icon

Extrasystoly a arytmia

ivan2116
15. feb 2022

Prosím vás má tu niekto podobný problém ako ja ? Dosť často má trápia Extrasystoly cítim ako mi preskakuje srdce a niekedy mám aj vysoký tep ,, minulý rok som mal holter kde bola tachykardia zachytená dostal som lieky Betaloc a po 2 kontrolných holteroch bolo všetko poriadku ešte mi urobili echo kde bolo všetko poriadku ,, dosť mi to ničí psychiku neviem si dať stym radi,, chcem sa opýtať čo si dávate na tie arytmie a čo vám dosť pomáha

Strana
z2
irusa
14. nov 2022

@majamat 2000 ??? Ja pociťujem tak hodinu denne...a ako to vnímaš ako nepravdivý pulz,že ti srdce vynecháva alebo chaoticky bije...

majamat
14. nov 2022

@irusa pisala som v tom jednom prispevku, ze mama zaznamenanych 1366 extrasystol za 24hod a za cely den moze srdce dat tak 2000 uderov.

irusa
14. nov 2022

@majamat tak srdce denne cez 100 000 krát bije

majamat
14. nov 2022

@irusa no som to nejak zle poratala, asi som to zabudla premenit na minuty za hodinu.

ivan2116
autor
14. nov 2022

@majamat ahoj ja som bol dva týždeň do zadu zase ma holter a sestrička mi volá že všetko máte v poriadku a že o rok iba na kontrolu echo ,, ale keď som ho mal nic som necitil a cil to pociťujem zase mňa stoho slahne čo 🥲

ivan2116
autor
15. nov 2022

Ľudia aj niekomu povedali preco sa to deje

irusa
15. nov 2022
majamat
15. nov 2022

@ivan2116 mne nieco dr hovoril,a le ze to su len dohady.
hovoril, ze zrejme nadvaha.

irusa
15. nov 2022

@majamat no v mojom prípade určite 173 cm a 56 kg

majamat
15. nov 2022

@irusa 🙂 no ja som mala 164cm a 94,5kg. teraz mam 74kg

irusa
15. nov 2022

@majamat tak asi nevedela prečo,tak to hodila na nadváhu

ivan2116
autor
15. nov 2022

Ja užívam aj betablokator a rit pomáha

mokaky
16. nov 2022

@ivan2116 to presne ako u mňa....ekg 2x, holter na 24hodin a potom ešte ECHO u fantastického kardiológa. Nič hrozné mi vraj nehrozí. Ale ked som toto všetko absolvovala tak mi to ani nerobilo. Doma? Mam to furt cele dni aj v noci ked sa preberiem.... proste stále! V rodine mame výborného internistu a ten mi povedal, že aby som to prestala riešiť lebo že ja to mam len 2% (neviem podľa čoho sa to určuje ale mne to na to merani aj tak skoro vôbec nerobilo🙄) a že nemam ani hľadať príčinu pretože sa vôbec nevie z čoho to vzniká co to spôsobuje a vie že to vie aj same zmiznúť. No poviem vám ja to mam uz 3rok a nelepší sa to. Niekedy su lepsie dni ze to ani nepostrehnem a niekedy stres ze by som asi mala ist opat obehat lekarov. 🙄

ivan2116
autor
17. nov 2022

@mokaky ja to tak isto stále riešim tiež mi to robí a tiež príčinu neviem

mokaky
17. nov 2022

@ivan2116 a ako dlho to už máte? Tiež vam aj ako keby vynecha jeden úder a potom nasledujúci je taký silnejší a celkovo to posobi v hrudníku ako take skákanie či 'bublanie'?

ivan2116
autor
17. nov 2022

@mokaky no mne už druhý rok , také niečo ako vám a buď to cítim v hrudi alebo v krku ale keď chodím behať tak vymiznú ale ako náhle som v klude alebo kráčam tak vtedy to cítim

mokaky
19. nov 2022

@ivan2116 no ja mám pocit že mne to robí aj keď mám zvýšenú aktivitu nie len v kľude 🙄

ivan2116
autor
19. nov 2022

@mokaky ja dnes od rana pohode a cil zas cítim je to nepríjemne

milan64
19. dec 2023

Zameral by som sa aj na hrudnu chrbticu. Já mám bloknutu a cítim tiež občas tie extrasystoli. Niekedy vôbec niekedy 2x za deň ale väčšinou je to pri väčšom strese. Pokiaľ je však do toho zapojena chrbtica môže dráždiť sympatikus a parasympatikus. Tým pádom môže byť vyžši tep a extrasystoli.

mirkabbb
1. apr 2024

@janka_23 ahoj prosim ta aku techniku?

janka_23
1. apr 2024

@mirkabbb hlboký nádych až do brucha a potom zadržať dych, tak ze až napnes brucho, ako keby zatlačis do brucha

miky90
24. jún 2025

Ja sa s, tým trápim tiež roky možno aj 2
15rokov neviem si stále nato zvyknúť keď je toho veľa sa idem z toho zblázniť presne sú dni keď lepšie sú dni keď celý deň ich mam aj tisíce za deň zle spím z toho potom je to vždy ešte viac beriem aj draslík aj magnézium na betablokator holter som mal 3x zachytené boli aj komorové aj predsieňove teraz som mal týždeň ako tak pokoj a zas začali je to otrasne ešte ma čaká echo ❤️‍🔥je to hodne na psychiku

Strana
z2