icon

Extrakcia zubu - liečba

nankis
10. jún 2023

Ahojte, chcem sa podeliť s mojou skúsenosťou extrakcie zubu.
Operovali mi pravú osmičku, stomatochirurg a implantolog v Martine.
Umrtvenie asi dvomi injekciami bolo ešte fajn ale už som mala slzy v očiach a mierne som sa potila. Keď injekcie začali účinkovať išiel na to. Bola to neskutočná bolesť, ja som to vlastne necítila ale počula som brúsenie, škrípanie, štiepenie úplne ma zvíjalo v kresle, cítila som mravcenie a miestami má podľa ma vyplo a znovu som naskočila.. nikdy som nebola tak spotená ako teraz. Netrvalo to dlho ale to štikanke nervov (asi nervov alebo ja neviem niečo tam strašne štiepalo) to bolo hrozné. Dal mi 3 antibiotiká, ktoré som mala zjesť hneď po príchode domov naraz. Ja, 52kg chudiatko by ma asi odviezli ale dala som aspoň dve naraz. (Mala som halucinacie a pravdepodobne som bola zdrogovana z toho všetkého) Flector neskôr ale prvý deň nepomáhal ani ten veľmi. Večer som si dala valetol a konecne som pocítila miernu úľavu 🥲 v noci to nebolo bohvie čo ale stiedala som každé 4 5 hodín flekor a valetol. Neskôr sa to už predlžovalo. Na druhý den som si začala vyplachovat corsodylom a repikom. Trošku som si vatovou tyčinkou odtiahla líce od tej rany a vyčistila repikom aj tú časť. Zabudla som povedať, že som ostala tak opuchnutá, ako keby som mala pinpongovu lopticku namiesto líca. Dávala som si obklady mokrú vreckovku) . Antibiotiká každých 12hodin, tabletky na opuch, milgammu ako vitamín ..
Strava: no to bol boj, prvý deň len trošku výživy detskej, večer fučku čistú. Ďalšie dni rozmixovanu polievku, fučku, striedku chleba a to je všetko.
Boli to neskutočne a to som išla z vlastnej iniciatívy. Nič ma nebolelo pred tým ale rástli krivo. Už na to nepôjdem nikdy. Hrozný zážitok a to liečenie bude trvať minimálne týždeň dva ak sa to bude dobré hojiť.
Lekár bol vynikajúci, rýchly a spravil robotu skvelo. No len to hojenie. Cena do 200€.

mogaa
10. jún 2023

správne som pochopila že ti :len"vysekali osmičku? zrejme ti stomatochirurg aj povedal že - NEVYPLACHOVAŤ! proti bolesti hlavne studený obklad zvonka a v prípade nutnosti si daj niečo od bolesti, môže to bolieť cca 10dní......2injekcie sú ok, nechcel aby ťa to pri zákroku bolelo...to štiepanie čo si počula je uplne prirodzená vec, zub ti rástol krivo, musel použiť dláto aby ho dostal z ďasna a je možné že sa mu ho nepodarilo vybrať celý ale sa mu rozdrvil, vybrať ho ale musel celý....

mamickalisticka
10. jún 2023

Mňa to čaká o pár dní 🙈🤯🤪

nankis
autor
21. jún 2023

@mogaa presne tak ako píšeš tak aj bolo. trvalo to 10 dní kým zmizol opuch a bolesti. čo je dôležité pripomenúť - treba si dávať pozor na prievan aj mesiac po zákroku. Štichy niektoré mám stále a to je 2 týždne po zákroku, nejako sa ma stále držia :D

nankis
autor
21. jún 2023

@mamickalisticka držím palce!! 🙂 je to riadny boj, hlavne teda vyplachovať až na druhý deň a dať si rovno obklady 🙂