Gastroezofageálny reflux u dospelých
Ahojte. Videla som tu temu o refluxe, no tykal sa malych detičiek u ktorych je to časte. No chcela by som sa spytať či mate niekto z vas dospelych s tymto problem. Ja som bola aj na gastroskopii (tušim sa tak vola to vyšetrenie s tou hadičkou) a zistili že mi nedoviera kardia ani pylorus a mam zapal žaludka i pažeraka. Kedže ešte kojim lekar mi nechcel dať žiadne lieky a odporučil len piť šťavu zo zemiakov.
Ale nie o tomto som chcela. TEmu som založila hlavne preto, že by som sa chcela dozvedieť čo vam pomaha pri tejto diagnze. Či viete o nejakych prirodnych alternativach ktore by mohli pomôcť. A tiež chcem aby sme sa troška podporili pri dodržiavani stravovacich navykov ktore treba dodržiavať. JA mam totiž problem hlavne ked sa prejem, vtedy sa mi začne všetka potrava vracať do ust. A velmi sa toho chcem zbaviť, ale mam niekedy taku slabu vôlu že si proste nepomožem preženiem to a potom trpim...
Tak ak mate niekto podobny problem prosim napište a podporme sa spoločne.
https://translate.google.sk/translate?sl=en&tl=...
Tu som vam dal prelozit recezie na Betain HCL - je tam to strasne vela hlavne v spojeni GERD,HEARTBURN(PALENIE ZAHY), PPI(TAVˇBLETKY NA KYSELINU OD DOKGTORA) precitajte si.....presne ako sa docitate na par strankach ze ludia co trpia zahou maju na 95 percent malo kyseliny..je len malo priipadov kedy je naozaj ze vela kyseliny...a porozmyslajte o tom ...Dobru noc (spolubojovnici)
No mne prvýkrát našiel (Dr.Toth) erytem cely žalúdok + zvýšená hladina jazierka ( tak je písané v správe) bral mi vtedy 3 vzorky. od vtedy som bral Helicid ... teraz ked som bol ( Dr.Slezak) napísal hladina v norme žiadne erytem a záver refluxna ezofagitida Gerd L A A ? Bral jednu vzorku
@zuzukaja
Ahojky....uz je v tom chaos troska ze :ň nevadi....ja zaidne lieky omeprazol atd neberiem vobec...len to HCL a probiotika....skus naprv 1/3 lieku pred jedlom..malo by ti to pomoct ....ale ked si das rano omeprazol ten t iznizuje kyselinu ...radsej by som to skusil ...uplne bez omeprazolu🙂
Skúšali ste Aloe? Nemala som síce reflux, ale na veci týkajúce sa žalúdka a celej tráviacej sústavy ma super účinky u mňa aj u známych. Ale podotýkam kvalitné, musí mať pečať kvality a musí to byť gel, nie šťava 🙂 Ja používam od LR. Mala som aj Forever, tiež kvalitné, no nechutilo mi. LR používam medové a super. Aj deťom dávam na posilnenie imunity, plus mladší ma histaminovú intoleranciu, tak na to, a veľmi im chutí, sami si ho pýtajú. Ak chcete skúsiť , tak napíšte, dá sa tam aj poradiť s lekárom, určí presné dávkovanie, prípadne aj iné doplnky. Viem zohnať za dobrú cenu, kupujeme si viacerý a tým pádom máme lacnejšie.
@nuska nie neskúšala už to to viacero ludí skúšalo čo majú problém s refluxom a nič nezaberalo....ale osobnú skúsenosť nemám, na žalúdok nej počula som to ale mi čo máme problém s refluxom máme hlavne s tým neuzavaraním kardie medti žalúdkom a pažerákom, proste nám povolil sval a ja neviem akým spôsobom či vôbec sa nám to uzavrie!!!! hoci tomu sa snažím uveriť že raz hádam aáno a vtedy bude po refluxe asi tak.
Ja za seba a mamu môžem povedať že s aloe sa nám reflux začal :D take pálenie záhy ako po od aloe som v živote nemala... A to som to aj predávala :D všetci tvrdili že to prejde ale figu :D čiže podľa mňa na reflux neexistuje všeobecný liek, každý si to musí ustriehnuť sám, poskusat
@simca06022011 no presne toto som tiež už nejakom fóre čítala , ja len keby nam tu napísal aj človek čo sa z toho úplne dostal a hlavne ako lebo ja osobne som z toho už na nervy....beriem lieky a aj tak nič moc keĎ ma nebolí žalúdok, tak sa mi zle prehlata , alebo mám hrču v krku, alebo ma bolí hrdlo, alebo hlasivka naposledy kašel už toho mám ale ozaj dosť a lekári tí ozaj nevedia čo stým 😠 a ja tiež 😠
@simca06022011 simi píše ustriehnuť sám...a čo stravu ? veď neviem čo jesť, alebo ako si dávkovať lieky 20 mg ráno alebo si pridať aj večer 20 mg veď , alebo len jednorázovo 40 mg no des lebo lekári len bádajúúúúú
Chlieb nejem, jogurty nie, ovocie a zelenina nie tak čo , kuracina na vode , zemiaky, parená brokolica , kukuričné sucháre.... no napíš čo ješ ty ,moc ma to zaujíma ....čo by mi pomohlo lebo takto len strácame vitamíny a energiu v tele oslabne imunita a je to...a ako z toho von?
