Ekzém u dojčiacej matky
Ahojte. Dojčím 7 mesiacov a už 2 týždne sa mi objavujú nové a nové pupáky, ktoré dosť svrbia, ktoré sa potom ohraničia chrastou a stred je vysušený. Stále sa to zväčšuje. Po cca 5 dňoch už ostane približne 1,5 cm fľak - červený s vysušenou kožou. Robí sa mi všade, ale len pár, no na rukách, hrudi a prsiach ich je neúrekom a objavujú sa nové. Neviem čo to môže byť. Predtým som podobné problémy nikdy nemala. Som alergička, najme peľa a seno - neliečim sa, nanajvýš homeopatikami. Kýchanie a plný nos zvládam aj bez doktorov, ale toto ma začína dosť trápiť, lebo vyzerám ako salamandra a ľudia po mne kukajú, čo to mám za fľaky. Ďakujem za rady.
@levanda a ako dlho sa s tym uz trapis? Aku masticku pouzivas? Teraz sa mi to uplne zhorsilo... ruky ma strasne stipu...teda prsty kde mi praska koza na nich...nestiham ich stale si natierat...nosim aj bavlnene rukavice na doma z lekarne...ale aj prebalit maleho mi robi problem...kupat ho musi manzel... uplne som z toho na nervy...
@karin143....asi odkedy mam deti. Viac si macam ruky vo vode, v podstate vkuse, keďže treba vselico umyt, prebalit,...mne pomaha premastovat jedine Bioderma Atoderm Intensive krem. Ale mazem aj 100x za deň. A ked potrebujem umývať riad či upratovať, proste tam,kde pouzivam saponat, tak pouzivam nepudrovane nelatexove rukavice. Dá sa kupit aj v zdrav.potrebach. A takto to nejako prezivam. Niekedy mi dopraskaju až do krvi, ale to vtedy, ked si nenakremujem ruky tak casto ako by som mala. V lete to mám trochu lepšie.
Kamaratka ma tiez problemy s pokozkou a ma atopicky ekzem. Ona pouziva vyhradne prirodnu kozmetiku. Je velmi opatrna, lebo vie ze ma problematicku pokožku. Ona si objednava cez www.naturonline.sk Jej to na pokožku pomaha. Isto zaberie aj tebe. Vyskusaj🙂
@nadezdah ahoj mne to mal nedávno niečo také synček na zadočku. Zmenila som chemickú kozmetiku za prírodnú a pomohlo mu to 🙂 A tak tiež krém aloe moisturizing lotion a pomohlo 🙂 A je to vhodné aj pre dospelých. V prípade záujmu o viac informácií poprosím správu 🙂
@levanda vies co, skusila som takeho kozneho, sice nejakych 100 km od nashi bydliska a spravil mi chemicke aj potravinove testy... zistilo sa, ze man extra silnu alergicku reakciu na nikel, aj v strave sa nachadza... a este histamin...tak teraz sa vyhybam strave a veciam, ktore to obsahuju...este ma o tri tyzdne cakaju dalsie testy...zatial mam maste na ruky, celkom sa mi polepsilo, zatial 🙂

@karin143 ahoj,sklamem ta,nie. Je to asi na cely život...raz to mám celkom ok, 2x za deň natriem a inokedy musím aj 100x, aby som to vydrzala. Škodí mi najmä voda (mame tvrdú) a zima. Teraz bez rukavic ani na krok. Je to na nervy,ale už som si zvykla....