icon

Helikobakter Pylori

lenuska0000
12. dec 2021

Ahojte, mate niekto skusenost s helicobakterom? Mam ho potvrdeneho z gastra ale doktorka mi tvrdi ze to netreba liecit, rano mi byva zle zobudim sa uplne hladna, stale by som nieco jedla, citim sa unavena a citim ze mi dobre netravi, nechuti mi jest, schudla som 2,5 kg. Grga sa mi po jedle, naduva ma zo vsetkeho a nieco zjem a po hodine som hladna zasa. Moze lieky predpisat aj obvodny ci iba na gastre? Uz ma to nebavi sa tam stale doprosovat neochotnej lekarke co mi tvrdi ze najnovsie vyskumy ukazuju ze sa nemusi helicobakter liecit.

lilly2303
12. dec 2021

@lenuska0000 u mňa to tiež všetci zvaľovali na psychiku, môj doktor ( od ktorého som odišla) ma už chcel poslať k psychiatrovi že to má z nervov a stresu bolí žalúdok, že to z toho zvraciam. Už som si sama začala nahovárať že to mám psychického pôvodu a nakoniec mi na gastre zistili helikobaktera a intoleranciu laktózy. Nasadili liečbu a všetko bolo OK, hlavne že mi išli tvrdiť že som na hlavu

lenuska0000
autor
13. dec 2021

@lilly2303 a zacalo ti aj chutit jest ked si zjedla tie antibiotika ci to trvalo zasa nejaky cas? Lebo ja sa chcem uz aj konecne najest ako clovek…

lenuska0000
autor
13. dec 2021

Tak ja som sa dovolala dneska na ine gastro a hned zajtra mam prist a daju mi nejake lieky, ze to neni normalne ze mam cakat kym budem mat vredy ze praveze z HB su vredy a aj horsie… tak ja dufam ze sa mi konecne aspon troska ulavi lebo uz sa mi grga aj z obycajneho bananu.

zero_hero
13. dec 2021

No vidíte, snáď sa vám rýchlo polepší 😉

lenuska0000
autor
13. dec 2021

@zero_hero uvidime ako mi bude popri tych antibiotikach a ked ich doberiem…

erka21
13. dec 2021

@lilly2303 mne presne tak isto, pisala som vyššie.. bola som decko neverili mi že ma stále brucho boli. Ale uz neviem co povedala psychologička, len sa pamatám, že som tam bola.

lenuska0000
autor
14. dec 2021

@lilly2303 a tebe byvalo zle aj rano po zobudeni? Ze si sa nemohla najest ale pritom si bola hladna?

lilly2303
14. dec 2021

@lenuska0000 áno a časom už aj z vody keď som ráno vypila. Proste mala som hlad ale zo všetkého mi bolo zle

lilly2303
14. dec 2021

@erka21 áno a vie byť hrozne zákerný, ja som ho schytala po pôrode a 3/4 roka chodila po doktoroch s bolesťami už som im tam revala tak mi povedali že mám ísť k odborníkovi že to je psychické z pôrodu, popritom malá bola také dobré bábätko že som nemala prečo mať stres. Ale najľahšie bolo vyhovoriť sa na to že som na materskej

lenuska0000
autor
14. dec 2021

@lilly2303 aha no lebo ja sa este len zobudim a uz mi je zle az na odpadnutie, som hladna ale nemozem nic zjest to su hrozne stavy fakt.. a to si davam aj magnezko a vobec mi to nepomaha len idem s vahou dolu. A tebe po liekoch ked si dobrala zacalo zasa chutit normalne jest ci ako?

lilly2303
14. dec 2021

@lenuska0000 áno potom sa mi to upravilo, brala som atb 3 kombináciu 2 týždne.

lenuska0000
autor
14. dec 2021

@lilly2303 aj ti byvalo az na odpadnutie? Lebo mne je tak pomaly uz kazdy den hned od rana a to je hnus. Az sa mi nechce verit ze toto dokaze helicobakter fakt

lilly2303
14. dec 2021

@lenuska0000 mávala som strašné migrény, tie mám do dnes neviem či je to z toho ale presne vtedy mi začali a točila sa mi hlava.

