icon

Dvojité videnie do diaľky

29. máj 2021

MR a očne je ok kde môže byť problém?

Strana
z2
viestta
Odpoveď bola odstránená
kristin3558
Autor odpoveď zmazal
autor
29. máj 2021

@viestta on ma poslal na MR

viestta
Odpoveď bola odstránená
autor
29. máj 2021

@viestta nič neukazalo

babina_33
29. máj 2021

Stava sa ti to len niekedy? Alebo neustale tak vidis? Na neurologii ti este ake ine vysetrenia robili? Ine problemy nemas?

autor
29. máj 2021

@babina_33 no viac menej po tme iné problémy nejsu

jamka_bb
1. jún 2021

Mám ten istý problém už 2 týždne..Mr, Ct, očne v poriadku..Teda zistili mi pravdepodobne "ochrnutie" očneho nervu. Predpísali mi injekcie Bčko (thiamin, B12). Vraj mi mohla daka infekcia napadnúť nerv ale zatial nevedia aká..Neurológ povedal, že ak mi nezaberú injekcie, pojdem na lumbalku..lenze MR som mala v poriadku tak ja uz neviem. Injekcie zatial nezaberaju, uz som zufala..

ajuss311
24. sep 2021

Dobrý deň, stále máte ten problém? Mne to začalo pred pár dňami, išla som autom a oproti zrazu akokeby dve autá a 4 pruhy na ceste 🤦🏽‍♀️ stáva sa mi to chvilkovo ale zisťujem že v menšej intenzite to mám stále... Zistili vám niečo?

jamka_bb
24. sep 2021

@ajuss311 napíšem vám spravu

autor
24. sep 2021

@ajuss311 len večer na svetelné objekty a nápisy

milankoold
28. okt 2021

@jamka_bb mám úplne podobný problém, čo s tým? milankodvochodca@gmail.com

autor
28. okt 2021

Podaríl sa vám ten problém vyriešiť?

ajuss311
16. jan 2022

Nepodarilo sa mi to zatial vyriešiť, skôr sa to ešte zhoršilo a už to v podstate ani neprestáva a vidím dvojmo stále 🙃🤦🏽‍♀️ ale povedala by som že aj trojmo na jedno oko a na druhé štvormo... Vám sa to podarilo nejako vyriešiť?

jamka_bb
16. jan 2022

@ajuss311 a na aké vyšetrenia ste šli? Mne sa problém úplne vyriešil chvalabohu..Dúfam že sa to už nezopakuje..v apríli idem na kontrolu, MRI tak uvidíme čo povedia.

ajuss311
16. jan 2022

@jamka_bb zatiaľ mám za sebou očné a nové okuliare na astigamtizmus (dvojité videnie) je to lepšie. Ale stále sa mi obraz dvojí, rozťahuje 😏 a čakám na MRI, CT len to je za dlho ešte 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️

jamka_bb
16. jan 2022

@ajuss311 mne ked to zacalo, sla som na urgent rovno, necakala som..Tam mi urobili komplet ocne vysetrenie a CT plus neurolog ma pozrel. Nic ale nezistili, tak som sla na MR (do tyzdna mi dali termin), tam tiez nezistili nic ale kedze sa to zhorsovalo kazdym dnom, sla som znova na MR kde uz nasli leziu, potom lumbalka, vysledky ukazovali na SM (sklerozu) sla som lezat na neurologiu a kortikoidy, tie nezaberali poslali ma na vikend domov za detmi, v nedelu som sa vratila a nasadili mi inu liecbu ktora zabrala a vlastne potvrdila autoimunitne ochorenie (take ojedinele s ktorym sa este nestretli)..po prepusteni sa to zlepsovalo az uplne odstranilo..absolvovala som este jedno MR v nemocnici a jedno po prepusteni a lezia sa nezvacsovala a ziadne nove nepribudli..uvidime bude to pomaly rok co pojdem na kontrolu..

ajuss311
16. jan 2022

@jamka_bb anooo, viem písali sme si 😁🥰 tak držím palce!! Ja to videnie nemám zase take hrozné že by som bola dezorientovaná alebo čo.. ale je to nepríjemné no 😏 od covidu mám problémy s očami.. bolia ma nonstop, štípu, keď mám okuliare tak sa mi akoby nechce nimi hýbať lebo to bolí.. a to dvojité videnie začalo síce neskôr ale myslím že to súvisí 😏

jamka_bb
16. jan 2022

@ajuss311 ja som aj zabudla ze sme si pisali 😇 no ja som nedokazala fungovat, starsie dieta som postupne ani do skolky nedokazala odprevadit, lebo cez cestu som do lavej strany nevidela vobec auta, pozeranie TV mi zacalo tiez robit problemy, chodza tiež kedže sa mi všetko rozdvojovalo..párkrat ma aj obilo o zarubnu, co som netrafila do dveri 🤷‍♀️ mne ani tie specialne okuliare nespojili obraz..velmo zle obdobie, obdivuje ludi co dokazu takto fungovat (pisala som si este s jednou zenou co to ma tiez)..

