Hemangióm na pečeni
Ahojte prosím vás čo znamená atypicky hemangiom na pečeni?
pridam len info, su 3 tipy, jeden mas napr. flak na tvari (pripadne na tele), dalsi mozes mat pod pokozkou (moj syn ma na lici) a teda mozes a nemusis o nom vediet - mojmu sa tak akoby vstrebal, este stale to ma ako hrasok pod pokozkou ale vraj to uz nie je hemangiom. A dalsi typ je prave ten co pises - na organoch - o ktorych verim ze vela ludi ani nevie ze ich ma. Predpokladam ze treba monitorovat stav hemangiomu ale zrejme clovek nechodi na screening organov, ci nahodou nema v tele nejake hemangiomy.
Ja som po operácii mala som hemangiom na pečeni
@jutka1509 a ako prebehlo? Všetko v poriadku?
@jutka1509 och to ma mrzí, verím že to bude v poriadku..tiež ma čaká rezonancia a obávam sa že by to chceli operovať ale je to len 3 CM veľké
@jutka1509 oh to ma mrzí, mne lekár vravel že na tú rezonanciu má bude 2x ročne posielať že či nerastie a teraz len na diagnostiku presnú. Je hrozne ako sa niekedy zachovajú keď toto čítam.. ja našťastie okrem občasného nafuknutia brucha komplikácie nemávam tak som zvedavá .. prajem skoré uzdravenie
@jutka1509 môže byť určite chce čas kým si telo na to zvykne..Len je škoda že ti to nechali zájsť až tak ďaleko keď pritom to úplne stačilo sledovať a už pri prvom zväčšení odstrániť..dnes je ťažké nájsť empatického lekára ktorý problém chce naozaj vyriešiť a nie len prehodiť na iného
Prosím Vás je toto ono ten hemangiom alebo tam mam aj niečo iné?kontrolu mam až v auguste dovtedy sa aj zbláznim ze cotoje ďakujem mam napísané v karte dif lezia heparu char miernej steatozy sups hemangiom heparu
@jutka1509
Držím ti prsty, operovali ťa v Martine?
Mne našli tiež pred rokom môj má 9,3cm. Bola som na konzultácii chceli má operovať hneď,že do mesiaca,ale odmietla som zatiaľ.....mám strach.
@jutka1509 Dobrý večer. Ako Vám prosím Vás zistili že máte taký veľký ten hemangióm. Len sonom?? Tiež mám cca 3cm no stále mám bolesti medzi lopatkou. Aj na mieste kde je pečeň mám taký opuch ako pol vajca. Vždy povedia že to nerastie a je to ok.
@jutka1509 ok ďakujem skúsim sa aj ja na CT vypýtať...

Nezhubný nádor krvných ciev. Nič hrozné, ma ho takmer každý