Hanbím sa chodiť na kontrolu k psychiatrovi

3. feb 2022

Ahojte žienky možno to sem ani nepatrí ale, liečím sa na úzkostnú poruchu, beriem AD. Žijem v malom meste a tu každý o každom vie. Môj problém spočíva v tom že navštevujem psychiatra už 3 mesiace a on mi nechce lieky predpisovať, stále ma volá na kontrolu a tak mi predpíše lieky. Lenže neviem ako mu mam vysvetliť že ja sa hanbím chodiť na kontrolu ku psychiatrovi. Okrem jeho ambulancie tam je aj kožná, očná, detská, imunologická ordinácia. Keď tam prídem a sadnem si k jeho dverám každý na mňa čumí. Mám 28 rokov.

adulkas
3. feb 2022

Ahoj, nedá sa ti chodiť inde? Do väčšieho mesta? Ja som to vyriešila tak, aby ma nikto nepoznal a ja som sa tam cítila úplne normálne....

autor
3. feb 2022

@adulkas No tiež som nad tým rozmýšlala ale to by som musela meniť kartu alebo ako sa to robí? Proste mne treba iba lieky a nie sa tam vykecávať.

klip0
3. feb 2022

Aj ja by som asi radšej cestovala niekam trocha ďalej kde by ma nik nepoznal. Ako nieje sa zaco hanbiť, ale chápem že ti to je nepríjemné a toto by možno pomohlo

autor
3. feb 2022

@adulkas Proste chcem aby to bolo diskretnejšie a nie aby ma ľudia očumovali že chodím ku cvokárovi. Ja viem je to choroba ako každá iná, ale predsa no, vieme o tom svoje.

autor
3. feb 2022

@klip0 Presne proste on chce aby som sa vykecávala a to všetko zapisuje, ale tým že tam kecám tak lepšie mi nie je môžem povedať že sa cítim horšie lebo ked tam sedím a vidím pohľady iných ľudí proste z toho mam ešte horšie stresy. Proste potrebujem lieky predpísať a nič viac nič menej a nie sa tam chodiť ukazovať.

mimirka32
3. feb 2022

myslim, ze AD moze predpisat aj obvodny lekar, nepytala si sa tvojho?

zmrzlinka2021
3. feb 2022

A za čo sa hanbis?
Ved je to lekar ako iny...ako zubar, imunolog...

mediana
3. feb 2022

Tak to povedz tomu doktorovi, že sa hanbis, možno ti vyhovie v nejakom poobednom termíne, keď je naokolo už malo ludi

adulkas
3. feb 2022

andideprepsíva ti predpíše aj obvodný, nepoznám presne tvoj stav ale doporučujem zvážiť aj psychoterapiu.......možno časom budeš môcť existovať aj bez AD

alexk12
3. feb 2022

No je to normálny postup vola ta na kontrolu tam ti predpíše lieky, jedine ze by si mi povedala ci sa dá iba zavolať a nech ti vystaví recepty nech tam nemusíš chodit

3009
3. feb 2022

Moja známa z takéhoto dôvodu si našla súkromného psychiatra, kde si sama presne na určitý čas a nikto ťa neočumuje. Síce si zaplatí za sedenie 30 eur a aj lieky čo jej predpíše si musí zaplatiť celú sumu, ale hovorí, že má to bez stresov z očumovania a či tam nestretne náhodou nejakého známeho a ten roznesie, že chodí k psychiatrovi. Že jej to stojí za to. Teraz keď k nemu chodí už dlhšie, tak jej cez email napíše a ona jej pošle lieky cez erecept a ani tam už nechodí, čiže si hradí len lieky v lekárni. Ak by jej bolo ze, tak jej napíše a ona jej dá termín. Komunikujú cez email, čo si pochvaľuje. Skús si pohľadať prípadne súkromného psychiatra v okolí. Nemusíš si prenášať kartu od jedného psychiatra k druhému. Nový si urobí novú svoju kartu.

dilino
3. feb 2022

@zmrzlinka2021 presne tak to som chcela napisať čo aj ty že je to ako každý iný lekár máš pravdu úplne s tebou súhlasim.

autor
3. feb 2022

@zmrzlinka2021 jasné, dobre vieš že to tak nie je rozdiel je mať pokazený zub a pokazenú hlavu.

autor
3. feb 2022

@dilino Nesúhlasím, ak ideš do zubára je to ok, ale ak niekomu povieš že ideš za cvokárom tak už ťa každý berie za debila.

