Gastroezofageálny reflux u dospelých
Ahojte. Videla som tu temu o refluxe, no tykal sa malych detičiek u ktorych je to časte. No chcela by som sa spytať či mate niekto z vas dospelych s tymto problem. Ja som bola aj na gastroskopii (tušim sa tak vola to vyšetrenie s tou hadičkou) a zistili že mi nedoviera kardia ani pylorus a mam zapal žaludka i pažeraka. Kedže ešte kojim lekar mi nechcel dať žiadne lieky a odporučil len piť šťavu zo zemiakov.
Ale nie o tomto som chcela. TEmu som založila hlavne preto, že by som sa chcela dozvedieť čo vam pomaha pri tejto diagnze. Či viete o nejakych prirodnych alternativach ktore by mohli pomôcť. A tiež chcem aby sme sa troška podporili pri dodržiavani stravovacich navykov ktore treba dodržiavať. JA mam totiž problem hlavne ked sa prejem, vtedy sa mi začne všetka potrava vracať do ust. A velmi sa toho chcem zbaviť, ale mam niekedy taku slabu vôlu že si proste nepomožem preženiem to a potom trpim...
Tak ak mate niekto podobny problem prosim napište a podporme sa spoločne.

Dobrý deň.
Chcel by som sa spýtať či ide o reflux aj v prípade keď necítim kyselinu ale za to celé dni má akoby šteklilo niečo za hrudníkom v oblasti priedušiek alebo tej pazerakovej trubice. Také jemné dráždenie a núti ma to kašľať. Trvá to už skoro dva roky. Bol som na hadičke a tam mi povedali že mám malú hiatovu hernou.. najviac ma obťažuje to šteklenie. Ďakujem za odpoveď.
@norbertv probiotika ber. Mne vždy zaludok ukludnilo zeleninové smothie. Ani sa nepozri na kavu, alkohol a mastne.