Graves-Basedowova choroba - choroba štítnej žľazy
Dievcata, velmi rada by som nadviazala kontakt s niekym,kto trpi rovnakou chkrobou ako ja, Graves Basedovou chorobou,t.j. nadprodukciou stitnej zlazy na autoimunitnom zaklade. Stravila som vela casu citanim zahranicnych vedeckych prac, pocula o roznych alternativnych i.konvencnych sposoboch liecby a chcela by som sa o ne podelit a pripadne sa dozvediet viac o skusenostiach inych pacientov. V zahranici je mnoho online for, u nas nic...ale neverim,ze nas nie je viac...tak.si pomozme,poradme navzajom aby nas z tej choroby neporazilo 🙂
ahojte vsetci,v prvom rade sa chcem podakovat ive 82 za jej pracu a snahu,pretoze zalozila toto diskusne forum kvoli nam vsetkym,co mame problemy s graves-basedow chorobou..Pisala som tatiez moje postrehy ,natrznik biely mi velmi pomohol a nastastie som uz dlhsiu dobu bez priznakov))ako vsetci tu,tiez som si v minulosti svoje vytrpela,chcem len vsetkym nechat odkaz aby sa nevzdavali a skusali sa vyliecit alebo ako to nazvu lekari,uviest do remisie po cely zvysok ich zivota..Verim ze niektorym mozno operacia pomohla sa zbavit priznakov,ale na druhej strane je clovek uz dozivotne zavisly od liekov a vlastne prejde len zo stavu choroby do stavu invalidity))...teda aspon ja to takto vidim...vsetkym prajem trvale uzdravenie a hlavne piste aby nas bolo co najviac a aby sme o sebe vedeli...Niekde som pocula vetu ze informacie maju moc ,a o tom ani nepochybujem tana
Pripajam sa k vam. V skratke moj pribeh: pocas tehu a po tehu mierne zvysene vysledky - 9m po porode zvysene hodnoty. Zaver g-b choroba. Dr kazala okamzite odstavit dieta od mlieka a nasadit liecbu. To boko teraz koncom februara. Ludia..ja som tam sla ako zdravy clovek, bola som iba sledovana po porode. Odmietla som liecbu chemiou. Dr mi dala mesiac cas. teraz v 4 aprila idem na krv - pomooc. Bojim sa velmi. Ale verim, ze moje vysledky budu lepsie☺ .
Ked som odisla z amb zrutil sa mi svet. A zacala som sa sledovat. Samozrejme ze sa dostavili niektore priznaky. Psychika funguje. Ked nemam cas na to mysliet, nic mi nie je. Ked to rozoberam s rodinou, hned ma zacnu boliet oci - resp dutiny ako keby ma ofukol silny vietor. Lenze myslim si, ze to tak nefunguje☺ ze sa priznak objavi iba ked mam strach.
Ako vam zacali problemy s ocami?
A este mi vlasy padaju, trochu viac ako som zvyknuta.
Moja liecba: jacmen je zaklad 3xdenne, chorela 3xdenne. Omegy3 3xdenne, caj na zvysenu funkciu stitnej a na imunitu 3x denne, obcas si dam reishi, kazde rano deci stavy z aronie, 5 bobuliek rakytnika a jod, kt mi poradila jedna mamka na mk, kt pomohol pri tejto chorobe. Mojim cielom je nakopnut imunitny system aby laskavo prestal napadat svoj organ. Stravu som neupravila ale chystam sa aspon na delenu. cvicit mam zakazane. citam mudre knizky o sebaozdravovani - cesta.
6 aprila idem po vysledky a podla toho sa dalej zariadim, no som odhodlana dalej bojovat so svojim telom na prirodnej baze. Dojcit som neprestala a ani neprestanem. Iba v tom pripade, ze ma moje telo naozaj presvedci o tom, ze niet inej cesty..treba sa liecit. Myslim, ze to zvladnem..len mesiac je velmi kratka doba i ked ja mam pocit ze nekonecne. Uz mi sibe z toho sledovania sa.
Takze podporujem vas vsetky, kt sa nevzdavate bez boja. Treba to aspon skusit..☺❤
Budem infotlrmovat ake mam vysledky.
@syndrella7799 ahooj,tvoj pribeh sa velmi podoba tomu mojmu :( len vlasy mi nie len ze padali ale doslova mi vypadlo, uplne dohola asi 10cm2 na jednej polke hlavy, alopecia jak delo:( lekari (vratane tych v rodine) ma donutili prestat dojcit. Argumentovali tym, ze moje telo je extremne vysilene a ak sa chcem ozaj este roky o svoje deti starat, inamoznost nie je. Bola som aj v kontakte s mamilou, vraj je presun tyreostatika do mlieka minimalny ale nakoniec ma uhucali. Preplakala som to ale s odstupom casu myslim ze mi aj to pomohlo postavit sa na nohy...myslim, ze hlavne teraz je aby si sa postarala sa o seba, maximalne si oddychla, nasadila skutocne vyzivnu stravu, uzdravila imunitu a asap nasadila natrznik. Skus sa spojit s babami v mamile, co si myslia o podavani maceratu z natrznika a dojceni. Podla mna je to neskodna davka alkoholu ale radsej sa s nimi porad. Drzim Ti palce, daj vediet ako sa Ti dari, iva
@ive82 Dakujem za tip aj za povzbudenie. V pondelok idem na odbery a vo stvrtok vysledy. hned potom sa ozvem.
