icon

Hemangióm na tele stavca a chondróza intervertebrálnych diskov c4/c5 a c5/c6

pufinkaaa
25. dec 2022

Ahojte ma niekto skusenost alebo vie mi povedat co znamena co mi na MR nasli - hemangiom na tele stavca a chondroza diskov? Ake ste mali symptomy ci ma moze extremne bolieť nielen chrbat ale aj hlava az mi hlava trpne zavraty, bolest v strede chrbtice,piskanie v usiach atd...zatial mam len popis mr, k lekarovy sa dostanem az o mesiac 😒 ako sa to da riesit-liecit? Je nutna operacia?

Hemangióm na tele stavca a chondróza intervertebrálnych diskov c4/c5 a c5/c6
drake122
25. dec 2022

Z hemangiomu stavca ťa maximálne môže chrbát medzi lopatkami pobolievať. Sleduje to ortopéd, prípadne neurológ, ale pravidelne sa s tým nič nerobí, jedine, že by bolo podozrenie, že to nie je benigny hemangióm ale nejaký iný proces onkologicky a pod. Alebo prípadne, že niekto už z toho má fakt neznesitelné bolesti s neurologickým deficitom. Tie ostatné príznaky s tým nesúvisia, to je buď z nervov/psychogénne/tetánia a také.

pufinkaaa
autor
25. dec 2022

@drake122 a co ta chondroza???

drake122
25. dec 2022

Nič, starecké zmeny. Prekvapenie by bolo, keby tam neboli.

pufinkaaa
autor
25. dec 2022

@drake122 máte s tym osobne skusenosti alebo ste dr???

loginexistuje
25. dec 2022

hemangion nic nezvycajne (osobna skusenost mam ich takto viacero) popisovane zmeny su uplne bezne nemas tam ziaden nalez co by vysvetloval tie “neznesitelne bolesti”

drzaopica
25. dec 2022

Daj si 6-10 masáži a nájdi fyzioterapeuta čo Ťa naučí cvičiť.Bolesti nemusia byť len z platničiek, ale svalové, preťažené a z toho bolo aj hlava

martino111
3. jún 2024

@pufinkaaa pozdeavujem, všimol som si Vaš prispevok ohľadne hemngiomu na krčnom stavci. Viem že je to straršia zalezitost u Vas, mozem sa opytať
ako ste dopadli s tými problémami? Ďakujem

pufinkaaa
autor
4. jún 2024

@martino111 zdravim no trpim stale podla lekarov nieje hemangióm absolutne problem okrem toho mam aj novsie mr odvtedy tam nieco aj pribudlo podľa vsetkeho ale stale nie na operaciu....ale nemozem ani cvicit neskutocne bolesti mám...hlavne hrudna a krcna...neviem si rady...

blableblu
20. sep 2024

@loginexistuje takze hemangion je normalny ?nie je to nebezpecne

aksas1
12. jan 2025

@pufinkaaa
@martino111 našla som tento príspevok a keďže hemangióm mám a jeden už operovaný tak napíšem moje ťažkosti. Bolesti strašne v hrudnej časti či už chrbát alebo v predu na hrudi nemohla som dýchať tak prešla doktorov ortopéd pľúcne neurológia mr chrbát a nič až som si našla nového neurológa a ten mi dal mr celého chrbata a bolo na 8 stavci nález ale cez celý stavec tak urgentne k ortopédovi lebo to spadá podortopediu hneď objednanie do nemocnice ortopédia kde dávali hneď termín operácie bolo riziko že stavec praskne hemangióm dali preč a stavec vypĺňali nijakým cimentom. A bolesť ustala aj keď pri záťaži varenie umývanie upratovanie boli. No len našli ďalšie 3 v krížovej časti a krize bolia hrozne každý deň v bolestiach spánok slabý. Tieto 3 operovať nebudú lebo poisťovňa by to nepreplatila oni maju tabuľky a operujú keď je cez trištvrte a viac a ja mám tieto malé len cez štvrť tak som skončila na chronické stavy kde dostávam silné lieky a náplaste od bolesti. Inak je to nádor ale nezhubný.

emka123
3. feb 2025

@aksas1 prosim ta, aky velky si mala hemangiom, co ti operovali? Ja mam na hrudnej chrbtici 3. Ten najvacsi ma 2,3 cm a tie zvysne dva maju cca 0,8 cm. Dakujem.

aksas1
3. feb 2025

@emka123 neviem v čom ja som ho mala úplne cez celi stavec tak ten overovali a tri ostatné sú cez štvrť stavca .