lenuska0000
autor
14. dec 2021

@lilly2303 no mne ostane mdlo na odpadnutie proste zle od hladu hned len co oci otvorim… a ze to je z magnezia mi doktor tvrdil ale uz ho uzivam 2 mesiace a nic sa nezmenilo…

lenuska0000
autor
15. dec 2021

Tak dostala som 3 kombi liekov Helicid, medoclav a klerimed tak snad to zvladnem vybrat ten tyzden a aj mi to pomoze a este mi v lekarni odporucili ex helico probiotika. Mate niekto skusenost s touto kombinaciou?

blondie333
7. apr 2022

@lenuska0000 ahoj, prosim Ta ako sa citis, pomohlo ti to? Mna objednali na gastro o dva tyzdne, ale mam pocit, ze kazdym dnom mi je horsie a teda priznaky sedia na helikobaktera, tak som zvedava, ci sa to potvrdi.. ja mam uz strach nieco zjest, som hladna ano ale zakazdym, ked si predstavim ake bolesti budu nasledovat.. och a to som mala take tehotenstvo, ze som stale zvracala a bolo mi celych 9 mesiacov fakt velmi zle od zaludka, som si myslela, ze horsie by mi uz nemohlo byt.. som 5mesiacov po porode a veru da sa aj horsie byt na tom so zaludkom :((

katkadudka
5. máj 2022

@mirkasmile môžem vás poprosiť meno lekára ,ďakujem . Moja doktorka povedala že helikobakter nie je choroba a nič mi nedala. Chcem zmeniť lekára ale aj to nie je také jednoduché
Keď ma raz vyšetril nejaký gastroenterológ tak druhý má teraz nechce zobrať ...

mirkasmile
5. máj 2022

@katkadudka zaujímavé.
Každopádne https://www.zzz.sk/zariadenie/21043-gastroenter...
Prístup doktora a sestričiek 👌👌👌
Prístup recepcnych 👎👎
Samozrejme, dôležitý je lekár

katkadudka
7. máj 2022

@mirkasmile ďakujem
V pondelok budem hneď volať ...

klaudia1212
9. dec 2022

@leona45 ahoj môžem sa opýtať mala si len hp alebo aj dačo iné?
A po antb si sa vyliečila?

klaudia1212
9. dec 2022

@lenuska0000 ajoj mozem sa spytat preslo ti to s antb?

leona45
10. dec 2022

@klaudia1212 mala som zapaleny zaludok. Iba antibiot.

klaudia1212
10. dec 2022

@leona45 a prešlo ti to? Alw si amal antb nespomínas

leona45
10. dec 2022

@klaudia1212 meno si nespominam. Dva druhy. No dlho som este nemala v poriadku zaludok. Ale ja som vtedy mala velmi vystresovany zivot a to vsetko islo na zaludok

klaudia1212
10. dec 2022

@leona45 presne aj ka stres.....
Len dr mi zabudol dat papier na šetriacu diétu a neviem sa mi dovolať ty si nemala daku diétu?

leona45
11. dec 2022

@klaudia1212 nie nemala. Ale ja som vtedy velmi malo vedela jest.

svokrinjazykmonika
11. dec 2022

@lenuska0000 ja som ho mala na strednej škole, problémy som nemala žiadne, len vyrážky okolo úst a na preventívke na mňa doktorka pozerá že čo to mám, že to bude asi helicobakter. Poslala na vyšetrenia, dostala som nejaké lieky a to bolo všetko.

katuska741
30. jan 2023

@lenuska0000 ahoj,odporučam vyskušať odštavit hlavkovu kapustu a popijat.Mozes zmiesat s mrkvou alebo pridat 1-2 jablka odštavit.Najdes o tom viac na nete ale treba aj stravu upravit a imunitu,potom telo zvladne boj proti HP.

duratlicka
9. mar 2023

@lenuska0000 Fakt by nás zaujímalo, či Vám antibiotiká zabrali a ako sa teraz cítite. Napíšte, ak sa Vám dá.

dejna4
12. apr 2023

Ahojte, pridávam sa do klubu “HP”. Od dnes začínam liečbu, dvoje atb a nolpaza. Okrem helikobaktera mi zistili aj reflux. Tiež to mám tak že nemám chuť na jedlo a veľa som schudla. Dúfam že atb pomôžu. Okrem toho musim prestať fajčiť to bude asi najťažšie tak držte palce 😇.