Extrémne nafukovanie po pôrode. Možné intolerancie a riešenia
Dobrý deň, od pôrodu ( sú to už 4 roky)mám problémy s nafukovaním. Začala som si všímať že mi nerobí dobre mlieko, tak som prešla na bez laktózove náhrady, ale asi to nieje jediná intolerancia ktorú mám. Trápi ma extrémne nafukovanie a bolesti najmä posledné 2 mesiace. A veľmi mi začalo rásť brucho. Už nezapnem nohavice. Snažím sa jesť vyvážene, vyhýbam sa aj strukovinám, kapuste, brokolici, nepijem sýtené nápoje, testy na intoleranciu robí obvodný alebo posiela sa na gastro? Mám veľmi neochotnú obvodnú doktorku, tak sa informujem ake mám možnosti. Užívam probiotiká dlhodobo. Ďakujem pekne za každú radu
Ano, urcite treba riesit gastro.
smer obvodny a on ta posle dalej na vysetrenia. moze to byt hocico.
Gastro a dalej sa uvidi. Intolerancie, Sibo, ulcerozna kolitida… vselico to moze byt.
Áno gastro a zároveň vymeň aj obvodnú doktorku.
Ahoj, úplne ťa chápem, nafukovanie je strašne nepríjemné. Probiotiká môžu problém ešte zhoršiť, ak je trávenie oslabené – keď telo nevie spracovať jedlo správne, „dobré“ baktérie sa môžu stať ďalšou záťažou.
Mne pomohol pán Adamkovič zo zdravyclovek.sk, vysvetlil mi, čo sa v tele pokazilo a ako to riešiť prirodzene, bez chémie. Ak chceš konečne vedieť, čo sa s tvojím trávením deje, zavolaj mu na 0950 542 989. Mne to zachránilo žalúdok!

Mne pomohlo uplne vyradit sladkosti. ale uplne, ziaden dzem, sladke pecivo nic. Len ovocie a obcas med.