Ako efektívne chrániť pery pred herpesom?
Ahojte, chcem sa opýtať mávam nachylnosť na herpes zo slnenia . Keď sa budem chrániť teda tieň, faktor 50 na tvar pomôže to ? Alebo môže vypuknúť aj tepla bez priameho slnenia ?
Tiež to mávam na dovolenke.Myslela som si že zo slnka, ale moja doktorka mi povedala, že to je pravdepodobne z prehriatia, telo vraj takto reaguje keď už má toho dost
Ja si v lete na pery davam balzam s f. 50. Nemavam problém s herpesom, v puberte casto. Minule som bola cely den na slnku, zabudla som si balzam, večer ma uplne palili pery ako spalene a bac na 2. ci 3. den herpes. Po 100 rokoch 🤦
@nikha2809 juuj tak to môžem byť na izbe radšej , keďže som na to veľmi nachylná a aj pod slnečníkom je 35 a viac stupňov
Moze sa ti spravit aj s spf aj ked nebudes na priamom slnku, stqci ze telo je vystavene inym podmienkam ako zvycajne a zareaguje… odporucam preventivne b-komplex a Cecko, mne doktor povedal ze sa vyhodi len ak je znizena imunita, vtedy staci hocico teplo, chlad, zmena prostredia, stres…
Mne sa to tiez parkrat stalo a vacsinou to bolo viac herpesov naraz. Raz sa mi v Maroku spravil okolo uplne celych ust aj pod nosom, bolo to hrozne. Ja si natieram tvar vratane pier a okolia kremom aspon 30kou, odvtedy tento problem nemavam.
Slnko vycerpava, herpes pride aj ked budes natreta. Zial. Mozno pomoze viac tiena.
Tento rok sme boli viac menej na poznavacke. Napriek tomu som si ústa chránila ako píšeš .Bolí veľmi vysoké teploty. Prvé dni nič. Išli sme k moru naozaj na krátko pár krát. Pery natreté a hneď večer som cítila,že sa mi iide robiť herpes. Nemala som veľký ako po iné roky,ale mala. Takže uz viem s istotou povedať,že mne sa spraví každý rok pri mori. Možno to slané more a slnko...neviem. Ale počas roka nikdy nemám.
@butterflyeffect Ja práveže pred dovolenkou beriem aj B complex aj Céčko aj si uz poctivo natieram a naozaj len na pár hodín sme boli pri mori a hneď sa mi urobil.Kym sme behali v horúčavách po pamiatkach nie.

Roky rokuce na kazdej jednej dovolenke sa mi urobil herpes na pere. Zacala som nosit klobuky a siltovky, odvtedy ani raz.