troska vas povzbudim...
reflux je podla mna komplexne ochorenie, takymto spôsobom nam zaludok dava najavo, ze cosi nie je v poriadku,
po precitani a informaciach na nete, ktore su rôzne
verzia c.1
palenie zahy je porucha sleziny
Pre slezinu sú nevyhnutné kvalitné a zdravé potraviny, aby z nich dokázala vyprodukovať výživu plnú vitamínov, minerálov, stopových prvkov, atď. Tie sú potrebné nielen pre hlavné orgány tela, ale aj pre tie najmenšie časti, tkanivá, svaly, cievy, žily a väzivá. Slezina zabezpečuje tvorbu energie z prijatej potravy a tekutín a krvotvorbu.
Slezina pomáha zaludku travit a rozkladat potravu . Zaludok upravi potravu tak, aby mohla slezina spracovat, co je dobre a co nie, pokial je zdrava tak je to ok, pokial je chora (to ZNAMENA - pretazena - nizka hladina zeleza, caste choroby, prechladnutia - nefunguje dobre lymfaticky system a pod..) tak je to zivelne, proste to nestiha
varianta 2.
palenie zahy je spôsobene prekyslenim organizmu, co v beznej reci znamena, ze tam môze byt v crevach proces candidy (kvasinky ), a biela muka, cukor, ryza,udeniny a vsetky potraviny, ktore vytvaraju kyseliny v tele - a je toho hrba na nete , cize obmedzit, precistit) , cize aj potraviny, ktore su sice podla informacii velmi zdrave - ovocie, aj bohuzial cerstva zelenina, ale v tele môzu spôsobovat kvasne procesy, menit to na alkohol
varianta c.3
chyba pankreasu, cize ak je pankreas pretazeny (cukor, biela muka a pod..)
pankreas tvori pankreaticku šťavu, ktorá sa vylučuje do tenkého čreva, kde napomáha pri trávení potravy. Produkuje antagonistické hormóny inzulín a glukagón, ktoré ovplyvňujú hladinu glukózy v krvi. a pokial je pretazeny , nevydava spravne stavy do zaludka, aby ho ten nasledne mohol travit . - PRETO mnohym ludom pomahaju traviace enzymy
varianta c.3
spôsobene poruchou zlcnika a jeho vylucovanim zlce
varianta c.4
porucha dvanastornika, ktory ma za ulohu spracovanie tukov
v tenkom creve prebieha najdôležitejšia časť trávenia a tam je dôlezite, ze mnohe potravinove alergie (HIT, frukotozova intolerancia) su prave ochoreniami tenkeho creva
takze z môjho pohladu a laickeho zhrnutia, ako som to pochopila sedliackym rozumom, reflux je volanie po pomoci od nejakeho organu, ktory nam poriadne nefunguje a hlavne po
smotanovych, tazkych jedlach, mliecnych vyrobkoch a sladkych veciach...
u kazdeho to môze byt ine...
len testovat a skusat, co komu robi zle,
@viper3000 dakovat bohu, ze isto nieco existuje, lebo ja som presvedcena ze kazda choroba sa da liecit a ako sa hovori, na kazdu chorobu ma pan boh bylinku, hoci v tomto pripade akupunkturu, ale viem, ze je to liecitelne.. proste tomu verim, lebo....
ja som si sice nepredstvovala najhorsi scenar, ked sa to u mna prejavilo, ja som bola len velmi nestatna, ze som sa snazila zit, v podstate zdravym spôsobom zivota a predsa ma to zastihlo ... a stravila som hodiny na nete, knihy, informacie, hladanim preco to vznika a ako z toho von
@gab
Uplne s tebou suhlasim 🙂
ohladne cien Akupunktura - vobec neviem 19.7 idem na prve sedenie....
tam kde idem jednu znamu dal dohromady - mala velke bolesti chrbta a teraz je uplne v poriadku... 🙂 Uvidim a dam hned vediet ale predpokladam ze jedno sedenie cca 50-75e ...uvidim...
