašne supinatie a svrbí…

dupixent007
5. apr 2025

@noemi79 ano supe sa mi tvar obcas 😎

malita
5. apr 2025

@dupixent007 presne to aj ja. Cervena tvar uz tyzden, cakam, kedy to prejde. Vcera som bola na 2.injekcii. vsade sa skrabem a mam aj ekzem. Dufam, ze sa ro iz zlepsi.. a vcera rano som mala injekciu, opuchlo v mieste vpichu ako vzdy, ale vecer ma zacala boliet ruka vkac. V nlci po 1 som sa jz zobudila s neskutocnou bolestou celej ruky, plece az po lolatku a tie, krk. Presne ta lava strana, kde som dostala injekciu. V noci som sedela na posteli a revala od bolesti jak male decko..🥺🙈

noemi79
autor
6. apr 2025

@dupixent007 no ja brutálne, až púchnem cerveniem. S ty máš ťažkú formu ekzemu?

noemi79
autor
6. apr 2025

@malita dúfam, že ti to prejde. Ja si myslím, že ti to môže Dupixent spôsobiť. Mne robil rôznymi fornami zie. Momentálne je pálená opuchnutá supinatá tvár…
Ty máš ťažkú formu ekzemu?

malita
6. apr 2025

@noemi79 ano, mam tazku formu..a uz sa to stupnovalo postupne tak, ze uz mi vadia aj veci, s ktory.i som par rokov od vypuknutia vedela zit. Napriklad vone.. doteraz sa s tym dalo, teraz jz nemozem prist do kontaktu s nicim, co aj len teocha vonia. Aj prasok na pranie uz len neparfumovany. Donedavna to vacsinou bola drogeria, ako neparfumovane kremy, tel.mlieka, sprchace..atd. teraz uz ani vonave pradlo nemozem mat. Pljs k tlmu chemikaie, to roky vobec, chlorovana voda..atd. mam toho viac, co nemozem.

noemi79
autor
6. apr 2025

@malita no mne vadí tiež všetko.. ale aj potraviny.. ja som nevedela už vôbec fungovať. Svrbenie bolo agresívne. Po liecbe koža tiež svrbí, ale o niečo menej

malita
10. apr 2025

@noemi79 no ja este stale chodim s cervenou tvarou a opuchnute oci. Cele zle zatial.

dupixent007
22. apr 2025

@noemi79 zavaznu formu

dupixent007
22. apr 2025

@malita ja pouzivam vsetko pre deti aj prasok a sprchac ako sa sorchujes ked nemozes chlor

malita
28. apr 2025
@dupixent007

@malita ja pouzivam vsetko pre deti aj prasok a sprchac ako sa sorchujes ked nemozes chlor

@dupixent007 tak toto aj ja. Vsetko neparfumovane. Co sa sprch tyka, nie je to take hrozne. To je este celkom ok voda, o cas mam ekzem. Ale na kupko to uz nie. A tiez sa nekupem, len sprchujem.

malita
12. máj 2025

Ahojte, tak pichla som si, celkom v pohode. Ten samotny vpich ani nebolel skoro. Injekciu som si vstrekovala pomalicky, s prestavkami. Nie ako sestricka. Ze vidim hviezdicky. Ale.zatial.nevidim rozdiel. Stale bojujem.s alergiami. Aj mam chut to uz vzdat. 😞

krellova
17. máj 2025
@malita

@noemi79 no ja este stale chodim s cervenou tvarou a opuchnute oci. Cele zle zatial.

@malita to asi aj stále budeš 😏 Dupixent to ma asi aj ako nežiadúci účinok. Mne krasne všetko stiahol a tvar a krk stále hrozne červený. Prehodili ma na rinvoq a ten to podchytil dokonca som bola pól roka bez neho kvôli operácii a cítila som ako keď som ho brala.

krellova
17. máj 2025
@malita

@malita dokonca dupixent keď som mala tak som si všimla ako keby mi robil na všetko alergické reakcie. Napísala som sa a všetko ma svrbelo. Keď som bola okolo pól hodiny a viac bez ničoho jedla pitia tak bolo ok ale ako náhle som sa napila najedla bolo jedne či to bolo bezlaktozy bez lepku bez vajec aj čistá voda a začalo ma svrbiet

malita
18. máj 2025
@krellova

@malita dokonca dupixent keď som mala tak som si všimla ako keby mi robil na všetko alergické reakcie. Napísala som sa a všetko ma svrbelo. Keď som bola okolo pól hodiny a viac bez ničoho jedla pitia tak bolo ok ale ako náhle som sa napila najedla bolo jedne či to bolo bezlaktozy bez lepku bez vajec aj čistá voda a začalo ma svrbiet

@krellova ja uz to nedavam. Tvar cervena ako melon, svrbi, pali. Neda sa takto zit a fungovat. Lepsie cakas, horsie pride. Rozmyslam.sa na to vykaslat a radsej brat cely zivot Eqoral, aj ked mi do celkom dobabre pecen. Uz nemam na to nervy. Clovek sa hanbi vyst na ulicu, nie to este chodit do prace a mat plnohodnotny zivot. Permanemtne cervena, popalena tvar.

dupixent007
11. jún 2025
@krellova

@krellova mna svrbela koza ked som dupixent nebral vsetky testy mi som absolvoval aj na gastroskopii som bol 2 tyzne na koznom lezal a nakoniec ma dr. Poslala do sukromnej kliniky kde chodim do dnes kazde 2 mesiace

krellova
13. jún 2025
@malita

@krellova ja uz to nedavam. Tvar cervena ako melon, svrbi, pali. Neda sa takto zit a fungovat. Lepsie cakas, horsie pride. Rozmyslam.sa na to vykaslat a radsej brat cely zivot Eqoral, aj ked mi do celkom dobabre pecen. Uz nemam na to nervy. Clovek sa hanbi vyst na ulicu, nie to este chodit do prace a mat plnohodnotny zivot. Permanemtne cervena, popalena tvar.

@malita rinvoq si už mala?

krellova
13. jún 2025
@dupixent007

@krellova mna svrbela koza ked som dupixent nebral vsetky testy mi som absolvoval aj na gastroskopii som bol 2 tyzne na koznom lezal a nakoniec ma dr. Poslala do sukromnej kliniky kde chodim do dnes kazde 2 mesiace

@dupixent007 keď som nemala dupixend alebo rinvoq mala som cele telo červené a pootvarane ranky po celom tele ktoré mokvali. Všetko ma svrbelo a bolelo. V noci som sa zobudila nato že sedím a strašne som sa skrabala pokiaľ som sa nepredrala cez kozu. Vtedy prišla úľava ale potom zas bolest. Neskôr som si dala gelove nechty a prišla nato že vtedy sa nedokážem tak škaredo doskriabat. Keď som si ľahala do postele bola som unavená a keď som vstávala bola som unavená. Bolo to hrozne fakt už na to obdobie nechcem ani pomyslieť.