icon

Histriónska porucha osobnosti

beba79
25. aug 2015

Mile mamicky, obraciam sa na vas s prozbou o radu a asi aj trosku vyrozpravanie sa.

Chcela by som vediet, ci tu realne prispievaju aj zeny, ktore maju doma muzov histronov.

Ja jedneho doma mam. Mame spolu dietatko a obcas som z toho uz naozaj na prasky. Ked je normalny tak je to najuzasnejsi chlap na svete. A potom sa prejavi porucha a vsetko sa pokazi. Lekari sice radia partnerkami, ze v tej chvili by si nemali pripustat ich sloga, nemali by sa vtiahnut do ich hier. Ja som uz z toho kolotoca zufala. Vzdalujem sa mu stale via a viac. Vsade sa pise, ze z takehoto vztahu treba cim skor ujst. No mna by zaujimalo, ci tu realne niekto dokazal taky vztah udrzat. Lebk ja hoci ho milujem, ale pre zachranu vlastneho zdravia som 5 minut pred rozvodom.

Je to naozaj citliva tema, tak poprosim kazdu jednu rypavu zenu, nech radsej preklikne stranku. Pokial realne nezila s histronom, nema ponatie k comu sa vyjadruje.

Strana
z3
beba79
autor
25. aug 2015

@tiwyna presne. Pri tebe mam uplne poct, ze dokonale vies o com hovorim. Ta beznadej ked to nejde ani zprava, ani zlava... ked nevies, co hude o pat minuy. Cakas uplne na ihlach, co sa stane dalej a ckas, kym to prehrmi...

tiwyna
25. aug 2015

pri takom cloveku nikdy nevies co bude, ovcas sa stalo, ze sme zili aj dva mesiace v klude, ale vo mne stale hlodal pocit, ze sa nieco deje, len ja o tom neviem a mala som pravdu, v tom case vzal potajomky dve pozicky o ktorych som nevedela a nesplacal ich, chodili mu vyzvy, ktore skryval kade tade, cize som o nicom nevedela, v jeho historii na pc som zistila, ze si pise s nejakou zenou vo veku jeho matky, vymyslal si situacie a pribehy, ktore sa nestali...kym ja som zila v iluzii, ze vsetko je oki, on si robil co chce a hromadil problemy, nikdy nebol pokoj dlhsie ako dva tyzdne, vzdy sa stalo nieco, co mnou otriaslo v zakladoch za 5 rokov to bolo mozno 30 veci. Snazila som sa vseliako, ale proste nejde to, ci sme boli za dobre, ci za zle, stale mal tendenciu nieco vyvadzat a potom to nasledne predo mnou skryvat, on vsetku emergiu vynakladal do zakryvania svojich zlych cinov, ktore robil za mojim chrbtom.

kvietok173
25. aug 2015

@beba79 nechapem preco vybuchujes? Moja odpoved ani ostaptnych ti predsa nezlahci ani nezhorsi tvoje zitie???

tiwyna
25. aug 2015

nikde nepracoval, ked som mu to vycitala vymyslel si, ze ide do zahranicia, kupila som mu za posledne peniaze listok, ze ide ku kamaratovi do Preova a odtial, ze maju ist do Nemecka. On sa naozaj odviezol do Presova, lebo len tam mal listok, peniaze nemal, ze kamarat mu slubil..tak a z Presova siel peso k rodicom cca 60 km v noci a mne sa ozval na treti den, ze uz dosiel do Nemecka...Spravil by toto normalny clovek?

beba79
autor
25. aug 2015

@kvietok173
Treba vediet rozlisovat co je co....pre teba je len ten prvy obrazok s rozlisenim.

kvietok173
25. aug 2015

@tiwyna toto co ty pises bolo fakt hrozne ale zakladatelka neopisala zdaleka taketo konflikty a reakcie manzelove preto som reagovala tak ako som. U teba nezavideniahodny stav teda bol ☹

tiwyna
25. aug 2015

@kvietok173 ja ani neviem aku poruchu osobnosti ma moj ex, aj ked je evidentne, ze nejaku ma iste, nikdy nebol u psychiatra, len raz, ked sa pobil a mal sud mu nariadili psychiatricke vysetrenie, ke mu zitovali aj stupen zavislosti na alkohole, kedze rad popijal a tym len zhorsoval svoj , beztak zly dusevny stav...vtedy mu len stanovili stupen alkoholizmu, ale ziadnu poruchu neuviedli, ale podla mna on je psychopat.

