icon

Hemoroid po pôrode

mamaaaaaaaaaaa
19. jan 2018

Ahojte. Nikdy som nemala problemi s hemoroidmi, až do kym som neotehotnela. Teoreticky som si ho nahmatala ako zacitila lebo ma vobec nebolel. Bola to mala gulička. Teraz som vyše 2 tyzdnov po porode a je to bolestive. Este viac vystupil a hrozne to boli.

Ak su tu nejake maminky po porode ktore bojovali s hemoroidmi nech mi poradia co na to aby som bola fit co najrychlejsie. Fakt by som sa chcela vyhnut operácii.

Strana
z2
ivanameskova1
19. jan 2018

@janage úprimne nezávidím, dúfam, že už je všetko OK

janage
19. jan 2018

@ivanameskova1 dakujem😉

ivkadracova
19. jan 2018

Odporucam tiez dlhodobo brat Fortiven aj Diosven, vsetko volno predajne flavonoidy. Plus pred velkou stolicou rano si premazat napr. octanovou mastou alebo vazelinou vnutro konecnika (napr. prstom s chirurgickou rukavicou alebo obdobou) .. jedine tak sa neroztrhne a nezvacsi dalsi kusok.. A osetrit samozrejme po stolici umytim a napr. kremom faktu. Dbat na stravu a vela tekutin, aj mineralov. Plus denne aspon chodza rychlachodza/beh ak uz mozno aspon pol hodiny 2x. Drzim palce, hemoroidy su beh na dlhe trate.

yankaas
19. jan 2018

Procto Glyvenol mast alebo capiky. Hemoroidy nie su z nadvahy, to je co za blbost...ja som zvracala cele prve a druhe tehotenstvo a skoro vobec som nepribrala...po prvom porode som mala s hemoroidmi problem a capiky Procto Glyvenol mi pomohli, teraz mam mesiac pred druhym porodom a tiez mam trochu s tym problem, tak pouzivam mast a zabera.

janage
19. jan 2018

@yankaas suhlas mne sa vytvoraju pre horsie spracovanie potravy po vysetreni zistili ze hrube crevo mam dlsie ako normalne a inak ulozene co sposobuje zle potrave trva omnoho dlhsie kym nim prejde a prechadza tazsie. Stolice su potom menej caste a hustejsie tlak na konecnik vyssi. Sprcha po stolici super, ale ak ste v praci tak tazko realizovatelne

mamaaaaaaaaaaa
autor
19. jan 2018

Veľmi pekne ďakujem za odpovede. Hemostop používam, začala som ešte pred porodom no utlmelo to svrbenie utlmi to aj bolest. Uz sa bojim ist aj na velku potrebu. Určite začnem používať dubovu kôru a sedavé kúpele.

janage
19. jan 2018

@yankaas a fistura sa mi urobila po prvom porode normalna vyska a vaha. Nikto mi nepovedal preco, nikto mi nic nechcel dat kvoli dojceniu. Kazda velka bola s placom horsie ako porod ziletiek.

janage
19. jan 2018

@mamaaaaaaaaaaa kludne skus na noc si dat ten unigel procto capik on hoji sliznice a pokozku urobi taky film mne ked obcas sa ozve este fistura vyborne zabera. Najlepsie zo vsetkeho mozneho. Skoda ze nebol na trhu po mojom prvom a druhom porode.
https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/uni...

pe5ka1
Odpoveď bola odstránená
janapiestany
24. jan 2018

dubova kora je dobra da sa zakupit ako caj ale aj mast 🙂 pokial budes mat vlozku cez to sestonedelie tak zlatu zily budes mat aspon ja som to tak mala ale ja som rodila jak bolo vonku 30tky

Strana
z2