@tanika pálenie záhy má viac príčin, nie je to iba o strave ale aj o aktivite, strese atď. Tu nie je otázka čo jem ja alebo iní, proste človek sa musí nájsť. Mne hladovanie robí zle, strava musí mať veľa vlákniny a ja osobne sa riadne najem. Čo nemôžem su poobede džúsy, dlho trvalo kým som mohla zjesť paradajku, do teraz nemôžem uhorky, atď. Jesť tak aby človek nemal plné brucho je normálka hádam, bepreklapat sa, nelezat po jedle... Iste nie hladovať s jesť mäso na vode... To nepomôže pri ničom, nakoľko strava musí pekne vyjsť na druhej strane :D či ako by som to napísala.... Lieky ja už neberiem žiadne, prezijem to bez toho, ale gastro som mala bez príznakov akýchkoľvek, čiže zbytočné pre mňa a skôr mi tie vedľajšie ucinky prekážali
@tanika relfux je a nie je aj o strave, spravnou kombinaciou potravin sa to da ustriehnut,
povedzme, ze zmrzlina, tak uz v ten den nekombinovat nic co ma v sebe vela tuku, mäsove alebo ryzu, ktora ma vela kalorii, jednoduchsie jedla,
dalej, pridat pohyb.. mne to pomaha...pokial ma clovek sedavy spôsob zivota, zober si ako sa tlaci zaludok dohora, takze aj to ma svoje
ja lieky neberiem, nerobili mi dobre, mala som z nich vela vedlajsich ucinkov ako pise @simca06022011 a myslim, ze vôbec nevyriesili môj problem
osobne uplne hladna nemôzem byt, je pravda, ze necitim hlad, ale keby som prehladla je to ovela horsie, to by som mala potom krce, tak sa snazim v malych porciach, pravidelne, ale vzdy cosi tomu zaludku dat
mne bylinky osobne pomohli, aj na dlhorocnu alergiu , tohoto roku som vôbec nepocitovala take priznaky ako inokedy , a kedze mi dobre netravi, pridavam do jedalnicka veci, ktore obsahuju horcinu.. na travenie...a k tazsim jedlam pivko, cize nejaku plzen Pilsner Urquell ( má pH 4,6, čo v kombinácii s vysokým obsahom horkých látok vyvoláva dojem zásaditej chuti. Keď takéto pivo príde do styku s našimi žalúdočnými šťavami, dochádza k zníženiu prekyslenia nášho organizmu)., ktora ma vela horciny
a hlavne, prestala som sa pozorovat, zo zaciatku boli chvile, ked som sa pozorovala, ved kedy pride to palenie a pod., citim nieco, je mi zle, ved mi nie je, tak naco cakam?? proste som to nechala plynut, zjem, co môzem , pridavam pitny rezim a nemyslim na to, ze mi ta ktora vec spôsobi bolest , proste som prestala nad sebou nariekat, ze to je ako je, lebo to som mala, preco prave ja a pod... a hlavne som zacala nieco so sebou robit, ked clovek nie je spokojny musi zacat od seba... proste som to prijala ako fakt, a verim, ze jedneho dna to pominie a ja budem uplne fit a reci o tom, ze sa to neda vyliecit neprijimam... len to trva, ono ako dlho casu sme potrebovali, kym vznikla choroba, tolko casu potrebujeme na jej vyliecenie - hovori jeden stary "spruch" .. nuz ci je to pravda..??
ano, zmrzlina obmedzena, obmedzene sladkosti, ovocie, cerstve paradajky, majonezove salaty (ale taky isty sa da urobit aj z pochutkovej smotany), vôbec nejem udene veci salamy a pod... boli mi tazke na zaludok, a vlk je syty a aj ovca cela...😀
Takze zatiaľ takto .vcera som užila prvú tbl Betainu na obed,cítila som trochu kyslosť potom.
Dnes ráno som si už nedala Oprazole a len 1 tbl betainu a necítim nič.
Takze má napáda..😦
Nebolo mi tak ťažko vkuse z liekov ( Oprazole a itoprid?)
Ďalšia vec však je! Ak mam malo kyseliny a pomohol betain,prečo som citievala predtým kyslosť v ústach ???
🤔🤔🙄
V pondelok idem na gastro do RK,tak uvidím čo mi povedia .
A schovala som váhu, lebo čím viac sa kontrolujem ( denne ), tým viac idu kilá dole 😑😐
Za 2 týždne 4 kg,no bolo mi vkuse ťažko a do jedla som sa musela nútiť ...
zaujimavé , ono ty keď si si dala prvý krát betadin si mala aj oprazole že to to asi preto tá kyslosť ....tak to vyzerá že to treba skúsiť a testovať bez liekov
som nasla na nete
„Drevo pečene útočí na zem sleziny.“ Za prapríčinu všetkých gastroenterologických ochorení môžeme označiť nezvládnutie emócií – stresu a nepravidelnú, nevyváženú stravu. Aké jednoduché na prvý pohľad, ale aké zložité je dodržať také jednoduché životné pravidlo. Základom dobrého zdravia a dlhého života je striedmosť a zotrvávanie v rovnovážnom stave. Každé náhle vychýlenie z neho má dlhú zotrvačnosť a opätovná rovnováha sa ťažko nadobúda.

http://www.magazin-zivotny-styl.com/candida-a-j...