icon

Helicobacter sa mi vracia

michaela404
Včera o 07:40

Ahojte mam podozrenie ze sa mi vratil helykobakter bola som aj raz na hadici aj antibiotika mi pomohli a teraz po roku aj pol sa mi vratil mam vyrazky bolest brucha nafuknute po kazdom jedle mate stim niekto skusenosti a kolko sa čaka na gastro v nitre alebo vie mi to zistit aj obvodny doktor zo stolice nerada by som isla na hadicu dakujem

anonym_09b543
Včera o 08:10

@michaela404 dá, treba požiadať obvodného.
Inak dá sa kúpiť aj na voľno z lekárne test. Jednak z krvi. Vyzerá to podobné ako kovid test, akurát je tam taká malá ihielka ňou kvapku krvi odoberies. Alebo sa dá aj zo stolice, a ten mi lekár skôr odporúčal. Tiež je na voľno majú v lekárni. Tak, ale neviem aká je účinnosť tých testov z lekárne, mne povedala lekárnička že je to fajn, že ukáže. 🤔

anonym_1b0c0a
Včera o 08:22

heliko sa zistuje aj z krvi aj z hovna. treba to riadne preliecit, heliko je velmi nebezpecny. mozem sa opytat na tie vyrazky, kde sa ti robi vysev
nafukovanie moze byt aj ina pricina nez heliko.

michaela404
autor
Včera o 08:40
@anonym_09b543

@michaela404 dá, treba požiadať obvodného.
Inak dá sa kúpiť aj na voľno z lekárne test. Jednak z krvi. Vyzerá to podobné ako kovid test, akurát je tam taká malá ihielka ňou kvapku krvi odoberies. Alebo sa dá aj zo stolice, a ten mi lekár skôr odporúčal. Tiež je na voľno majú v lekárni. Tak, ale neviem aká je účinnosť tých testov z lekárne, mne povedala lekárnička že je to fajn, že ukáže. 🤔

@anonym_09b543 a vy ste ho mala pozitivny

michaela404
autor
Včera o 08:41
@anonym_1b0c0a

heliko sa zistuje aj z krvi aj z hovna. treba to riadne preliecit, heliko je velmi nebezpecny. mozem sa opytat na tie vyrazky, kde sa ti robi vysev
nafukovanie moze byt aj ina pricina nez heliko.

@anonym_1b0c0a vyrazky taky biele alebo cervene kruhy na rukach na chrbte

anonym_1b0c0a
Včera o 08:58
@michaela404

@anonym_1b0c0a vyrazky taky biele alebo cervene kruhy na rukach na chrbte

@michaela404 a bolest v bruchu ziadna?

kiki68
Včera o 09:12

@michaela404 ten test zo stolice je pomerne presny a tiez mas test z dychu, tiez velmi presny. Musi sa testovat cela rodina, nakolko da mozes napr od muza nakazit. Tam staci malo

michaela404
autor
Včera o 11:09
@anonym_1b0c0a

@michaela404 a bolest v bruchu ziadna?

@anonym_1b0c0a jasne taky tlak v celom bruchu

michaela404
autor
Včera o 11:10
@kiki68

@michaela404 ten test zo stolice je pomerne presny a tiez mas test z dychu, tiez velmi presny. Musi sa testovat cela rodina, nakolko da mozes napr od muza nakazit. Tam staci malo

@kiki68 ano teraz som bola u doktora zobral mi aj krv aj stolicu ale viem ze to je helicobakter

kiki68
Včera o 11:32
@michaela404

@kiki68 ano teraz som bola u doktora zobral mi aj krv aj stolicu ale viem ze to je helicobakter

@michaela404 partner/ deti tiez testovani? Nakolko mozu byt zdroj infekcie. Moj ex nemal priznaky a ja ano. Az testy to odhalili. Na gastro povedal, ze liecba nema zmysel, ked neni testovana ta domacnost.

michaela404
autor
Včera o 11:56
@kiki68

@michaela404 partner/ deti tiez testovani? Nakolko mozu byt zdroj infekcie. Moj ex nemal priznaky a ja ano. Az testy to odhalili. Na gastro povedal, ze liecba nema zmysel, ked neni testovana ta domacnost.