kvietok173
25. aug 2015

@beba79 nechcu sa liecit! Ale tvoj manzel sa lieci predsa? Ja sa nehadam ja som vyjadrila svoj pohlad na vec ktorysamozrejme nemusi byt spravny ale napriklad na mna posobis velmi ostro ☹. Mozno si impulzom pre manzela??? Netusim. S tou laskou som ti chcela alebo lepsie povedane chcem povedat nic nepokazis. Ked nezlepsis urcite ale nepokazis 🙂

beba79
autor
25. aug 2015

@kvietok173 precitaj si po sebe prispevky... ja o koze a ty o voze... ale este mne napises, ze si mam spoznat manzela. Poznam ho do detailov. By si neverila do akych. Viem o nom mnozstvo veci. Viem z akych pohnutok robi iste veci. Ale to nic nemeni na tom, ze aj ja som len clovek a toto sa bez upravy neda znasat donekonecna.... histrioni sa snazia s partnerom manipulovat a postupne mj stahuju slucku az kym uo nedostanu na psychicke dno. A prepac... hoci ho milujem, nenecham so sebou manipulovaf, nenecham sa ponizovavat a nebudem niest vinu za nieco za co nie som zodpovedna. Taka poddajna putka, co len drzi hubu a krok veru nejsom.

tiwyna
25. aug 2015

@beba79 v ziadnom pripade mu to netrp, on si musi uvedomovat, ze ti ublizuje svojim konanim a bud sa pojde liecit, bude dodrziavat lekarske rady, alebo chod od neho, od kedy som odisla od svojho, je mi omnoho lepsie, jasne, ze ma boli, ze som sama, ze mi aj chyba, lebo som ho milovala, aj milujem a je mi strasne luto, kvoli nasmu dietatu, ktore ho tiez lubi, ze je prec, lenze viem, ze to takto dalej neslo a trapenie, ktore som zazivala, ked som zila s nim bolo omnoho vacsie a neznesitelnesie, ako to, co zazivam, ked sa ma dieta spyta, ze mami lubujes ocka? Srdce mi to trha, lebo ano "lubujem" ho, ale trha moje srdce na kusky svojim spravanim. Najhorsie je, ze po jeho odchode som strasne zanevrela na muzov, mam pocit, ze sa im neda verit, mam strach z dalsieho sklamania, cize ani nemam chut vztah si hladat a prejde este vela casu kym zabudenm na to , co som zazila, ale tebe beba79 dakujem, lebo si mi velmi pomohla v sebe spracovat pocity, ked sa nanho pozriem ako na choreho cloveka viem mu lahsie odpustit a povzniest sa nad tie stresy a zas verit, ze su aj normlani muzi.

beba79
autor
25. aug 2015

@kvietok173 si myslis len ty.... skus ist objat clovek, ktory ti prave ublizil a on ta odstrci so slovami, ze co tym chcem dosiahnut, ze je uz n3skoro. Mas pravdu... u neho sa nic nezhorsuje, ale u mna ano. A to je to ze sa od neho vzdalujem, lebo je ro clovek, ktory mi ublizuje.
A ano, chodi tam, ale osobne si myslim, ze fo nikam nepovedie, lebo histrionov partner by mal byt ucastny, pretoze on je ten co musi znasatnjeho utoky, ale zial ziadny psychiater jie je ochotny pracovat s partnerom histriona. A dalsia vec. Manzel tam nesiel uplne preto, ze on tam chcel ist... ale trvalo 2 roky, kym si realne zhodnofil, ze sa negie ogladat.... isiel tam az kedmpochopil, ze sa mu rozpada rodina, ale sam sa vyjadruje tak, ze neveri, ze mu vie niekyo pomoct. A preto som presvedcena, ze fo nikam nepovedie, pretoze ak on tam isiel len kboli tomu, aby mi zalepil usta a udrzal ma pri nom. A ak on neveri v pomoc, tak to moc nepomoze.