ajuss311
17. jan 2022

@jamka_bb ah je to hrozné.. tak hlavne aby to bolo už v poriadku 😊

timejkakarinka
9. sep 2022

@jamka_bb dobrý deň, môžte mi napísať akoVam pomohli?

milankoold
9. sep 2022

@timejkakarinka bohužiaľ, problém u mňa pretrváva

patrik84
7. okt 2022

@jamka_bb mám rovnaký problém. Dvojmo vidím hlavne svetlé objekty. Vidím tak približne už 2 roky, som to moc neriešil lebo som si zvykol ale pre vlastné dobro to začnem riešiť.. videli ste dvojmo na obe oči a ako keby do všetkých strán. Mali ste to podobne?

jamka_bb
8. okt 2022

@patrik84 No mne to zacalo pri pohlade do lava sa mi kus rozchadzali objekty..Kazdym dnom sa to zhorsovalo. Postupne som nevidela ani rovno..Fungovala som tak ze som natocila hlavu do lava a oci do prava aby som videla normalne alebo jedno oko zavrete..Ku koncu som nevidela uz ani na blizko, v zrkadle som videla moju tvar dvakrat a dost daleko od seba, narazala som kade tade lebo som videla napr. dvojo dveri, nesla som riadne chytit veci lebo som nevedela ktora je ta "prava" vec kedze bola dvakrat. Postihnute som mala lave oko, ochrnuty 6 hlavovy nerv, pohybovalo sa pomalsie oproti pravemu oku a tym padom sa dvojil obraz. Ked som zavrela jedno alebo druhe oko, videla som normalne..Chvalabohu mi prisli na to, co mi je, nasadili liecbu a vsetko sa napravilo i ked to neni 100% a uz ani nikdy nebude, sem tam ma boli pohlad do lava, je mi to neprijemne ale zvykla som si...

patrik84
9. okt 2022

@jamka_bb ja vidim dvojmo na obe oči, na ľavé viac. Dvojmo vidím hlavne večer, ale neobmezuje má to v živote.Len netuším čo to môže byť, bojím sa ísť k lekárom lebo radšej nech neviem, že umieram. Ale to snáď nie, trpím aj vysokým tlakom. Pýtal som sa na nádorové ochorenia ale pri tých ževraj je nízky tlak. Ako 13 ročný som už mal vysoký tlak a cca v 16 R som začal vidieť dvojmo a od vtedy vidím tak doteraz. Momentálne mám 19.

patrik84
9. okt 2022

@jamka_bb pred 2 rokmi som bol u očného a v očiach mám všetko poriadku, tak netuším čo to môže byť.. mal som pokračovať na vyšetrenie ale nemal som odvahu 😌

katarina9814
20. jan 2025

@jamka_bb Ahoj. Mohla by si dať echo, akú liečbu Ti nasadili? Pýtam sa, lebo v našej nemocnici nevedia pomôcť. Stalo sa to mojim dvom blízkym osobám v rovnakom čase plus mínus 4 dni. A zaujímavé, že ležali na neurologickom oddelení v čase, keď jednu prepúšťali, druhú prijímali a vôbec si ich tí istí lekári nedali do súvisu. Zdravotná starostlivosť nula bodov. Ani súkromná klinika, ktorá je v blízkosti nepomohla 👎

jamka_bb
22. jan 2025

@katarina9814 Ahoj. No u mňa tiež neprišli na to, čo to spôsobilo, vyšlo im z likvoru niečo hranične a pripísali to bickerstaffovej kmenovej encefalitide..Ale od vtedy som bola asi 3x v nemocnici, tiež s očami a stale nevedia, čo to sposobuje..prv som dostala solumedrol (stale maju podozrenie na SMku) ale to vtedy nezabralo tak mi nasadili imunoglukobiny ak dobre pisem, nemam pri sebe papiere. A tie mi vtedy pomohli, dvojite videnie potom odznelo do 2 mesiacov cca..

sisulienka2
Autor odpoveď zmazal
katarina9814
3. feb 2025

@jamka_bb Ahojky. Nechcem byť otravná, ale nebol to Imunoglobulín? Lebo s názvom imunoglukobiny som sa ešte nestretla.

Strana
z2