@kiki68 no este neboli lebo syn ma 10 mesiacov co mu mam stolicu odobrat aj priatelovi a neviete je pravda ze brokolicu musim jest ze to je dobre

anonym_09b543
Včera o 12:00
@michaela404

@anonym_09b543 a vy ste ho mala pozitivny

@michaela404 ja som mala z krvi z lekárne a vyšiel mi negatívny test. Teda nemám helico, ale teda mám potiaže a neviem z čoho. Obvodný dokktor, že vraj žlčník treba dať von, ale neviem. Ešte musím na gastro a potravinové intolerancie. 😳

kiki68
Včera o 12:09
@michaela404

@kiki68 no este neboli lebo syn ma 10 mesiacov co mu mam stolicu odobrat aj priatelovi a neviete je pravda ze brokolicu musim jest ze to je dobre

@michaela404 ano dostanu listok a iba to odoberiete doma do skumavky a ide to do labaku. To je cele. Mne na gastro vtedy vypisal takto ziadanku a bolo

tanyan
Včera o 12:25

Mne prvýkrát zistili z krvi a potom som išla "na potvrdenie" na hadicu. Tiež som po tom zážitku odmietla ísť opakovane na hadicu. Ja som len išla k obvodnej či mi zoberie krv na helico a po krátkom rozhovore som ju presvedčila, aby mi jednoducho predpísala Omeprazol na základe príznakov. Našťastie zabral a odvtedy som to nemusela riešiť.

krasnavila
Včera o 13:35

Mne vyslie test stolice negativny a pri gastro vysetreni som nakoniec mala helicobacter zvyseny a preliecili antibiotikami.

michaela404
autor
Včera o 13:49
@tanyan

Mne prvýkrát zistili z krvi a potom som išla "na potvrdenie" na hadicu. Tiež som po tom zážitku odmietla ísť opakovane na hadicu. Ja som len išla k obvodnej či mi zoberie krv na helico a po krátkom rozhovore som ju presvedčila, aby mi jednoducho predpísala Omeprazol na základe príznakov. Našťastie zabral a odvtedy som to nemusela riešiť.

@tanyan a z tej krvy vam nakoniec vysiel pozitivny no len moj doktor je taky ze ked nema vysledky tabletky neda aj probiotika ste brala a priznaky ste mala ake

tanyan
Včera o 14:10
@michaela404

@tanyan a z tej krvy vam nakoniec vysiel pozitivny no len moj doktor je taky ze ked nema vysledky tabletky neda aj probiotika ste brala a priznaky ste mala ake

@michaela404 Nebrala mi krv, stačilo jej, že som povedala, že mám príznaky ako predtým. Nespomínam si už presne, ale asi extrémne zrýchlené trávenie s riedkym (nezahusteným) výsledkom, bolesti brucha, kŕče, zvýšená kyselina. Ono sa to môže prejavovať rôzne.

michaela404
autor
Včera o 14:21
@tanyan

@michaela404 Nebrala mi krv, stačilo jej, že som povedala, že mám príznaky ako predtým. Nespomínam si už presne, ale asi extrémne zrýchlené trávenie s riedkym (nezahusteným) výsledkom, bolesti brucha, kŕče, zvýšená kyselina. Ono sa to môže prejavovať rôzne.

@tanyan ano tieto priznaky mam aj ja extremny tlak v bruchu pisala.som vam spravu odpiste mi tam nechcem to tu

anonym_1b0c0a
Včera o 15:33
@michaela404

@tanyan ano tieto priznaky mam aj ja extremny tlak v bruchu pisala.som vam spravu odpiste mi tam nechcem to tu

@michaela404 extremne tlak? to je aky. mozete mat podrazdeny pankreas ci zlcnik

anonym_45fd2a
Včera o 22:00

@michaela404 uzivat par mesiacov aloevera stavu nalacno. Zabera na helikobaktera. Babka si s tym aj vredy z heliko vyliecila.