Vysledky po mesiaci od diagnostiky: T3: 4.23 pred mes 13.4 T4: 15.1 pred mes31.4 TSH: 0.05 pred mes 0.019 - to treba este vyladit. Inak..som to dokaazala😅
O tri mes kontrola, takze pokracujem v dopovani ale zacnem trosku cvicit. Podla mna velky kus prace odviedol jod a praca s podvedomim.
Prosim Vas, odkial objednavate ten natrznik biely?
Ahojte,ja trpim tiez touto chorobou, po porode mi SZ uplne zblbla. Bola som u lekara v maji,lebo to uz bolo neznesitelne, potila som sa,hadala som sa,unava,trasenie,uzkosti zo situacii, stres. Mam thyrozol a egilok na busenie srdca a strasne mi to skace, par mesiacov bolo dobre,potom som brala ATB a uz som to mala zase zle,teraz mam 3tabletky uzivat denne. Rozmyslam,ze si dam SZ vybrat.Som vystresovana,slaba,mam uzkosti zrele na psychiatriu,trasiem sa. Mozete mi prosim poradit co mam robit? Stres a hadky su pre mna strasne. Pride busenie,nic nezvladam.prosim poradte napr.
ten caj kde sa da zohnat a co robit.dakujem
Baby, z tej stitnej zlazy moze byt aj taka slabost, unava asi v polovicke dna, ze sa trasiete, kruti sa vam hlava a musite si dat nieco sladke?
@matricia ano, unava, slabost a hlavne ten tras si myslim ze ano..
Baby ja som z toho magor... Ako je to s tou stitkou? Lebo mne napriklad doktor zakazal jod, ani ryby, riasy. Beriem od utorka Thyrozol.
Tsh som mala 0,001 pri nahodnom odber
@didulka85 Oni ho zakazuju pausalne. Ja som brala molekularny jod, niekolko mg denne a urobilo to to iste, co by urobili tyreostatika, teda mne sa zlaza spomalila a zmizli protilatky na graves basedowa. Ale zostali tie, co nicia stitnu, takze teraz mam sklon k hypotyreoze. Na to mi doktor povedal, ze teraz mi jod neublizi. Ze pri hyper mohol ublizit, ale nastastie neublizil. Oni nerozlisuju FORMU jodu, pre nich akykolvek jod je zly. Takze teraz mi povedal, ze pokial by som mala jodu malo, moze dojst k hypofunkcii, ale kedze ja mam autoimunitnu tyreoitidu, tak to s jodom nesuvisi. Protilatky mi zabijaju bunky, ktore produkuju hormony, a teda darmo bude na stavbe material (akoze jod), ked tam nebudu robotnici, ktori tu stavbu dokoncia (teda bunky, ktore produkuju hormony). Za necele 3 mesiace mi hyper spadla na hranicu hypo a psychika je "jedna basen". Unavena som ako kon, nevyspim sa, padaju vlasy, mam navaly, aj busenie, slabost v nohach, trasu sa mi svaly a hoci by som chcela, nevladzem cvicit. Priberam. No a usomrana som na deti, lebo hoci aj spim, nevyspim sa. To z tej unavy. Idem skusit ashwagandhu, na psychiku a zvysenie odolnosti voci stresu. Uvidim teda...
@demm2410 ja som 2 tyzdne chodila po doktoroch, kym mi nezistili problem so stitkou a konecne som sa dostala k nejakemu endokrinologovi. Za tie 2 tyzdne som myslela, ze skocim z okna. Som pol dna preplakala, pol dna mi srdce busilo. Psychicke stavy co ani nechcem popisat. Uz som rozluckovy list isla detom pisat. No lieky mi pomohli, odvtedy som v pohode. Unavena, utlmena, ale aspon nemam naladicky. Aj srdce je lepsie o nieco. Zavisi od toho, kolko toho mam cez den... Vcera po 6,5 prejdenych kilometroch a upratani celeho bytu som myslela, ze sa zosaliem, tak mi buchalo srdce.
Ahoj, mne bola zistena pred 3 tyzdnami. Uzivam lieky thyrozil a egylok na znizenie tepu, mala som aj 130 len tak pri sedeni. Po troch tyzdnoch cirim zlepsenie.
Dufam, ze bude len a len lepsie.
Tiez som musela zo dna na den prestatvkojit lebo lieky by znizovali tep aj babu.
Zvladli smecto ale na vybornu. Cumluk sa vsak stak obcasnym nocnym pomocnikom.
Oci citievam. No bala som sa najma tepu. Zavaly houcavy zalievanie potom. Dychavicnost. Depresie. Naladovost. Vecer silne unavy.
Nenormaln zrychlenie. Rozpravala som tak rychlo ze mi nebolo rozumiet. Neustale trhanie.
Lieky zaberaju aj ked to citim len poslednych 5 dni.
Echo srdca ukazalo ze to zvlada aj tep 130.
Dnes konecne po 3 tyzdnoch tep 77. Zvladam to.
Aj istatne priznaky ustupuju.
Takze verim ze davky liekov sa budu znizovat. 2.nov. mam kontrolu. Drzte palce
A trasenie strasne boli a uz len malokedy
Aj ja mam strasne rychle travenie stale som hladna a vaha pomaly ide dolu..lieky beriem a citim sa lepsie. No uzkosti pretrvavaju..
Ahojte, som po sone sz. Naposledy mi ho robili pred 2,5.rokom ked mi diagnostikovali GB chorobu, kratko na to som sa zacala liecit aj alternativne. Dnes mam sz o polovicu mensiu a vysledky stale v norme 🙂 pozdravujeeem

Na graves treba dať urobiť vyšetrenie z krvi TSI ( doteraz sa na SR robil iba trak), pokial ešte nemáte potvrdenu diagnózu.