Existuje záruka na zubný zákrok? Zistite viac!
Ahojte, chcela by som sa opýtať či existuje niečo ako záruka na opravu zuba. Resp. kde sa môžem sťažovať na "zlú robotu"?
Vec sa má tak, že minulý rok cca na začiatku júla bol snúbenec s akútny zápalom z zubára. Čistili mu kanáliky a robili endodonciu. Bol na nemenovanej klinike v Trenčíne, nechal tam nekresťanské peniaze. Teraz, ani nie rok potom bol už u novej zubárky na preventívke (presťahovali sme sa do BA), že ho to tam pobolieva. Spravila mu rontgen a že tam má znova zápal a narovinu povedala, že je to úplne fušersky spravené, že sa diví, že sme neprišli skôr. Robila mu znova celú endodonciu, zasa sme tam nechali pomaly celú výplatu.
Moja otázka je, či má zmysel sa niekde sťažovať alebo si mám ušetriť nervy.
No mám vyslovene lekársku správu alebo neviem ako to povedať od tejto zubárky aj s priloženým rontgenom kde je napísané, že je to nekvalitná robota iného zubára.
Ved skusit mozes..ale podla mna bez sance po takej dlhej dobe
pozri si web kliniky, kde bol, či tam majú rozpísané, na aké zákroky poskytujú záruku. Na mostíky, zubné náhrady by sa mali, ale či na endodonciu?
Mne robili pred rokom reendodonciu pred nasadením zubného mostíka, nechala som tam kopec prachov, čiže ak by som mala nejaký problém, išla by som to k nim skonzultovať.
Za mna bez sance ani by som na to nevykladala energiu a dalsie peniaze
Pridavam sa bez sance mnohy vidia len peniaze uz a nie pacienta.Jedine na co verim ze si takychto karma najde. Samozrejme cest vynimkam.
Nedokážem odhadnúť, či tam šanca je, ale ak ťa to povzbudí, tak pripojím svoju skúsenosť. Zlomil sa mi zub, tiež nasledovala endodoncia a prirobenie tej zlomenej časti. Po roku sa mi to urobené zas odklonilo, zubár to opravil zadarmo. A že som tam na prvykrat nechala nemalé peniaze hovoriť ani nemusím. Vôbec sme neviedli diskusiu, tiež som si myslela, že na to záruka neexistuje, ale automaticky mi povedal, že zrejme urobil chybu a nebolo to dobre urobené. Pokojne mohol povedať, že si za to môžem sama, že som do niečoho zahryzla, atď. Takže to možno za pokus stojí, aspoň si to ísť vydiskutovať s nimi

Da sa reklamovat iba material, plomba, korunky...z google:
Na liečebný postup nemožno poskytnúť záruku, pretože ošetrenie v ústnej dutine je ovplyvnené biologickými vlastnosťami zubov, kvalitou slín, mikrobiologickým zložením ústnej dutiny, úrovňou ústnej hygieny, kvalitou stravovania, ako aj celkovým zdravotným stavom pacienta,“
A po roku, bez dokazov, podla mna ziadna sanca...