icon

Existuje možnosť, že je za tým psychika?

17. dec 2022

Už začínam byť mierne zúfala. Mám bolesti a tlaky v jednom bode - niekde medzi mandľou v hrdle a uchom. Jedná sa iba o jednostrannú záležitosť. Lekári sú nejasný, vyšetrenie nič hrozné nepreukázali. Rozmýšľam samozrejme o ďalších konzultáciách (som názoru, že keď jeden nevie, neznamená, že druhý nebude vedieť). Ale v poslednom čase ma aj napadlo, či to nie je psychického pôvodu. Je to skôr taká myšlienka, avšak je mi divné, že by psychika chodila len na jednu stranu a druhú čo ? vynechá ? Inak v mojom súčasnom živote neprežívam nič stresujúce - všetko je ako má byť. Aj práca, aj peniaze, aj vzťahy na bežnej úrovni.

cheeta
17. dec 2022

a krčná časť chrbtice? až taký odborník nie som, ale ...nervy tadiaľ vedú, v Tom mieste bolesti...no a skade? a stačí jednostranne zaťażenie.
ospravedlňujem sa za laické vysvetlenie. Ale napr. kamarát mal bolesti kdesi v oblasti ucha a behal medzi zubárom a ORL.
a mal to iba na jednej strane hlavy.

autor
17. dec 2022

@cheeta zatiaľ sa to ako tak vylúčilo, avšak nikto mi magnetickú rezonanciu krčnej nerobil, čiže čiže. Samotná krčná chrbtica ma nebolí.
Ako dopadol tvoj kamoš ?

loginexistuje
17. dec 2022

bola si aj u zubara ? ako si na tom s osmickami robili panoramaticky rtg ? takto sa presne zvykne ozyvat osmicka

autor
17. dec 2022

Osmičky sú vonku, zuby kontrolovane, hygiena dodrziavana. Chodím na kliniku, ktorá je plne vybavena. Rtg je samozrejmost. Zuby ma nebolia.

luxus10
17. dec 2022

autorka, na to, aby si mala vysunute platne na krcnej ch. ta tato vobec nemusi boliet, mala som urobeny rtg zuba, a nebolo na nom vidiet lozisko hnisu, az ked zub vytrhol, s mojim suhlasom, vytieklo ho neurekom....mozu ta boliet aj lymf. uzliny..., moze to byt od zuba....urcite to nie je psych. zalezitost...to je riadna somarina....

compra
17. dec 2022

Moze to byt tetania.

autor
17. dec 2022

@luxus10 no to zistím, jedine na magnetickej rezonancii. Ale nemyslím, že kvôli mojim príznakom sa lekár - neurológ bude do toho vrhať.
@compra Ako prečítala som si, čo tá tetánia je. Len ja nemám, ani jeden z uvedených príznakov. Žiadne búšenie srdca, stavy úzkosti, ani mravenčenie končatín či tlak na hrudi.

ivette1223
17. dec 2022

No, ja som sice bolest ako taku nemala, ale mala som pocit ze mi nieco uviazlo v krku. (Asi 2-3tyzdne) Raz vysie, raz nizsie. Uplne som mala pocit ze tam mam nejaku guľku, najprv zeto bude napuchnuta mandla, potom sa to posunulo nizsie, az mi to vadilo celodenne. Nakoniec som zistila ze to bolo psychickeho povodu, za par dni to preslo... Takze vsetko môže byť 🤷🏻‍♀️

sofia1979
17. dec 2022

Trojklanny nerv

compra
18. dec 2022

Ja som tiez mala nieco podobne. Pochodila som 100 lekarov, magneticka rezonancia... vsetko bola psychika u mna. Skus na 2 tyzdne nasadit fakt vysoke davky vitaminu D ( kludne 4000 jednotiek denne), magnezium. Mne vtedy pomohol aj guajacuran. 2 tabletky na vecer. Teraz vzdy ked mam narocnejsie obdobie, to hned zacnem citit v krku. Uz viem, co mam robit a do tyzdna byvam v pohode. Paradoxne, vzdy to zacina az po strese, nie ked som v obdobi, kedy treba riesit veci a je toho vela.

autor
18. dec 2022

@compra týkalo sa tvoja bolesť, vyslovene len z jednej strany, alebo bodu ? Druhá strana bola v pohode?

compra
18. dec 2022

Ano. Tak dole pod sankou.