julka828
3. feb 2022

Bez toho aby si sa sla "vykecavat" ti lieky nebude predpisovat. Tiez som chcela aby som nemusela chodit ale povedala ze musim raz za mesiac prist sa ukazat uz chorim 1.5 roka tiez ma to nebavi uz

ailiba
3. feb 2022

Na psychiatriu predsa chodí veľa ludi. Minule som bola na internom a vedľa bolo psychiatricke oddelenie... Celá kopa ludi. Podľa mňa je super, ze sa liečis👍. Samozrejme, nikoho do toho nič nie je... A v malom meste je to iné, ako povedzme v Bratislave. Na druhu stranu, treba, aby si chodila, lekár robí dobre, keď ta chce vidieť. Ale ak ti to tak prekáža, tak naozaj ísť niekam mimo, stačí do vedľajšieho mesta. Vysvetli psychiatrovi tvoj problém... Určite to pochopí a možno ti aj niekoho odporučí.

marianarem
3. feb 2022

Ja tiez chodim a uz neriesim, ci ma niekto uvidi. Raz som sa v tej cakarni dokonca stretla s kamaratom 🙂 Takze chodi tam pravdepodobne viac ludi, ako si myslis. Je to taky paradox, ze chceli by sme, aby nas ostatni prijali a pritom mnohi z nas sa sami spravaju tak, ako by to bola hanba.

lyci
3. feb 2022

@3009 ahoj. kde je takyto fajn sukromny psychiater? ma daku stranku? som minule zhanala dakeho noveho pre sestru a najblizsi sukromny bol za 150e plus 150e za predpisanie liekov plus zaplatit lieky

zmrzlinka2021
3. feb 2022

A v com je rozdiel?
Ja poznam velmi vela ludi, aj rovesnikov, co navstevuju psychiatra... dnes nikto sa nad tym nepozastavuje. Je to normalny lekar.
A kto to riesi je uboziak, nula a teba nuly trapia?
Podstatny je tvoj zivot, tvoje dusevne zdravie...

ukulela
3. feb 2022

no ono ked ta lieci na nejaku dg, musi mat tvoj stav pod kontrolou. kolega chodil k psychiatrovi do susedneho okresu ... ale dostal sa ztoho a po kratkom case nemal problem priznat dg verejne a aj svojim priznanim pomoct inym.
ako pisali, treba otvorene povedat, ze ti je neprijemne sediet pred ambulanciou, ci sa to da riesit presnym terminom, popoludnajsimi hodinami a pod. a ked nie, tak mozes doktora vzdy zmenit. ale teda nepocitaj s tym, ze to bude predpis na tlf bez kontroly. lekar predsa musi vidiet, ci sa liecis, ci nie, ci sa tvoj stav zlepsuje ....

zmrzlinka2021
3. feb 2022

@dilino ja ked som mala problem, sla som tiez a super, pomohlo 🙂

petkasaurus
3. feb 2022

Za toto som si vybrala taku psychiatricku, ze ma krasne oddelenu cakaren od ostatnych, okrem toho, ze aj ona je super.. Na hlavnej poliklinike je to ako píšeš, to by som nedala, aby ma tam videli.. Ono darmo, stále je to stigma.

miriam1993
3. feb 2022

Aj ja mám panickú úzkosť a rozmýšlam už nad psychologom. Nemáš sa za čo hanbit… Ale ja sa za to vôbec nehambím, s každým sa o tom rozprávam. Vedeli by ste mi nejakeho v bratislave odporučiť?

miricka77
3. feb 2022

Ja chodim u nas v nemocnici,ale Dr.je moja kamoska.Tolko znamych som tam uz postretala,ze az.Dnes je taka doba,ze vela ludi ma psych.problemy.Ked som pred par rokmi v robote povedala,ze tam chodim,zrazu tolko kolegov sa priznalo,ze tiez chodia.Ja v tom nevidim problem.Povznes sa na to.Na psychiatrii je minimum ludi,co su blazni.Zvacsa ludia nezvladaju tuto rychlu dobu,pracu,maju dlhy a z toho sa rutia.Lepsie je vyhladat pomoc a kazdeho je do toho hovno.

slavomira236
3. feb 2022

Nemáš sa za čo hanbiť vôbec a ešte teraz v tejto dobe

athom
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
3. feb 2022

@athom vtipalek🤣

ailiba
3. feb 2022

@athom možno začiatok, ale je to veľmi dlhá cesta.... Neviem, či sa to dá vyliečiť, skôr zmierniť a naučiť sa s tým žiť.

teleskop
4. feb 2022

tebe treba lieky a nie siu vykecavat???? co by dali ini pacienti za to aby sa mohli u psychiatra vykecat, len tlac do seba lieky...tie sami od seba este NIKDY nikomu nepomohli!!!!

autor
4. feb 2022

@teleskop a čo mi to dá ak psychiater všetko zapíše čo mu vravím usmeje sa a povie berte liečiky papa