jolinka
25. aug 2015

@beba79 ako ja by som z neho urobila EX ako ta tiwyna 😝 😝 Lebo jedneho dna ti z neho drbne, a myslim ze naznaky su uz teraz 😔 😔 a potom uz nerozoznas realitu od jeho fantazmagorii. A co potom bude s dietatom? ☹

pre nich to moze mat neblahe nasledky, svagrinej mama mala len taku drobnost ako poporodna depresia, myslim nie nejaky maly smutok, ale taka depka ze sa nemohla starat o dieta, dala ju k babke, o par rokov neskor to iste s bratom, brat ma schizofreniu. ☹

beba79
autor
25. aug 2015

@tiwyna ja odkedy viem jeho diagnozu, tiez mu viac viem odpustit a vela si viem nepripustat.... ale aj tak je to tazke a zvlast kgoli detom. Tie si nezasluzia taky zigot.

A ja som mu dnes vravela, ze ci ma bude boliet, ze odisiel, alebo ma bude holiet ako sa sprava je jedno... dnes ked odchadzal som si 1x priala, aby to bol definiyivny odchod a ja si mojla konecne vydychnut.

Raz najmensi prcek odrastie. A co potom... uz mam jeden rozvod za sehou a musim celit otazkam preco.... ale mam pocit ze na otazky preco sme uz neni spolu je lahsie ako odpovedat na otazky preco sa tak tatino chova. Co poviem? Je hcory, nemoze za to? Dieta yo nepochopi. Mne dluo trvalo kym tompochopim a spracujem....

jolinka
25. aug 2015

@beba79 aj to liecenie moze byt sucastou jeho pavuciny...aha pozri co ja pre teba robim ako sa obetujem a co ty? 😖

beba79
autor
25. aug 2015

@jolinka akoze ja ma naznaky ze uz mi sibe, ci ako to mam chapat???

Ved toto, ze ked myslim na deti... nechcem aby takto zili.... chcela som touto temou zistit, ci sa to niekomu podarilo nejako ukočirovat, aleho je ozaj histrion nezlucitelny s partnerstvom.

beba79
autor
25. aug 2015

@jolinka ja si myslim, ze to ma byt len zalepenie mi pusy a oci... aby som na nejaky cas dala pokoj. Nemyslim ze ro mysli vazne. Ani jeviem, ci mu este cosi verim...

jolinka
25. aug 2015

@beba79 nie ze ti sibe...ale zacina ta to vtahovat, proste clovek zijuci s takym psychickym narusenym clovekom po case uz mysli hlavne na to, opusta svoje konicky, nevie sa celkove uvolnit...to su tie naznaky...Podobne ako tyrane zeny co ziju s manipulatorom...maju po case urcite strachove reakcie co ich partner bude robit...tak sa snazia tomu vyhybat, obmedzuju kontakt s inymi ludmi a tak.

nehovorim ze vsetko je u teba tak, netusim ako ty zijes...ale tu napatost z teba uz citim 😔

jolinka
25. aug 2015

@beba79 moja kamaratka zila s muzom ktory ju psychicky tyral, navonok uhladeny prijemny a slovne sikovny muz, chodili sme vsetci do jedneho rocnika, kazda ho chcela mat, a on si vybral ju, vsednu obycajnu dievcinku.

zo zaciatku ju len obmedzoval v kontaktoch s inymi ludmi, len nech je s nim, potom pomaly podkopavanie sebavedomia, ponizovanie, vysmievanie, vsetko obracal vo svoj prospech, casto pouzival zvraty typu "ty nikdy, ty vzdy..." Primarne bol on psychoticka osobnost...ale nakoniec ona pod jeho vplyvom, za niekolko rokov prisla ku psychickej poruche OKP obsesivno kompulzivna porucha...u nej prejavy neustaleho umyvania venovala tomu hodiny, x krat umyvala dookolo to iste vybliskane, do zodretia ruk 😝 😝

janasim
25. aug 2015

@beba79 myslim ze ked to budes chciet vazne ukoncit este len zacne vystrajat, na sto bohov ti bude vyhrozovat samovrazdou, urobi herecké sceny zo zufalstva,ale tento vztah ti zobere pol vzácneho zivota,ktory este mozes stastne prezit s detmi

tiwyna
25. aug 2015

@beba79 aj u mna ide o druhe manzelstvo...

