icon

Extrakcia osmičky. Môže to bolieť aj týždeň?

pedroma
10. jan 2009

Ahojte žienky,
som už tretí deň po chirurg. vybratí ľavej dolnej osmičky, a mám neskutočné bolesti a líco ako bobor! Zákrok prebehol dla dr. v poriadku, dva dni som si dávala studené obklady, mám aj ATB a AULIN na bolesť. Ale nič nezaberáááá...ani proti opuchu, ani proti bolesti...
Ako to prebiehalo u vás? Môže to trvať aj týždeň? Alebo je zádrhel niekde inde??Čo ešte skúsiť?

Ak je tu už daná téme rozoberaná, tak ma do nej prosím posunte, fakt nemám náladu na hľadanie, ďakujem. 😝

Strana
z29
konikvrany
9. jan 2025

@henibeni urobili vam u zubara CT snimok osmicky? Tam je totiz vidiet nerv, ktory ide v blizkosti zubu. A na ten si pri extrakcii treba davat pozor. Mne napriklad ide nerv priamo cez korene ktore ho so seba uzavreli. Mne sa to musi urobit s extremnou opatrnostou. Po kuskoch ten zub odpilovať. Dneska mam termin a som "pototo" az xa usami. Tiez sa bojim ze mi nerv poskodia

henibeni
25. jan 2025

@konikvrany tak u mňa tomu už budú v júli 3 roky, čo mi odstránili dolnú osmičku, cit do jazyka sa nevrátil, vlastne je to také ustavičné mravčenie.....viackrát si to už ani nevšímam, niekedy ma to zase strašne znervózňuje, podľa mňa je to už trvalé.....takže tak

konikvrany
6. feb 2025

@henibeni Tak Vas zubar Vam poskodil nerv pri trhani tej osmicky. Preto sa robi CT, aby bolo jasne kde ten nerv je. Škoda že vám ho neurobili a že lekár to podcenil a nedal si pozor na to.

Mne to teda urobili, bolo to drsne. Nerv bol v tesnom kontakte so zubom, lekar ten nerv pocas vyberania zubu chranil. Okamzite som mala zacat uzivat okrem antibiotik aj Milgammu, ze ak doslo nahodou k mikroskopickemu poskodeniu, tak ta milgama mala ten nerv zregenerovať. Ale našťastie ten zubár bol perfektný profík, nepoškodilo sa nič.
Ešte by som mala ísť na jednu extrakciu, ale tam už mám ten zub úplne v kosti naležato. To bude tiež riadna "jazda"...

Strana
z29