Gélové nechty - alergia
Ahojte. Chcem sa opytat ci sa niekto s tym stretol. Nechty si sama robím rok no predtym cca 3-4 roky som chodila ku kozmeticke a nikdy som nemala taky problém co teraz. No skratka. Ked si urobím gelove nechty tak po cca 4-5 hodinách ma začnú veľmi svrbiet ruky. Skúšala som vymeniť gél vsetko proste ale stale sa mi to stane ked si ich urobím. Uz som zúfalá. Moze to byt napríklad alergia na UV lampu ? Nestretla sa niektorá z vas s tym ?
Kamoška čo robí gél nechty používa iba jeden druh gélu Zn. A tá je certifikovaná ostatné pokiaľ dobre pamätám žiadny certifikát nemajú. Je dosť drahší ale nemáva žiaden reakcie a to už róbi x rokov s gelmi a zažila už všeličo.
Zdravím vás mne sa to stalo tak isto drobný opuch na prstoch maličké pluzgieriki na vankúšikoch, a hrozne svrbenie. Stalo sa mi to po cca 2 rokoch používala som len akrylove nechty. Mate skúsenosť ako sa stoho vyliečiť alebo je potrebne ísť ku kôznej. Ďakujem
Po dlhom uvažovaní ma napadla taka vec ze co tak skúsiť nejaké antialergické gély ak vlasne existujú pretože pri toľko hľadaní som nič nenasla. Skúšali ste niečo podobné? 😷
@ews123 dobrý deň, ja mám taký istý problém, keď si dorobim nechty tak hneď na druhý deň má strašne svrbia prsty okolo nechtovej kozičky, urobia sa mi malé vodnate pľuzgieriky, je to celé akokeby opuchnuté. Minule dom mala brúska tesne pod nechtami opuchnuté.
Ale nechcem sa vzdať nechtov.
@pinky_girl dobrý deň, ja mám presne taký istý problém po modelazi . Strašne ma svrbia nechty okolo kozičky, pod nechtami tie bruška. Robia sa mi pľuzgieriky . Neviem či mám ísť ku kožnej, či mi dačo pomôže, či sa budem musieť vzdať nechtov
@miselinka82 ja som u koznej nebola, ale hned som si radsej dala dole nechty a dala som si pauzu par mesiacov a potom som vyskusala bez primeru, ktory sa daval na nechty pred gelom a vtedy sa mi uz nerobili tie pluzgieriky
@ews123 ja som začala skúšať le mini macaron, keďže píšu že sú nejaké nezávadné. No mám pocit že mám alergiu tiež miernu. Ja to mám najmä na maličku a prsteniku. Predtým som mávala na tých prstoch najsilnejšiu reakciu a na ostatných slabšiu. Momentálne mám pocit že mám na tých dvoch prstoch minimálnu a na ostatných nemám. Ale asi mi nevyhovujú. Určite skúsim starnails.cz tam majú nejaké hypoalergénne výrobky a chvália si to. Cenovo sú dosť dobre. Potom je ešte myslím bionechty alebo také niečo, p. Eva Plachá je hlavná osoba. Má tiež dobre spracovaný článok ohľadom alergií. Jasné, že kazdy organizmus je iný, nemusí to každému vyhovovat. A toto sú asi posledné dve moznosti, ktoré zostávajú. Prešla som fakt asi celý internet a iné som nenašla nič. Dúfam, že aspoň jedna značka mi bude vyhovovať
@majja007 tak skúsiť môžte, ja to mám na nechtoch 3x. 1x úplne super. Žiadne náznaky. 2x keď som si to dala, som mala zvláštne pocity. Ale už mi vraveli, že to mám v hlave. Teraz mám 3x a už si myslím, že tam naozaj nejaký prejav alergie bol prvé dni. Akože budem ešte ďalej skúšať, čo to dá. Ešte momentálne beriem aj lieky na alergiu, takže ešte aj tie môžu tu alergiu potláčať, aby nebola tak silná. Uvidím niekedy na jeseň a v zime, keď ich nebudem užívať. Ale myslím si, že aj z le mini macaron sa mi robí alergia. Mne sa alergia objavila po 1.5-2 rokoch. Dovtedy nič a potom zrazu som sa budila až v noci ako sa skriabem. Rozmýšľam, že skúsim ešte to starnails, majú cenovo produkty okolo 5eur. Čo je dosť dobre. Ta pani z bio-nails tam už je to okolo 15eur asi a to už mi príde veľa, aby som zas musela objednať produkty, ktoré nebudem mozno môcť ani používať.