jolinka
25. aug 2015

@beba79 inak ta baba kvietok 173 ma trochu pravdu v tom, ze su tvoje reakcie vztahovacne nervozne, nie si v pohode. moj muz hovorieva ze v madarcine je take prislovie "s kym spis, tym sa stavas" to hovori len to, ze blizky vztah s nejakym clovekom nas ovplyvnuje a nevedomky po troske sa mu prisposobujeme. v dobrom aj zlom, i ked zase to prisposobovanie dusevne chorych by som nevidela tak ruzovo 🙄 🙄

tiwyna
25. aug 2015

@jolinka je nervozna, lebo zaziva trasne stresy a nepokoj a tazko sa to chape cloveku, co ma doma harmoniu, alebo sa s tym nestretol. Ten nepokoj by aj zo svateho spravil nervaka, clovek sa snazi odpustat, hldat riesenia, tahat ho z problemov a stale veri, ze ten dotycnyy konencne pochopi v com robi cchybu a ze sa zacne chovat konecne normalne, ze rodina bude rodinou, ale nestane sa to. clovek straca podou pod nohami, straca vieru v milovaneho cloveka, v cloveka, ktory mu mal byt oporou, ved kto mi ma byt vacsou oporou ako vlastn manzel a ked sa z manzela stane nejvacsi nepriatel a clovek, ktory zradza, nie je vacsieho sklamania ...

jolinka
25. aug 2015

@tiwyna ano, ja to chapem a je mi jej luto...len som jej chcela ozrejmit ze sice jej este nesibe...ale vplyv tej neharmonie doma uz na nej vidno 😝

eeffka
25. aug 2015

@beba79 mám takú známu,momentálne je 2.mesiac na psychiatrii...prečítala som si diagnózu a zrazu som pochopila predchádzajúci rok môjho života.ja som ju odstrihla a konečne mám kľud v duši.
Za mňa uyekaj čo najďalej a čo najskôr...všetky negatívne vlastnosti človeka sa vekom iba zhoršujú.

beba79
autor
25. aug 2015

@jolinka aha, tak teraz som to pochopila. Ja uz som z jedneho zleuo manzelstva usla.... a tam to bolompresne ako opisujes... ale bolo to na nieco dobre. To ma dost postavilo na nohy. Psychicky som na tlm omnoho lepsie. Som pevnejsia a prave preto, ze uz nikdy nechcem spadnut tam kde som bola, chcem toto riesit, ak to nepojde, tento vztah ukoncim, leno stale trvam na tom, ze radsej stastnejsia mama a pokojny domov ako obaja rodicia a vnkriku a "bojoch".
Pred istym casom som bola naozaj v stave kedy uz uz som si vravela, ze ak to pojde dalej, tak uz nebudeme vediet kto z nas dvoch je "blazon". Chvalahohu dalo sa mi utriedit myslienky a udrzat si odstup...

@janasim aj nad tymto som uvazovala... ze len co to budem chciet ukoncit tak zacnu sceny.... ale viem, ze sa casom upokoji a bude normalne fungovat....

@tiwyna boze.... tboje opisy ma zabijaju... normalne ma ten prispebok rozplakal... nepozname sa, ale uplne ako keby si do mna videla...asi tym, ze si to prezila....

mako5
1. mar 2017

neviem ci je to este aktualne ja mam kamosku , ktora so mnou nezije ale ma tu diagnozu a to je hrozne !!!

mako5
1. mar 2017

@beba79
@beba79
@mako5 tento clovek lubi iba seba a na tom nic nezmenis ..nikdy ho nezmenis je to psychicka porucha ..mam taku kamosku a viem o com pisem je to snou uz neunosne !

dajnaburger
31. okt 2017

@beba79 ja mam v rodine zenu s tymto ochorenim.

castiel
16. nov 2022

Ahojte, mam 33 a pred šiestimi mesiacmi som poznal moju partnerku a posledne tri mesiace zisťujem ze trpí touto poruchou. Chcem zo vzťahu von no nedokážem ju opustiť práve preto ze je to milujúca dobra žena no keď prídu tieto stavy... Už mi z toho začína prepínať...

Strana
z3