Dyskalkúlia, komplexy a pracovné výzvy
Dobrý deň prajem, bola mi zistena dyskalkúlia psychiatrom na vlastnú žiadosť, keďže celú školu som sa veľmi trápila s matematikou, ale vtedy sa také veci neriešili.
Je pre mňa veľmi ťažké zamestnať sa niekde, kde sa robí s peniazmi. I jednoduché výpočty mi robia neskutočný problém a veľmi dlho mi to trvá. Vyhýbam sa takým prácam, no paradoxne veľmi by som chcela robiť jednu prácu avšak musí sa tam vydávať ľuďom. A toho sa nesmierne desím. Nechcem im vydať zle, nechcem byť ani oklamaná, už ma pár ľudí obralo o peniaze, lebo vedia, že si výdavok nekontrolujem, keďže by mi to trvalo roky. Odborník mi povedal, nech trénujem trénujem a trénujem. A to aj robím, no nebadam výsledky. Komplikuje mi to pracovný život, lebo si musím hľadať iné práce, nie také, čo ma bavia lebo paradoxne tam sa počíta.
Pokial by islo o peniaze s kasou tak tie uz teraz len zadas sumu ktoru beries od zakaznika a presne ti vyhodi sumu ktoru mas vratit. Akurat teda musis vediet zratat peniaze dobre ktore vydavas. A nic ine okrem toho nerobit. Nerozmienat,nebrat peniaze potom ked uz nablokujes a otvori sa ti pokladna. To by ta mohlo pomylit.
@anonym_autor ja mam iba operacionalnu a robila som s kasou, zadas a kasa ukaze co vydat
Pokial by islo o peniaze s kasou tak tie uz teraz len zadas sumu ktoru beries od zakaznika a presne ti vyhodi sumu ktoru mas vratit. Akurat teda musis vediet zratat peniaze dobre ktore vydavas. A nic ine okrem toho nerobit. Nerozmienat,nebrat peniaze potom ked uz nablokujes a otvori sa ti pokladna. To by ta mohlo pomylit.
@anonym_eed8d3 nie je to práca za kasou. Tu musím počítať v hlave
@anonym_autor Ja mám rovnaké problémy, takže niesi v tom sama
@anonym_eed8d3 nie je to práca za kasou. Tu musím počítať v hlave
@anonym_autor tak potom uz len pouzit kalkulacku.
Inak v skole si potom ako pocitala? Ci tam si to zvladala ako tak
Mám to tak isto. Dyskalkulia mi bola zistená už na ZŠ, potom čo som prepadala z matematiky, a z ostatných predmetov som mala 1,2. Ale tich urážok od učiteliek matiky ako nemôžem ísť na strednú školu, ako nič nebudem robiť celý život lebo matika je základ všetkého. Išla som vtedy na testy do nejaké centra, IQ mi vyšlo nadpriemer (len preto píšem že videla som aj tu komentáre v inom fóre že raz človek čo nevie matiku je blbý proste 😃), dostala som tam papier že mám dysku a nemôžu má nechať prepadnúť z matiky. Musela som ale chodiť do cpp na súkromné hodiny matematiky, mala som úlohy matiky navyše na doma odtiaľ a proste pre mňa samy horor. Napriek doucovaniam a úlohám naviac som sa nikdy nezlepšila v matematike. Iné veci som sa učila vždy ľahko, ale čo sa týka matematiky mám pocit akoby som mala zrazu v hlave tmu 🙈 šla do zdravotníctva, spravila som si ľahko strednú ak vysokú, tam som žiadny problem s učením nemala , a pracujem doteraz v zdravotníctve, baví ma to, som spokojná. Ale keď som si hľadala robotu po md tiež som videla kopec inzerátov žeby som zatiaľ šla aj niekam inam ale strach z počítania ma nepustil
zaujimalo by ma ako ti to mohol psychiater zistit ked tieto specialne testy robi specialny pedagog a testovu bateriu si musi kupit (material s ktorym sa testuje) a nepredavaju to hoci komu ale na zaklade licencie pre CPP. ale k veci. dyskalkulia je jedna z dg. ktore sa nedaju "liecit" tam ti ziadny trening nepmoze je to o logike. treba si najst kompenzacne mechanizmy napr. kalkulacku a pod. nedocitala som sa aku pracu chces robit ale vzdy sa to da vykompenzovat, len to chce cas a neponahlat sa. (mam ju aj ja) drzim palceky
@anonym_autor na to je jedina moznost- prijimat iba platby kartou, ziadna hotovost. Aj si mylis cisla, ci tie vies bezchybne indentifikovat a pouzivat?
zaujimalo by ma ako ti to mohol psychiater zistit ked tieto specialne testy robi specialny pedagog a testovu bateriu si musi kupit (material s ktorym sa testuje) a nepredavaju to hoci komu ale na zaklade licencie pre CPP. ale k veci. dyskalkulia je jedna z dg. ktore sa nedaju "liecit" tam ti ziadny trening nepmoze je to o logike. treba si najst kompenzacne mechanizmy napr. kalkulacku a pod. nedocitala som sa aku pracu chces robit ale vzdy sa to da vykompenzovat, len to chce cas a neponahlat sa. (mam ju aj ja) drzim palceky
@kacena4 testov existuje niekolko druhov, pre skolske ucel, su uznavane len tie z cpp..

Každá pokladňa ti napíše výdavok stačí tam dobre zadať koľko si prijala.