Vyliečenie atopického ekzému pomocou fekálnej transplantácie doma
Dobrý deň, chcel by som sa opýtať, aké máte skúsenosti s liečbou atopického ekzému. Mne môj doktor presviedčal, že sa jedná o celoživotný problém a nikdy sa ho nezbavím. Navyše som mal odjakživa problém s únavovým syndrómom as tým mi nedokázali poradiť už vôbec. Napchali mi kortikoidy a lieky, po ktorých som sa akurát zhoršoval až som sa rozhodol hľadať nejaké alternatívne možnosti liečby. Dočítal som sa o možnosti domácej fekálnej transplantácie, takže som ju vyskúšal a úplne ma zbavila ekzému aj únavového syndrómu. Štve ma, že človek musí po alternatívnych metódach tak dlho pátrať, a že klasická medicína ich v praxi nepoužíva, aj keď sú účinné.
Vyliečil sa niekto z vás tiež z atopického ekzému poprípade únavového syndrómu nejakým alternatívnym spôsobom?
Alternatívne prístupy môžu byť užitočné ako doplnok k tradičnej liečbe. Úprava stravy - zahrnutie potravín bohatých na omega-3 mastné kyseliny (napr. losos, ľanové semienka) môže zmierniť zápal.
Bylinné liečivá:
Aloe vera: Ukludňuje podráždenú pokožku.
Nechtík lekársky: Má protizápalové vlastnosti.
Kokosový olej: Hydratuje pokožku a pôsobí antimikrobiálne.
@peterp85 a aká to je domáca? Ako to prebieha?
Fekálna transplantácia ale nie je alternatívna metóda ale normálne využívaná metóda v zdravotníctve… možno tá domáca sa da považovať za alternatívu ale tam radšej ani nechcem vedieť priebeh
Nejdem pisat detaily lebo by bolo na dlho ale ja som ako dieta mala atopicky ekzem - pomohla mi homeopatia. Ti co neveria nemusia, mne realne zabrala, liecba trvala asi rok.
Syn mal vela potravinovych alergii od narodenia, prejavom bol okrem ineho ekzem. Absolvoval liecbu biorezenanciou a ostala mu uz len alergia na lepok - opat kto neveri nemusi, dr sa tiez cudovala, na zazraky neverim a asi ani ona …
Prepac,ze sa to opytam tak priamo,ale to si akoze zjedol vlastne 💩?😲Lebo teda v domacich podmienkach sa to nerobi, transplantat sa vyraba v labaku a nie zo vzorky choreho,ale zdraveho cloveka,takze podla mna zavadzas.
@brrunetkaa Je pravda, že v nemocniciach sa fekálna transplantácia vykonáva, ale ma všade odmietli. Z dôvodu ekzému ich totiž nerobia.
Vykonať si tranplantáciu sám doma však nie je vôbec problém, akurát musíte nájsť zdravého kvalitného darcu.
@iwesska nie, zjedol cudzie hovno.
@karolina2121 Najťažšie na tom je nájsť naozaj vhodného darcu. Mňa sa podarilo nájsť kvalitnú darkyňu po dlhej dobe až v česku. Dnes totiž veľa ľudí berie lieky, nedodržiava životosprávu, majú alergie, depresie a podobne.
Ja si od svojej darkyne priviezol 400g mrazenej stolice. Rozriedil som ju vodou a aplikoval si do čreva klystírom. Aplikoval som si ju dvakrát po týždni a ekzém začal veľmi rýchlo miznúť.
Co je fekalna transplantacia?!😳
@maminkadeticiek laicky, detsky ... zdravé hovienko sa presunie, transplantuje do čriev človeka s nezdravým hovienkom. Odporúčam podcast s Adelou a Sajfom.
Mám podobnú skúsenosť. Domáca transplantácia ma vyliečila z depresie.
@denimol mohla by som Vás poprosiť o viac info ( môže a do správy), bola by som vám veľmi vďačná
@martinastaj Pokiaľ potrebujete viac informácií ohľadom aplikácie napíšte mi skôr na mail peciar1985@centrum.sk.
Ja na koníka nechodím často.
@peterp85 písala som, ďakujem ❤️
@peterp85 ja len chcem podotknut, ze zatial je vedecky dokazany ucinok FT len pri klostridiovej infekcii preto ta aj v nemocnici odmietli. To, ze tebe to pomohlo na exem neznamena, ze to pomoze aj ostatnym, a ze sa ti exem nevrati. Ale ano je velmi dolezity zdravy mikrobiom mal si asi fakt stastie na darcu, ze mal zrovna to co si ty potreboval. Kazdopadne je to zaujimave
@solange7 depresia moze byt aj prejav znicenej mikrobioflory v crevach. Jej napravou sa moze niektora depresia odstranit.
No niekto si tu zalozi cerstve 2 profily aby povedal ako mu pomohli fekalne transplantacia, pre mna zatial malo doveryhodne
Ja som niekde čítala, ako mu to pomohlo s Crohnovou chorobou.
Dobrý deň prosím Vas ma niekto skúsenosť s fekalnou transplantaciou pri ulceroznej kolitide?ďakujem.
@henrietakh Kvôli svojmu zdravotnému problému som študoval fekálnu transplantáciu celkom podrobne a mnohokrát som čítal, že veľmi dobre pomáha na všetky črevné zápaly vrátane ulceróznej kolitídy. Je dôležité, aby tvoja darkyňa bola mladá a zdravá a dlhšiu dobu pred transplantáciou dodržiavala bezlepkovú diétu.
Na netflixe je dokument Hack your health, tam si baba robi FT sama doma.
@watermelon videla som ho aj rôzne štúdie, ale je rozdiel kde to robia a vôbec ako.Lekarka nás odbila, že je to zbytočné co si ja nemyslím,a vyskúšam všetko, len aby sme sa vyhli biologickej liečby.
@watermelon Ja som si tiež robila transplantáciu sama doma. Nie je to také ťažké, ako sa zdá.

@peterp85 a toto štve aj mňa. Iba sa zakrývajú príznaky a nehľadá sa dlhodobé riešenie. A pritom by niekedy stačilo zmeniť stravovacie návyky a nastaviť vhodný pohyb a mnoho veci by sa vyriešilo. O hľadaní príčiny chorôb ani nehovorím...