Fialovo-modré nechty
Ahojte. Posnažím sa tak stručne, či s tým niekto nemáte nejakú skúsenosť. Mám taký problém, že sa mi zvyknu takto zafarbit nechty. Potom to prejde, potom zase. Obvodná mi na to nevedela čo povedať, pred mesiacom ma poslala na hematologiu, ale tam som dostala termín na máj. Dnes ma vypisala na pľúcne. Pýtam sa jej či to nemôže robiť aj srdce. Iba pozerala bez odpovede, ale keďže všade čítam že áno, tak som jej povedala, že by som chcela ísť k inému kardiologovi, lebo mám divný pocit z toho ku ktorému teraz chodím, akoby ani sám nevedel čo tam vlastne hľadá (myslím v stoličke za počítačom ako kardiológ) ze chcela by som vedieť aj názor iného kardiológa na to búšenie a tiež na tie nechty atď, dr mi na to povedala, že to tak nefunguje že si budem meniť kardiológa ako sa mne zachce, a s tým to aj ukončila, a nechcela mi dať výmenný lístok. Mávam občas zvýšený tlak nič extra. Inak mám práve že nízky cca 100/65 niekedy aj menej napríklad 95/60. Skoro každý deň mám pocit búšenia srdca. Niekedy aj tlakomer ukazuje, niekedy nie. Minuly rok som mala holter ten som mala vraj tiež ok. Minuly rok mi robil kardiológ aj echo, aj to je vraj ok. Posielala som nedávno kardiologovi fotku nechtov, aký má na to názor, napísal mi na to, že to môže spôsobovať viacero veci, tak na to som mu napísala že tak od srdca to nemôžem mať? A na to mi odpísal že ale áno môže to spôsobovať aj srdce, a dodal k tomu ešte “prečítam o tom presnejšie,, to akože čo si o tom mám myslieť? To čo má byť že prečíta? Nemal by to vedieť? 🥲 Takto moje nedobre pocity z nejo sú ešte silnejšie. K akému dr na aké vyšetrenie by som s tým ešte mala ísť? Na cievne? Pýtam sa to už fakt tu, lebo zatiaľ mi lekári nejak neporadili, ani nepomohli 🫣 (ešte som hovorila dr aj ostatne moje ťažkosti či tie náhodou nesúvisia jeden s druhým, každý deň ma bolí hlava, skoro každý deň sa mi krúti hlava, mávam často migrény, skoro cely deň cítim únavu, často sa v noci zobúdzam, extremne silný menzes)

Podla mna keby si to mala zo srdca, tak by to lekar vedel = zvacsa je to pri vrodenych chorobach, zlihani srdca a na to proste nesedi to, ze sem tam mas zvyseni tlak, ani tie priznaky. Tu som ti tak strucne nasla co to o tom, ja som to prednedavnom hladala, lebo mne sa to zacalo tiez robit, ale fakt obcasne, mam okrem ineho nizke zelezo, najma ak silnu menstruaciu mam par mesiacov po sebe, to mi ani doplnky na zelezo nepomahaju, plus problemy s hrudnou chrbticou a nejake zilove veci tiez urcite.
https://www.ta3.com/clanok/206241/co-sa-deje-s-...
Isla by som na to plucne, a pockala na tu hematologiu, za mna zbytocne ist na 20miest naraz, nakolko aj tak budu musiet vylucovat zaradom. A nestresuj sa zbytocne, ved aj z toho lieta tlak/pulz, ked tak skus to zelezo doplnit,
@simca06022011 ja som tiež myslela že železo nebudem mať ok, ale mám to ok. Berem spirulinu, a tá je top na železo, dovtedy kým som nebrala, tak som mala problémy so železom aj ja. No jedine to mi zostáva, len s tým kardiologom som neni nejak vyrovnaná, “stotožnená” keď on musí takéto niečo prečítať 🫣
@dominaandova keby si mala daco so srdcom na echu, ekg, atd by to videl davno..
máš chore srdce
Čo tak tetánia?
Alebo histamín zvýšený 🤔
@dominaandova nebýva ti zima?
Lebo mne sa toto robí vždy keď mi je chladno.
@lenkakravcova tak jasne že aj mne zvykne byť zima, ale robí sa mi to hoci kedy, či mi je zima, či teplo.
@simca06022011 tak echo mi nerobil dr odkedy som si toto všimla, a fakt neviem či som to mávala aj predtým.
@waqix tetaniu mám, ale to som ešte nikde nečítala že z tetanie by sa toto dialo s nechtami 🤔 ani dr mi to nehovorila 🤷🏼♀️
@waqix to neviem či mám zvýšené alebo nie, aj to by mohla byť príčina? 🤔
@alickapusinka no ako minuly rok mi kvôli búšeniu robil kardiológ 2x echo, a vraj všetko ok, a tento rok som uňho bola spravili EKG potom aj obvodná mi robila počas preventivky, a bolo všetko ok. Tak neviem
@dominaandova ja som si všimla, že sa mi to deje vtedy, keď mi je buď chladno, alebo keď mám pred migrénou (či už dôjde alebo nie, je to taký jeden zo znakov). Skús posledovat, či to nemáš rovnako. Že sa ti pred migrénou nejako inak sťahujú cievy a to môže vyvolávať to sfarbenie.
A brala si niekedy Detralex? Ak nie, možno vyskúšaj. Posilňuje cievy, je volnopredajny. Či ti aj to nepomôže.
@lenkakravcova ja som si to na sebe všimla keď som pred menzesom, alebo mám menzes, alebo ešte keď mi blbne tlak alebo pulz
@dominaandova Zapisuj si každú takú vec, aj keď to vyzerá ako banalita - možno aj na nerurológii z toho niečo vyvodia.

@dominaandova tiež toto mávam. Ale s tým že mne býva zima a vtedy sa mi takto sfarbia. Poslali ma na cievne to bolo ok. Momentálne mám asi 3 mesiac lieky na tlak( vysoký,) ale toto som mala už skôr. Srdce v poriadku.