Tak dajte vedieť, ak niečo vyskúšate, aký to bude mať efekt. Držím palce ✊
@miska_kr ešte uvidím aj podľa koztičky. Vždy mi scervenala koža okolo nechtov, opuchla. Nemala som vyslovene pľuzgiere ale také vyrážky po prstoch. Raz sa mi zdalo že už aj na predlakti boli. Všetko má svrbievalo. Mala som úplne opuchnuté navrete bruska prstov a keď sa to všetko začalo hojiť, koža zhrubla, úplne suchá bola okolo nechtov, pod nechtami pri brušku dokonca pukala a osupovali sa veľké vrstvy. Nechty som si nerobila polroka, lebo to bolo hrozne. Zo začiatku svrbenie, nemohla som spávať, antihistaminiká na alergiu nezaberali a ani fenistil gél, skusala som striekať vseliek aloe Vera, žiadne zázraky neboli. Po vyše týždni keď to prešlo, zacalo to s tou kožou, čiže tie prsty vyzerali hrozne cely čas ako som mala nechty. Kým sa to všetko zahojilo do 3 týždňov, gél som dávala dole a repete. No celé zle. Ale nechty su ako droga. A tento gellak tobôž. Neporovnateľne s lakmi. Keď som počas toho polroka začala jeden mesiac s farebnými lakmi a niečo robila, druhý deň boli nechty suce na prelakovanie...išlo ma poraziť. Zatiaľ po le mini macaron neboli vyrážky, zdalo sa mi že alergia mierna, uvidíme či to mám iba v hlave alebo je to naozaj. Mám ale pocit, že mám takú suchsiu kožu okolo a pod nechtom, čiže asi to nebude iba v hlave
@majja007 možno skúste to LMM, uvidíte. Ono sa to dá za dobrú cenu kúpiť aj na bazos. Baby to ponúkajú po jednom dvoch použitia, keď im to nedrží, lebo si to nevedia urobiť. Ja s tým dva týždne nemám problém, pekne to drží na nechtoch. Možno vám to nebude robiť zle a ak bude predáte. Ja to idem tiež na sebe skúšať ako sa to bude správať. Najmä keď to budem pravidelne používať dlhšiu dobu, či to nezačne byť také zle ako predtým. Lebo tiež som najprv problémy nemala, ale až po čase. A ak budú také problémy, skúsim ešte to starnails.cz. lebo mi to nedá 😀
@biancaaa nemyslím si a všade sa docitas o geloch a nie lampach. Keď som mala problém skúsila som aj inú lampu a skúšala som gély a niekedy bola väčšia alergia a niekedy menšia. Podľa gélu. Momentálne mám piatykrát na nechtoch LMM a alergiu nemám vôbec. Čo som mala predtým nejaké pocity, bolo asi už v hlave.
@biancaaa naninails som skúšala asi vo februári marci, aj na to sa mi objavila alergia. Tak isto som si robila nechty 2 roky a nič a len tak zrazu to prišlo. Zatiaľ mám to len macaron, keď sa to aplikuje v tenuckych vrstvách drzibto super. Ja mám teraz 13.den a paráda. A dúfam že sa mi alergia neobjaví.
Ahojte, od zaciatku minuleho roka trpim alergiou aj ja, vyskusala som starnails aj truscada gely pre alergikov, alergicka reakcia rovnaka, (mam na predaj raz odskusane ak ma niekto zaujem, boli kupovane v decembri - baza/top, cervena, bordovofialova a nude) nakoniec som vyskusala BB lak od bio nails z ČR a ziadna reakcia 🙂 tak som si uz aj objednala druhu varku gel lakov. Je to bezvypotkovy gel lak do lampy, mam ich uz treti tyzden, konecne ziadne scervenanie a svrbenie okolo nechtov.
@pinky_girl ahoj , ako to dopadlo. Mam presne ten isty problem

Mala som rovnaké skúsenosti s nechtami.Alergia ked som ich robila sebe,ale aj niekomu inému..K tomu ešte alergia ked som si prifarbila vlasy.Oči ma svrbeli,zapálené a to použivam iba špiralu a čiernu ceruzku..Nakoniec zistená silná alergia na parabény.Čo je farbivo ako také..Obsahuje to kozmetika,čistiace prostriedky,oblečenie(najmä čierne),prifarbované potraviny,nápoje..Obsahuje to aj guma,takže žiadne rukavice...Vlasy farbím maximálne 2x do roka.aj ked som našla farbu bezparabénovu,svrbenie pokožky tam je.Na oči použivam z Yver Roscher špirálu aj ceruzku.Toto mi zatial vyhovuje,žiadna alergia.Použivam od nich aj sprcháče a kremy na ruky a telo..Ked upratujem do gumových rukavíc si dávam ešte bavlnené..Vyhnúť sa všetkým alergénom sa neda,ale viem aspoň čo mi škodi.Liečim sa na kožnom nakoĺko sa stav niekedy zhorši až na PN-ku....